Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Εξαιρετικός αλλά άτυχος ο Αθανασιάδης

Εξαιρετικός αλλά άτυχος ο Αθανασιάδης


Στη 40η θέση του cross country των ανδρών στην ορεινή ποδηλασία τερμάτισε ο Μάριος Αθανασιάδης, ο 13ος Κύπριος αθλητής που αγωνίστηκε στους 30ους Ολυμπιακούς Αγώνες, η αυλαία των οποίων πέφτει στις 23:00 το βράδυ (ώρα Κύπρου) με την τελετή λήξης.

Ιδιαίτερα άτυχος ο Κύπριος ποδηλάτης, μπήκε 35ος στον τελευταίο γύρο όμως έπαθε λάστιχο στο πιο απομακρυσμένο σημείο από το σέρβις με αποτέλεσμα να χάσει χρόνο μέχρι να το αλλάξει και να τερματίσει τελευταίος μεταξύ όσων έφτασαν στον τερματισμό. Ξεκίνησαν 47 αθλητές, από τους 50 που δηλώθηκαν, οι επτά εγκατέλειψαν.

Η παρουσία του ποδηλάτη της Ομόνοιας κρίνεται ως επιτυχημένη καθώς είχε το Νο39 στην εκκίνηση (βάσει της θέσης του στην παγκόσμια κατάταξη) και έτρεχε 35ος. Ο 26χρονος ποδηλάτης ξεκίνησε 39ος, κέρδισε άμεσα 4 θέσεις όπως ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο 42ος, θέση που είχε και κατά την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου. Στα μέσα της διαδρομής ανέβασε ρυθμό, αντεπιτέθηκε και προωθήθηκε 36ος και κατόπιν 35ος με την ολοκλήρωση πέντε γύρων, θέση που κράταγε μέχρι τον τελευταίο γύρο όταν τον κτύπησε η ατυχία. Η τεράστια προσπάθεια 34.08χλμ είχε διάρκεια μία ώρα, 43 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα.

Ήταν μόλις η δεύτερη συμμετοχή της κυπριακής ποδηλασίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 2004 και πάλι στο mountain bike είχε τρέξει η Ελίνα Σοφοκλέους, στο cross country των γυναικών. Το χρυσό κέρδισε ο Τσέχος Γιάροσλαβ Κούλαβι, περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής και Νο2 στον κόσμο, κερδίζοντας στο νήμα τον Ελβετό Νίνο Σούρτερ, Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη. Το χάλκινο πήγε στην Ιταλία και τον Μάρκο Αουρέλιο Φοντάνα, που έκανε την υπέρβαση καθώς ξεκίνησε όγδοος.

ΛΟΝΔΙΝΟ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΑΚ:
ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥ, ΜΙΚΑΕΛΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