Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Τρόπος διεξαγωγής Πρωταθλημάτων Νέων και Παίδων περιόδου 2013 – 2014

Τρόπος διεξαγωγής Πρωταθλημάτων Νέων και Παίδων περιόδου 2013 – 2014

img_0184


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ αποφάσισε να προκηρύξει τα Πρωταθλήματα Νέων U-21 και Παίδων U-17, U-15, U-13 αγωνιστικής περιόδου 2013 – 2014.

Τα Πρωταθλήματα Νέων U-21 Α΄, Β΄, Γ’ Κατηγορίας είναι υποχρεωτικά και θα διοργανωθούν ξεχωριστά 3 Πρωταθλήματα Νέων U-21 ως εξής:

Νέοι U21 Α΄, Β΄, Γ΄, Κατηγορίας

1. Yποχρεωτικό Πρωτάθλημα Νέων U-21 A’ Kατηγορίας
2. Yποχρεωτικό Πρωτάθλημα Νέων U-21 Β’ Kατηγορίας
3. Yποχρεωτικό Πρωτάθλημα Νέων U-21 Γ’ Kατηγορίας

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου 2013-2014, από τα Πρωταθλήματα Νέων U-21 Α’ και Β΄ Κατηγορίας θα υποβιβαστούν οι 4 τελευταίες ομάδες και θα προαχθούν οι 4 πρώτες ομάδες της μικρότερης κατηγορίας στη μεγαλύτερη.

Από το Πρωτάθλημα Νέων U-21 Γ’Κατηγορίας θα υποβιβαστούν οι 3 τελευταίες ομάδες και θα είναι υποχρεωμένες οι ομάδες που θα ανέλθουν από τη Δ’ στη Γ’Κατηγορία να δημιουργήσουν ομάδα Νέων U-21 για vα συμμετάσχει τη ποδοσφαιρική περίοδο 2014-2015 στο Πρωτάθλημα Νέων U-21 Γ’Κατηγορίας .

Σε περίπτωση που οποιαδήποτε ομάδα από τις 3 πρώτες ομάδες της Δ’Κατηγορίας αγωνίζεται ήδη σε Πρωτάθλημα Νέων U-21 τότε τη θέση της θα παίρνει η αμέσως επόμενη ομάδα.

Με αυτό τον τρόπο διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στα Πρωταθλήματα Νέων θα υποβιβάζονται και θα ανεβαίνουν Κατηγορία με βάση την βαθμολογική τους θέση και όχι με βάση το βαθμολογικό απολογισμό της ομάδας Ανδρών του Σωματείου.

Πρωταθλήματα Παίδων U-17
*Πρωτάθλημα Παίδων U-17 A΄ Κατηγορίας
*Πρωτάθλημα Παίδων U-17 Β΄ Κατηγορίας
*Προαιρετικό Πρωτάθλημα Παίδων U-17 Α’,Β’,Γ’, Δ’ Κατηγορίας.

Για τα Σωματεία Α’ και Β΄ Κατηγορίας, η συμμετοχή στο Πρωτάθλημα Παίδων U-17 είναι Υποχρεωτική.

Για τα Σωματεία Γ’ και Δ’ Κατηγορίας η συμμετοχή είναι Προαιρετική.

Οι oμάδες Παίδων U-17 της Α’ Κατηγορίας θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα των oμάδων τους των Ανδρών της ποδοσφαιρικής περιόδου 2013-2014 στη Α’ Κατηγορία .

Για το Πρωτάθλημα Παίδων U-17 Β’ Κατηγορίας θα γίνει κλήρωση με τη συμμετοχή των 16 oμάδων που συμμετέχουν στη Β’ Κατηγορία για τη περίοδο 2013-2014 ( Β1 & Β2). Το εν λόγω Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο γύρους.

Για το Προαιρετικό Πρωτάθλημα Παίδων U-17 θα γίνει κλήρωση.

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου 2013-2014, θα υποβιβαστούν από το Πρωτάθλημα Παίδων U-17 Α’και Β’ Κατηγορίας οι 4 τελευταίες ομάδες της Α’ στη Β’ Κατηγορία και θα προαχθούν οι 4 πρώτες ομάδες της Β’ Κατηγορίας στη Α’ Κατηγορία.

