Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Ενενηντάλεπτο στην πρεμιέρα ο Φιλιώτης

Ενενηντάλεπτο στην πρεμιέρα ο Φιλιώτης

Ο Φιλιώτης προσπαθεί να σταματήσει τον Λενζ της Γκλάντμπαχ

Με αντίπαλο τη Γερμανία άρχισε σήμερα τις υποχρεώσεις της η Εθνική μας στον Elite round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-19. Σε όλο το 90λεπτο αγωνίστηκε ο ποδοσφαιριστής της ομάδας Αντρέας Παναγιώτου, ενώ στον πάγκο έμεινε ο Χριστάκης Κωνσταντίνου. Ο Φιλιώτης ξεκίνησε στο δεξί άκρο της άμυνας, όμως στην συνέχεια μετά από τραυματισμό συμπαίκτη του, πήρε θέση στο αριστερό.


Οι νεαροί διεθνείς μας έδωσαν πολλές δυνάμεις απέναντι σε μια πανίσχυρη ομάδα και μέχρι το 87′ διεκδικούσαν βαθμολογικό κέρδος. Τότε έγινε το 3-1 που χάρισε μια σημαντική νίκη στους Γερμανούς και πήραν κεφάλι στον όμιλο μας.

Στο πρώτο μέρος η Εθνική μας έδωσε πολλές δυνάμεις στο μεσοαμυντικό τομέα, όμως μετά το 1-0 υπέρ των Γερμανών τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν και σε μεγάλα χρονικά διαστήματα της επανάληψης η συνολική μας παρουσία ήταν πολύ καλή και θα μπορούσε να αποφέρει και κέρδος.

Η Γερμανία που ήρθε εδώ στη Νορβηγία με στόχο την πρώτη θέση συνάντησε μεγάλες δυσκολίες για να φτάσει στο 3-1.

Η εξέλιξη του αγώνα
Στο 10′ η Εθνική μας είχε την ατυχία να χάσει πολύ νωρίς με τραυματισμό τον Ανδρέα Θεμιστοκλέους. Στο παιχνίδι μπήκε ο Παναγιώτης Λοϊζίδης για να καλύψει το δεξί άκρο και αριστερά μετακινήθηκε ο Ανδρέας Παναγιώτου.

Η Εθνική μας παρά την εδαφική υπεροχή των Γερμανών, με σωστές τοποθετήσεις  δεν επέτρεψε να απειληθεί σοβαρά η εστία του Κωνσταντίνου Παναγή.

Δυστυχώς όμως, ένα λεπτό πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους  βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και το έργο μας έγινε πιο δύσκολο.

Λίγο νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 41′, η ομάδα μας δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να ανοίξει το σκορ όταν δυνατό σουτ του Μηνά Αντωνίου απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Γερμανίας.

Στο 44′ ο Schnellhardt με γωνιακό σουτ μέσα από τη μεγάλη επανορθωτική έδωσε προβάδισμα (1-0) στη Γερμανία.

Εξαιρετικό ξεκίνημα
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους η τεχνική ηγεσία διαφοροποίησε εκ νέου το πλάνο δράσης και οι νεαροί διεθνείς μας κυνήγησαν με πάθος το γκολ της ισοφάρισης, όμως σκόραραν πρώτοι οι αντίπαλοι μας και πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων.

Οι Γερμανοί με την πρώτη οργανωμένη επίθεση κατάφεραν λοιπόν να  φτάσουν στο 2-0 με κεφαλιά του Τίμο Βέρνερ στο 68′.

Δεν απογοητεύτηκαν οι διεθνείς μας και κυνήγησαν το γκολ που θα τους έδινε το δικαίωμα να ξαναμπούν στο παιχνίδι και τα κατάφεραν δέκα λεπτά πριν από το φινάλε.

Τότε ο Χαράλαμπος Κυριάκου με απευθείας κτύπημα φάουλ μείωσε σε 2-1 και η μείωση του σκορ μετέτρεψε δραματικά τα τελευταία στάδια του αγώνα.

Στο 87′ με πέναλτι του Pledl η Γερμανία διαμόρφωσε το 3-1.

Η Κύπρος αγωνίστηκε με τους  Κ. Παναγή, Α. Παναγιώτου, Α. Θεμιστοκλέους (10′ Λοϊζίδης), Α. Κυριάκου, Κ. Μιχαηλίδης, Χρ. Τζιάμμα, Χ. Κυριάκου, Τζ. Σαμμούτη, Μ. Αντωνίου (71′ Α. Παχίπης), Α. Γκόγκιτς (40′ Αδάμος Ανδρέου), Κρ. Ανδρέου.

πληροφορίες: cfa