Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ FUTSAL Το τεράστιο κενό που θα βρει το νέο Δ.Σ.

Το τεράστιο κενό που θα βρει το νέο Δ.Σ.

Futsal-Proponisi (35)-Zymaras


Περιμέναμε να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, πριν ανεβάσουμε αυτό το κομμάτι. Αφού η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων έχει περάσει και ανάμεσα στους 30 υποψήφιους δεν βρίσκεται το όνομα του Αντώνη Ζυμαρά, είμαστε υποχρεωμένοι να το πούμε: όποιοι εκλεγούν, θα έχουν να διαχειριστούν μια πολύ σοβαρή απώλεια και θεωρούμε πως το πόσο σοβαρή είναι θα το αντιληφθούν όταν έρθει η ώρα να αναπληρώσουν το κενό. Ο Ζυμαράς δεν ήταν απλά ο υπεύθυνος του τμήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ήταν το φούτσαλ το ίδιο. Η πιο γνωστή και η πιο ενεργή φιγούρα στα δρώμενα του αθλήματος σε όλη τη Κύπρο.

Αναλογιστείτε απλά τι ήταν το φούτσαλ όχι μόνο στην ΟΜΟΝΟΙΑ, αλλά στην Κύπρο γενικότερα την προηγούμενη δεκαετία. Τουρνουά μεταξύ γνωστών και φίλων, με μηδενικά έσοδα -τηλεοπτικά και όχι μόνο-, ανύπαρκτη κάλυψη από τα μέσα. Σήμερα περιλαμβάνει ΟΜΟΝΟΙΑ, Αποέλ, Ανόρθωση, ΑΕΛ, καλύπτεται ζωντανά από τηλεόραση και ίντερνετ, ομάδες μας παίζουν Ευρώπη, έχουν μπει και οι χορηγοί στο παιχνίδι. Επιπρόσθετα με πρωτοβουλία και πλήρη οργανωτικά καθήκοντα του Ζυμαρά, έγιναν 4 ευρωπαϊκά τουρνουά στη Κύπρο Όλα αυτά οφείλονται σε πολύ μεγάλο βαθμό, στην απόφαση του Ζυμαρά να αναλάβει το τμήμα φούτσαλ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ το 2008-09 σαν εξωδιοικητικός παράγοντας και να συνεχίσει να είναι ο ηγέτης του στη συνέχεια σαν μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Μικρή παρένθεση και συνεχίζουμε με τον απολογισμό του στο τμήμα φούτσαλ: πέραν των όσων έκανε στο τμήμα φούτσαλ, πρέπει να λεχθεί πως πριν μπει στο συμβούλιο προσπάθησε ανεπιτυχώς  να εκλεγεί ως ανεξάρτητος δύο φορές, αλλά έμεινε κοντά στην ομάδα. Ακόμα και όταν μπήκε, εκλέχτηκε όλες τις φορές στο Δ.Σ. πλην μίας, σαν ανεξάρτητος υποψήφιος. Με αυτό τον τρόπο ήθελε να εκφράσει τη διαφωνία του με όσα γίνονταν στο τμήμα ποδοσφαίρου, ειδικά επί Μιλτιάδη Νεοφύτου, αλλά δεν ήθελε να αφήσει μόνο το τμήμα φούτσαλ. Ποτέ όμως, δεν μίλησε δημόσια εναντίων συναδέλφων του κι ας διαφωνούσε σε κάποια θέματα. Πάντα βοηθούσε όλα τα τμήματα, όλο το σύλλογο, παρότι ανέλαβε και ο ίδιος σημαντικό οικονομικό βάρος. Αυτή η παράγραφος τα λέει όλα για το χαρακτήρα του.

Πίσω στα του φούτσαλ λοιπόν, ήταν πάντα παντού. Σε οποιοδήποτε ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΚΟ γεγονός, ήταν εκεί με τους λαχνούς του, για στήριξη του τμήματος φούτσαλ. Όχι γιατί του άρεσε να τον στερείται η οικογένεια του, ή του άρεσε να βάζει λεφτά από τη τσέπη, αλλά γιατί ήταν ο μόνος τρόπος να μείνει η ΟΜΟΝΟΙΑ ανταγωνιστική. Κατάφερε να πάρει την ΟΜΟΝΟΙΑ μέχρι το νούμερο 17 στην Ευρώπη, την πιο ψηλή θέση που έφτασε οποιαδήποτε κυπριακή ομάδα σε οποιοδήποτε άθλημα. Κατάφερνε να συντηρεί το τμήμα του πολλές φορές με μηδενική στήριξη από το σύλλογο, παρότι στην αρχή κάθε σαιζόν εγκρινόταν μπάτζετ που συχνά δεν έβλεπε. Και όχι μόνο το συντηρούσε το έκανε πρωταγωνιστή, αποχωρεί από την ΟΜΟΝΟΙΑ έχοντας κερδίσει 21 τρόπαια (7 εκ των οποίων στο αντρικό τμήμα, 9 στη u21 και 5 u17), αφήνοντας πίσω του ισχυρή αντρική ομάδα και πρωταθλήτριες ομάδες ακαδημιών τις οποίες ο ίδιος δημιούργησε, αφού τα τμήματα υποδομής δημιουργήθηκαν από τον ίδιο το 2010. Αφήνει επίσης πίσω του μια εξαιρετική ομάδα από εθελοντές που αποτέλεσαν το νούμερο ένα στήριγμα του αυτά τα χρόνια και την οποία έχει ήδη παροτρύνει να βοηθήσει τον επόμενο υπεύθυνο του τμήματος.

Λίγες μέρες πριν την εκλογική συνέλευση που πάει να εξελιχθεί σε αναμέτρηση και σε μια εποχή που τα Συμβούλια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ βρίσκονται υπό συνεχή πίεση και αμφισβήτηση (σ.σ. δικαίως, αφού η μη αμφισβήτηση τη περίοδο 2008-12 μας έφερε εδώ), θεωρούμε πως αυτοί που τα έδωσαν όλα, αυτοί που πάραξαν και άφησαν πίσω τους έργο πρέπει και να αναφέρονται και να τιμούνται. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει το νέο συμβούλιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, είναι να τιμήσει ένα πιστό στρατιώτη, τον άνθρωπο που έβαλε το φούτσαλ στο χάρτη σε όλη τη Κύπρο. Το δεύτερο, είναι να ψάξει αντικαταστάτη του γιατί το κενό που αφήνει είναι τεράστιο.

υ.γ. Ζούμε τον Αντώνη Ζυμαρά καθημερινώς από την πρώτη μέρα που δημιουργήθηκε το omonoianews.com γιατί ήταν ο πρώτος που αντιλήφθηκε την αξία και τη δύναμη των πράσινων μέσων. Κάποιες φορές διαφωνήσαμε μαζί του, άλλες ανεβάσαμε τους τόνους, δεν έχει όμως κανένας απολύτως το δικαίωμα να αμφισβητήσει πόσα έδωσε και πόσα πρόσφερε για το μεγαλείο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ελπίζουμε δε όταν ξεκουραστεί και οι λόγοι που τον οδήγησαν στην αποχώρηση εξασθενήσουν, θα επιστρέψει στο πλευρό του τμήματος και της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Αντώνη Ζυμαρά σε ευχαριστούμε για όλα!