Από το Πρωτάθλημα U-17 Β’ Κατηγορίας θα υποβιβαστούν μετά το τέλος του Πρωταθλήματος 2013/2014 οι 3 τελευταίες ομάδες και θα αγωνιστούν στο νέο Πρωτάθλημα Παίδων U-17 Β’ Κατηγορίας 2014-2015 οι ομάδες Παίδων U-17 των 3 ομάδων που θα ανέλθουν από τη Γ’Κατηγορία στη Β2.

Με αυτό τον τρόπο διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων οι ομάδες Παίδων U-17 Α’ και Β’ Κατηγορίας που θα συμμετάσχουν στα Πρωταθλήματα αυτά φέτος θα υποβιβάζονται και θα ανεβαίνουν Κατηγορία με βάση την βαθμολογική τους θέση σ’ αυτά τα Πρωταθλήματα και όχι με βάση το βαθμολογικό απολογισμό της ομάδας Ανδρών του Σωματείου.

Πρωτάθλημα Παίδων U-15 A΄, Β΄, Γ’, Δ’ Κατηγορίας
Η συμμετοχή στο Πρωτάθλημα Παίδων U-15 είναι υποχρεωτική μόνο για τα Σωματεία της Α΄ Κατηγορίας και τα Σωματεία της Β1.

Για όλες τις υπόλοιπες ομάδες των Κατηγοριών Β2, Γ΄ και Δ΄ Κατηγορίας, η συμμετοχή σε αυτά τα Πρωταθλήματα είναι Προαιρετική.

Οι Όμιλοι ανά Επαρχία του πιο πάνω Πρωταθλήματος θα διεξαχθούν με βάση τον αριθμό των ομάδων μετά από την εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στα Πρωταθλήματα αυτά.

Ουσιαστικά το Πρωτάθλημα Παίδων U-15 θα είναι μόνο ένα ξεκινώντας περιφερειακά και καταλήγοντας στην Παγκύπρια φάση (ELITE και PREMIER).

Πρωτάθλημα Παίδων U13 A΄, Β΄, Γ’, Δ’ Κατηγορίας
Το Πρωτάθλημα Παίδων U-13 θα διεξαχθεί όπως τo Πρωτάθλημα U-15 όμως η συμμετοχή στο Πρωτάθλημα αυτό, για όλες τις ομάδες όλων των Κατηγοριών είναι προαιρετική.

Ουσιαστικά το Πρωτάθλημα Παίδων U-13 θα είναι μόνο ένα ξεκινώντας περιφερειακά και καταλήγοντας στην Παγκύπρια φάση( ELITE & PREMIER).

Σε αυτά τα πιο πάνω περιφερειακά Πρωταθλήματα Παίδων Κ-13 και Κ-15 ετών ένα Σωματείο μπορεί να δηλώσει πέραν της μιας ομάδας αν το επιθυμεί, όμως στην Παγκύπρια τελική φάση, δεν θα μπορούν να περάσουν δύο ομάδες του ίδιου Σωματείου στην Elite φάση ή το Premier.

Οι ομάδες θα μπορούν να δηλώσουν νέους καταλόγους ποδοσφαιριστών πριν την έναρξη των εν λόγω Elite και Premier Πρωταθλημάτων εάν το επιθυμούν.

Οι ομάδες που είναι εγγεγραμμένες στο Ειδικο Μητρώο Σωματείων ΚΟΠ (Σωματεία Futsal και Γυναικείου ) έχουν το δικαίωμα να λάβουν μέρος στα Προαιρετικά Πρωταθλήματα Παίδων U-15 και U-13 της Ομοσπονδίας εάν το επιθυμούν εφ’όσον εγγράψουν κανονικά ποδοσφαιριστές στη δύναμη του Σωματείου τους.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ – Ποιοι δικαιούνται να αγωνιστούν
1.Υποχρεωτικό Πρωτάθλημα Νέων Κάτω των 21 Ετών Α’ Κατηγορίας. Δικαιούνται συμμετοχής ποδοσφαιριστές που δεν έχουν υπερβεί το 21ο έτος της ηλικίας τους την 01.01.2013.

2. Υποχρεωτικό Πρωτάθλημα Παίδων Κάτω των 21 Ετών B’ Κατηγορίας.
Δικαιούνται συμμετοχής ποδοσφαιριστές που δεν έχουν υπερβεί το 21ο έτος της ηλικίας τους την 01.01.2013.

3.Υποχρεωτικό Πρωτάθλημα Παίδων Κάτω των 21 Ετών Γ’ Κατηγορίας Δικαιούνται συμμετοχής ποδοσφαιριστές που δεν έχουν υπερβεί το 21ο έτος της ηλικίας τους την 01.01.2013.

