Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Παρουσίαση και ανάλυση Πρωταθλημάτων Παίδων περιόδου 2016-17

Παρουσίαση και ανάλυση Πρωταθλημάτων Παίδων περιόδου 2016-17

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Γραφεία της ΚΟΠ στους εκπροσώπους / υπεύθυνους Ακαδημιών των ομάδων που συμμετέχουν στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Παίδων η παρουσίαση της ενιαίας αγωνιστικής φιλοσοφίας που εφαρμόζεται στις Εθνικές μας ομάδες καθώς και ανάλυση του σκεπτικού για τις αλλαγές που προκύπτουν φέτος στα Πρωταθλήματα Παίδων και Νέων.


Όπως ανέφερε ο κ. Στέλιος Ποταμίτης εκ μέρους του Τμήματος Πρωταθλημάτων ΚΟΠ, έχουν παρθεί σημαντικές αποφάσεις για αλλαγές στα Πρωταθλήματα Νέων και Παίδων και σε συνεννόηση με τις ομάδες, προέκυψε ένα μοντέλο Πρωταθλημάτων το οποίο βρίσκεται στα αρχικά στάδια και το οποίο θα αναπτυχθεί με την πάροδο του χρόνου.

«Στόχος της Ομοσπονδίας μέσω των αλλαγών αυτών, είναι η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των ακαδημιών των Σωματείων μέσω της εκμετάλλευσης των διαθέσιμων πόρων, προκειμένου τη δημιουργία σωστών ανθρώπων και ποδοσφαιριστών» ανέφερε ο κ. Ποταμίτης.

«Καθιερώθηκε φιλοσοφία παιχνιδιού η οποία ακολουθείται από όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες, μέχρι την Εθνική Νέων U-19 και στο πλαίσιο αυτής της φιλοσοφίας, εμπίπτουν και οι αλλαγές στα Πρωταθλήματα Παίδων.

Ως Ομοσπονδία, δίνουμε μεγάλη έμφαση στην ανίχνευση και στην ανάπτυξη των ποδοσφαιριστών με στόχο να μην χαθεί ούτε ένα ταλέντο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τεχνικός Διευθυντής της ΚΟΠ κ. Σάββας Κωνσταντίνου.

Στους εκπροσώπους των Ακαδημιών δόθηκε εγχειρίδιο προπόνησης ταλαντούχων ποδοσφαιριστών που ετοιμάστηκε από το τεχνικό τμήμα της ΚΟΠ το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κατευθυντήριες γραμμές για οργάνωση ηλικιακών ομάδων, σχεδιασμό προπόνησης, κατευθυντήριες γραμμές προπόνησης, ετήσιος προγραμματισμός κατά ηλικιακή ομάδα και αρκετά άλλα.

Τρόπος διεξαγωγής Πρωταθλημάτων Παίδων.
Η καθιέρωση Πρωταθλημάτων Παίδων στις ηλικίες U-13,U-14, U-15 και U-16 ετών έχει ως στόχο να μην υπάρχουν ηλικιακά κενά και να αναπτυχθεί ενιαία αγωνιστική φιλοσοφία στις ομάδες Παίδων.

Στα Πρωταθλήματα αυτά θα συμμετάσχουν για την ποδοσφαιρική περίοδο 2016 – 2017 20 ομάδες. Τα Πρωταθλήματα θα αρχίσουν στις 3 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 27 Μαΐου.

Δεν θα υπάρχει υποβιβασμός με το τέλος των Πρωταθλημάτων.

Οι ομάδες δικαιούνται να κάνουν μέχρι έξι αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο σε τρεις το πολύ διακοπές ενώ δεν υπάρχει περιορισμός στις αλλαγές στο πρώτο ημίχρονο.

Οι αγώνες θα διεξάγονται Σάββατο και θα αρχίζουν στις 9 και στις 11 το πρωί.