Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Επίσημα Κυριάκος Ανδρέου

Επίσημα Κυριάκος Ανδρέου

Το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοινώνει το διορισμό του Κυριάκου Ανδρέου στην θέση του Διευθυντή της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου.
Ο Κυριάκος Ανδρέου είναι γέννημα θρέμμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ένας από τους ποδοσφαιριστές που μεγάλωσαν και ανδρώθηκαν ποδοσφαιρικά στην ομάδα μας, από τα μέσα της δεκαετίας 80’ μέχρι τα μέσα της δεκαετίας 90’, αγωνιζόμενος στη θέση του κεντρικού επιθετικού. Το 1996 πήγε για ένα χρόνο στην ΑΛΚΗ και στη συνέχεια από το 1997 μέχρι και το 2007 αγωνίστηκε στη ΜΕΑΠ, την οποία βοήθησε να ανέλθει από την 4η στη 2η κατηγορία, πετυχαίνοντας πέραν των 230 γκολ.
Ο Κυριάκος Ανδρέου θα ηγείται πενταμελούς ομάδας συνεργατών του, οι οποίοι θα αναλάβουν άμεσα την αναδιοργάνωση και αναβάθμιση της Ακαδημίας, μέσα από συγκεκριμένο πλάνο, ούτως ώστε να μετατραπεί σε επαγγελματική σχολή ποδοσφαίρου που θα μπορεί να προσφέρει όλα τα αναγκαία εφόδια στους νεαρούς ποδοσφαιριστές, με βασικό στόχο να τους προετοιμάσει για να ενταχθούν στην πρώτη ομάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.
Με γνώμονα πάντοτε τον Κύπριο ποδοσφαιριστή και με βάση το πλάνο που έχει καταρτιστεί, η Ακαδημία θα προχωρήσει στην εφαρμογή Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας, με θεσμοθέτηση συγκεκριμένων διαδικασιών που περιστρέφονται γύρω από τρείς άξονες:
– Ο πρώτος άξονας αφορά στην αναβάθμιση της προπονητικής ομάδας και εκπαίδευση των προπονητών πάνω σε συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πλάνο, που θα ακολουθείται ως μια ενιαία φιλοσοφία.
– Ο δεύτερος άξονας αφορά στην βελτίωση της ποιότητας του προπονητικού προγράμματος, με συγκεκριμένους στόχους εκπαίδευσης των ποδοσφαιριστών για κάθε ηλικία και με επιστημονική υποστήριξη εξωτερικών συνεργατών αθλητιατρικής υποστήριξης.
– Ο τρίτος άξονας περιλαμβάνει την παρακολούθηση και έλεγχο των οικονομικών και της ρευστότητας της Ακαδημίας, ούτως ώστε να καταστεί οικονομικά ανεξάρτητη.
Παράλληλα, η Ακαδημία προχωρά άμεσα σε πλήρη μηχανογράφηση των λειτουργιών της, με στόχο τον κεντρικό έλεγχο όλων των διαδικασιών που θα ακολουθούνται και στην θεσμοθέτηση συγκεκριμένων κριτηρίων ακριβοδίκαιης αξιολόγησης, που θα οδηγεί στην αξιοκρατική ανέλιξη και στην μακροπρόθεσμη επένδυση στους νεαρούς αθλητές που έχουν τη θέληση, το πάθος και το όραμα να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.Οι ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας θα ενταχθούν πολύ σύντομα σε σχέδιο παροχής κινήτρων όπου, μεταξύ άλλων, θα μπορούν να επωφελούνται δωρεάν εισόδου στα εντός έδρας παιγνίδια της ομάδας μας και συγκεκριμένων εκπτώσεων για αγορές προϊόντων μέσα από δίκτυο συνεργατών.

Ταυτόχρονα, θα γίνει προσπάθεια για ανάπτυξη περισσότερων κλιμακίων σε Παγκύπρια βάση, που θα μπορούν να δώσουν την ευκαιρία σε περισσότερους νεαρούς να μάθουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου και να γίνουν μέλοι της μεγάλης οικογένειας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.


Κύριο μέλημά μας είναι όπως πέραν των ποδοσφαιρικών τους δεξιοτήτων, βοηθήσουμε τα παιδιά να αναπτύξουν τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά τους, όπως πολλοί μεγάλοι ποδοσφαιριστές που φόρεσαν το τριφύλλι στο στήθος για δεκαετίες, με κύριο σύνθημα «ΟΜΟΝΟΙΑ… ΠΑΡΕΛΘΟΝ…. ΠΑΡΟΝ…. ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ».

www.omonoia.com.cy