4.Πρωτάθλημα Παίδων U-13 Ετών Α’, Β΄, Γ΄, Δ΄ Κατηγορίας Προαιρετικό. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι γεννηθέντες από 01.01.2000 και κάτω.

5.Πρωτάθλημα Παίδων U-15 Α’, Β’, Γ’, Δ’ Κατηγορίας. Προαιρετικό ή Υποχρεωτικό ανάλογα με την Κατηγορία. Δικαιούνται συμμετοχής ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι γεννηθέντες από 01.01.1999 και κάτω.

6.Πρωταθλήματα Παίδων U-17 Α΄Kατηγορίας, Υποχρεωτικό. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι γεννηθέντες από 01.01.1997 και κάτω.

7.Πρωταθλήματα Παίδων U-17 Β΄Kατηγορίας, Υποχρεωτικό. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι γεννηθέντες από 01.01.1997 και κάτω

8.Πρωτάθλημα Παίδων U-17 Α’,Β’, Γ΄, Δ΄ Kατηγορίας, Προαιρετικό. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι γεννηθέντες από 01.01.1997 και κάτω.

Σημειώνεται δε, ότι για ΟΛΑ τα πιο πάνω Πρωταθλήματα ΚΟΠ Νέων και Παίδων Α’, Β΄, Γ’, Δ’ Κατηγορίας, οι ποδοσφαιριστές για να έχουν το δικαίωμα να αγωνίζονται πρέπει απαραίτητα να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ.

Υποχρεωτικά Πρωταθλήματα Νέων Κάτω των 21 Ετών Α’, Β’, Γ΄ Κατηγορίας
(α)Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν οι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν υπερβεί το 21ο έτος της ηλικίας τους την 1η Ιανουαρίου 2013. Επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η συμμετοχή μέχρι και τριών ποδοσφαιριστών μεγαλύτερης ηλικίας Κυπρίων ή Κοινοτικών.

(β) Διάρκεια αγώνων 90’ λεπτά (2 Χ 45’).
(γ) Θα επιτρέπεται η αλλαγή 3 ποδοσφαιριστών στην διάρκεια του αγώνα.
(δ) Ποδοσφαιριστής που αγωνιστεί στο Πρωτάθλημα αυτό δεν μπορεί την ίδια αγωνιστική ημερομηνία ή το ίδιο Σαββατοκύριακο να αγωνιστεί και σ’ οποιοδήποτε άλλο Υποχρεωτικό ή Προαιρετικό Πρωτάθλημα Νέων ή Παίδων που διοργανώνεται από την ΚΟΠ.

Πρωτάθληματα Παίδων U-17 A’, Β΄, Γ΄, Δ’ Kατηγορίας
(α) Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όσοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι γεννηθέντες από 01.01.1997. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστών μεγαλύτερης ηλικίας.

(β) Η διάρκεια του αγώνα θα είναι 80’ λεπτά (2 Χ 40’).

(γ) Επιτρέπεται η αλλαγή μέχρι 3 ποδοσφαιριστών κατά την διάρκεια του αγώνα.

(δ) Ποδοσφαιριστής που κριθεί κατάλληλος από τον προπονητή του ότι έχει τις δυνατότητες να ανέβει επίπεδο, θα μπορεί να το κάμει και να επιστρέφει πίσω όποτε θέλει αν επιθυμεί.

(ε) Οι αγώνες θα γίνονται σε γήπεδα κανονικών διαστάσεων.

(στ) Ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί στο Πρωτάθλημα αυτό δεν μπορεί την ίδια αγωνιστική ημερομηνία ή το ίδιο Σαββατοκύριακο να αγωνιστεί και σ’ οποιοδήποτε άλλο Υποχρεωτικό ή Προαιρετικό Πρωτάθλημα Νέων ή Παίδων που διοργανώνεται από την ΚΟΠ.

Πρωταθλήματα Παίδων U-15 A’, Β΄, Γ’, Δ’ Kατηγορίας
(α) Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όσοι ποδοσφαιριστές είναι γεννηθέντες από 01.01.1999 και κάτω. ΔΕΝ επιτρέπεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστή μεγαλύτερης ηλικίας.

(β) Η διάρκεια του αγώνα να είναι 80’ λεπτά (2 Χ 40’).

