Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Σκληρός ο αγώνας στην Ορόκλινη για την ποδηλατική μας ομάδα

Σκληρός ο αγώνας στην Ορόκλινη για την ποδηλατική μας ομάδα


Κάτω από αντίξοες συνθήκες οι αθλητές της ποδηλατικής ομάδας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αγωνιστήκαν το Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου, στην Οροκλινη Λάρνακας. Η μέρα ήταν βροχερή, ιδιαίτερα την ώρα του αγώνα, ανεβάζοντας πολύ ψηλά τον βαθμό δυσκολίας για τους ποδηλάτες, αφού η συγκριμένη διαδρομή υπό βροχή μετατρέπεται σε γλιστερή.
Στον αγώνα συμμετείχαν πολλοί ξένοι ποδηλάτες, ανάμεσά τους οι πρώτοι στην παγκόσμια κατάταξη ποδηλάτες και ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, Jaroslav Kulhvay, που βρίσκονται στην Κύπρο για να συμμετέχουν στα οκτώ ποδηλατικά αγωνίσματα «UCI sunshine cup XCO cross country 2013» που διοργανώνονται στην Κύπρο, στις περιοχές Οροκλινη, Μαχαιρα, Αμαθουντα και Τοχνη.
Στο αγωνιστικό μέρος, με «εχθρό» την καταρρακτώδη βροχή και αντίπαλο τους προετοιμασμένους επαγγελματίες ποδηλάτες, οι αθλητές μας Αθανασιάδης. Μ, Πετριδης. Α, Πουλλακος. Α, Δημητριαδης. Α, Χριστοδουλιδης. Μ, Χριστοφορου Άντρια και Πέτροβα Έλενα, κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια, ειδικά σε μια συγκριμένη διαδρομή των 6 χλμ ανά στροφή, που χαρακτηρίζεται ως πολύ γρήγορη με απότομα κατηφορικά μονοπάτια μεγάλων κλίσεων. Παρά τις δυσκολίες, οι αθλητές μας ολοκλήρωσαν τον αγώνα μέσα από λάσπες και δύσβατα μονοπάτια, με ικανοποιητικά αποτελέσματα και συλλογή βαθμών κυπέλλου. Λόγο της ολισθηρότητας, η εποπτεία υποχρεώθηκε να κλείσει δύο πολύ ολισθηρά μονοπάτια, για κατηγορίες πλην των Ανδρών και Γυναικών.
Αναλόγως της φυσικής κατάστασης οι αθλητές θα συμμετέχουν σε άλλα επτά αγωνίσματα των sunshine cup ορεινής ποδηλασίας, με τον επόμενο να είναι τρίμερος στον Μαχαιρά το τριήμερο 1 με 3 Μάρτιου.
Οι κατάταξη των αθλητών μας:
• Αθανασιαδης Μαριος: 31η θεση 1:45:33
• Χριστοφορου Αντρια: 15η θεση 2 στροφες
• Πετρίδης Ανδρέας: 10η θεση 51:58
• Δημητριάδης Ανδρέας: 11η θεση 1:02:48
• Πουλλακος Ανδρεας: 8η θεση 38:22
• Ελενα Πετροβα: 17η θεση 1 στροφή
Θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς μας: Caterways ltd, Rudas Laboratories, Polys bikes, Kanapes Transport, Kezos Scaffolds, PQC Consulatnst, Platinum Café Κακοπετρια και Thermoking.
Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ο πρώτος από σύνολο οκτώ αγώνων ορεινής ποδηλασίας του sunshine cup που συνδιοργανώνουν η Bike event Management και η Ομοσπονδία ποδηλασίας.