(γ) Επιτρέπεται η αλλαγή μέχρι 5 ποδοσφαιριστών κατά τη διάρκεια του αγώνα.

(δ) Οι αγώνες θα γίνονται σε γήπεδα κανονικών διαστάσεων

(ε) Ποδοσφαιριστής που κριθεί κατάλληλος από τον Προπονητή του ότι έχει τις δυνατότητες να ανέβει επίπεδο, θα μπορεί να το κάμει και να επιστρέφει πίσω όποτε το επιθυμεί.

(στ) Ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί στο Πρωτάθλημα αυτό δεν μπορεί την ίδια αγωνιστική ημερομηνία ή το ίδιο Σαββατοκύριακο να αγωνιστεί και σ’ οποιοδήποτε άλλο Υποχρεωτικό ή Προαιρετικό Πρωτάθλημα Νέων ή Παίδων που διοργανώνεται από την ΚΟΠ.

Για όλες τις ηλικίες θα γίνουν πρώτα Επαρχιακά Πρωταθλήματα σε όλες τις Επαρχίες. Σε περίπτωση που μια Επαρχία θα έχει πολύ μικρό αριθμό συμμετεχόντων ομάδων, τότε θα συνενωθεί με κάποια άλλη κοντινή Επαρχία. Στην φάση αυτή το κάθε Σωματείο μπορεί να συμμετέχει με περισσότερη από μία ομάδα.

Πρωταθλήματα Παίδων U-13 A’, Β΄, Γ΄, Δ’ Kατηγορίας
(α) Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι γεννηθέντες από 01.01.2000 και κάτω. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστών μεγαλύτερης ηλικίας.

(β) Η διάρκεια του αγώνα θα είναι 70’ λεπτά (2 Χ 35’).

(γ) Θα επιτρέπονται μέχρι 5 αλλαγές κατά τη διάρκεια του αγώνα.

(δ) Οι αγώνες να γίνονται σε γήπεδα κανονικών διαστάσεων.

(ε) Ποδοσφαιριστής που κριθεί κατάλληλος από τον προπονητή του ότι έχει τις δυνατότητες να ανέβει επίπεδο, θα μπορεί να το κάμει, και να επιστρέψει πίσω όποτε θέλει αν το επιθυμεί.

(ζ) Ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί στο Πρωτάθλημα αυτό δεν μπορεί την ίδια αγωνιστική ημερομηνία ή το ίδιο Σαββατοκύριακο να αγωνιστεί και σ’ οποιοδήποτε άλλο Υποχρεωτικό ή Προαιρετικό Πρωτάθλημα Νέων ή Παίδων ή GRASSROOTS που διοργανώνεται από την ΚΟΠ.

Θα γίνουν πρώτα Επαρχιακά Πρωταθλήματα σε όλες τις Επαρχίες. Σε περίπτωση που μια Επαρχία θα έχει πολύ μικρό αριθμό συμμετεχόντων ομάδων, τότε θα συνενωθεί με κάποια άλλη κοντινή Επαρχία. Στην φάση αυτή το κάθε Σωματείο μπορεί να συμμετέχει με περισσότερες από μία ομάδα.

*Όλα τα πιο πάνω Επαρχιακά Πρωταθλήματα αναμένεται να τελειώσουν στις αρχές του νέου έτους (Ιανουάριος 2014).

*Με το πέρας των Επαρχιακών Πρωταθλημάτων U-15 και U-13 και U-17 Προαιρετικού θα γίνουν ELITE & PREMIER Παγκύπρια Πρωταθλήματα Παίδων.

*Στα Παγκύπρια ELITE & PREMIER Πρωταθλήματα Παίδων (U-13, U-15 και U-17 Προαιρετικό ) ένα Σωματείο θα μπορεί να λάβει μέρος μόνο με μία ομάδα.

H συμμετοχή των ομάδων που θα περάσουν στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα ELITE και PREMIER είναι υποχρεωτική.

Αν δύο ομάδες του ίδιου Σωματείου θεωρητικά προκρίνονται στο Παγκύπριο ELITE ή PREMIER Πρωτάθλημα Παίδων U-15, U-13 και U-17 Προαιρετικό εάν θα υπάρξει τότε θα περάσει μόνο μια ομάδα στο ELITE ή PREMIER και η ομάδα αυτή θα μπορεί να καταρτίσει ΝΕΟ κατάλογο ποδοσφαιριστών που θα αγωνιστούν σε αυτή.

Σε όλα τα πιο πάνω Πρωταθλήματα (U-15,U-13,U-17 Προαιρετικό), ένα Σωματείο μπορεί να δηλώσει πέραν της μιας ομάδας αν το επιθυμεί, όμως στην Παγκύπρια τελική φάση, δεν θα μπορούν να περάσουν δύο ομάδες του ιδίου Σωματείου.

Οι ομάδες θα είναι υπόχρεες να δηλώσουν κατάλογο ποδοσφαιριστών τους μόνο στην περίπτωση που αυτές δηλώσουν πέραν της μίας ομάδας σε κάθε ηλικία. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να δηλώσουν στην Ομοσπονδία κατάλογο μόνο της δεύτερης ή και της τρίτης ομάδας τους με μάξιμουμ αριθμό τους 30 ποδοσφαιριστές.

Οι ομάδες θα μπορούν να κάνουν μέχρι πέντε αλλαγές ποδοσφαιριστών τον Ιανουάριο του 2014.

Οι ομάδες θα μπορούν να καταρτίσουν νέο κατάλογο ποδοσφαιριστών.

Όσον αφορά νέες εγγραφές, (πρώτες εγγραφές), θα μπορεί να προστεθεί ο ποδοσφαιριστής στην ομάδα που δεν υπάρχει κατάλογος ή αν υπάρχει θέση στον κατάλογο της ομάδας που αγωνίζεται με κατάλογο (όχι αντικατάσταση).

Για όλα τα Πρωταθλήματα Παίδων όλων των ηλικιών σε όλες τις επαρχίες οι ομάδες πιθανόν να δώσουν επίσημους αγώνες πέραν των Σαββατοκύριακων και Τετάρτες.

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ELITE ΠAIΔΩΝ U13
ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ELITE Παίδων U15
ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ELITE Παίδων U17 A’,B’ Γ’ και Δ ‘ Κατηγορίας.

Μετά τις δηλώσεις συμμετοχής στα Πρωταθλήματα Παίδων U-17 (Προαιρετικό), U-15 και U-13 η ΚΟΠ θα εκπονήσει πρόγραμμα και θα σας το αποστείλει πριν την έναρξη των Πρωταθλημάτων για το ποιές ομάδες και από ποία επαρχία θα προκριθούν στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα ELITE και PREMIER.

Όλα τα Παγκύπρια Πρωταθλήματα ELΙΤΕ & PREMIER Παίδων U-17 Προαιρετικό (A’,B’ Γ’ και Δ’ Κατηγορίας), U-15 και U-13 περιόδου 2013-2014 θα διεξαχθούν σε δύο γύρους.

Για τις ομάδες που δεν θα πετύχουν να συμμετάσχουν στα Πρωταθλήματα ELITE και PREMIER θα προκηρυχθούν Προαιρετικά Πρωταθλήματα των ανάλογων ηλικιών και εάν το επιθυμούν θα μπορούν να συμμετάσχουν.

Τυχόν αποχώρηση ομάδας από τα Πρωταθλήματα που προκηρύσσονται με την παρούσα ή μη συμμετοχή της σε αγώνα ή αγώνες θα συνεπάγεται εκτός των άλλων επιπτώσεων που προβλέπονται, στους Κανονισμούς και το Καταστατικό της Ομοσπονδίας, την παραπομπή της ομάδος στη Δικαστική Επιτροπή με ελάχιστο πρόστιμο €300,00 για κάθε αγωνιστική που έχει να δώσει αγώνα, σύμφωνα με το Πρόγραμμα των αγώνων του Πρωταθλήματος μέχρι την λήξη του Πρωταθλήματος.

Η πιο πάνω διάταξη ισχύει εκτός των Υποχρεωτικών Πρωταθλημάτων που ισχύει η Προκήρυξη Δ’Κατηγορίας. Ότι δεν προβλέπεται ισχύει η Προκύρηξη της Δ’Κατηγορίας .

Tα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Νέων U-21 Α’,Β’ και Γ’ Κατηγορίας καθώς επίσης και τα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Παίδων U-17 Α’ και Β’ Κατηγορίας θα ξεκινήσουν όλα το Σαββατοκύριακο 14/15 Σεπτεμβρίου 2013.

Για την έναρξη όλων των υπόλοιπων Πρωταθλημάτων Παίδων θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση όπως και για τις ημερομηνίες των κληρώσεων.

cfa