Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Ο απολογισμός της πρεμιέρας

Ο απολογισμός της πρεμιέρας

 


Η πρεμιέρα του 44ου Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Ανδρών επιφύλασσε φοβερό θέαμα, σασπένς και ντέρμπι παντού. Από τις μάχες που έγιναν σε τρία μέτωπα βγήκαν νικητές: η ΟΜΟΝΟΙΑ, η ΑΕ Καραβά και η Αναγέννηση Δερύνειας, που έφτασε στην αναμέτρηση επί της Ανόρθωσης μετά από 153 λεπτά αγώνα. Ο Παφιακός κέρδισε δύσκολα τη νεοφώτιστη Ε.Ν. Παραλιμνίου. Αναλυτικά το ρεπορτάζ της ΚΟΠΕ για τους αγώνες της 1ης αγωνιστικής:

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΚΑΠΑΤΣΟΣ ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ 3-1 ΣΕΤ 25-20, 26-24, 16-25, 26-24
Μετά από ένα φοβερό ντέρμπι όπου δυο σετ κρίθηκαν στους έξτρα πόντους η ΟΜΟΝΟΙΑ άρχισε με νίκη την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου κερδίζοντας την εξαιρετική Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα με 3-1. Ο αγώνας ήταν ντέρμπι και επιφύλασσε πολλές συγκινήσεις στους θεατές.

Ντέρμπι ήταν ο αγώνας στο πρώτο σετ αφού οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Οι «ερυθρόλευκοι» παίζοντας σωστά από τον κεντρικό άξονα προηγήθηκαν 11-14 και κατάφεραν να διατηρούν το προβάδισμα χάρις το μπλοκ με πολύ καλό τον Βασίλη Δημητρίου (16-18). Τα λάθη των «ερυθρολεύκων» και το ανέβασμα των «πρασίνων» γύρισαν το παιχνίδι (σ.σ. τέλειωσαν φάσεις Αλεξίου και Ροντρίγκο) με συνέπεια η ΟΜΟΝΟΙΑ να κερδίσει το σετ με 25-20 και να προηγηθεί με 1-0 σετ.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν καλύτερη μετά τα πρώτα στάδια του δεύτερου σετ και βρίσκοντας λύσεις από το μπλοκ με Αλεξίου – Σ. Πετρακκίδη και προηγήθηκε 12-08. Σε εκείνο το σημείο η Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα ανέβασε στροφές και κυρίως ο Μπαγιάν με τα φαρμακερά σερβίς. Αυτό έδωσε ψυχολογία στους συμπαίκτες του που με σερί 07-14 προηγήθηκαν 19-22.

Στη συνέχεια έγιναν πραγματικές μάχες με την ΟΜΟΝΟΙΑ να κερδίζει στους έξτρα πόντους με 26-24 και να παίρνει σοβαρό προβάδισμα με το 2-0 στα σετ.

Η Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα δεν φάνηκε να επηρεάζεται από τον τρόπο που έχασε το δεύτερο σετ και στο τρίτο ήταν ανώτερη. Στα αρχικά στάδια πΉΡΕ διαφορά τεσσάρων πόντων 07-11. Οι παίκτες του Αντώνη Κωνσταντίνου είχαν σταθερή απόδοση και παρά το ανέβασμα του Ροντρίγκο διατήρησαν το προβάδισμα (10-16). Η ομάδα της Αμμοχώστου ήταν πάρα πολύ καλή και τελικά κέρδισε εύκολα το σετ με 16-25 μειώνοντας σε 1-2 και μπαίνοντας στον αγώνα.

Μια σου μια μου το τέταρτο σετ αφού οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο στο σκορ (07-07). Η Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα πιο οργανωμένη προηγήθηκε 10-13 με τους γηπεδούχους να αντιδρούν και να παίρνουν το προβάδισμα με τον Αποστόλου 14-13, εενώ βοήθησε πολύ ο νεοεισελθών Βραζιλιάνος Φερέιρα. Η Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα με αιχμή τον Μπαγιάν προηγήθηκε 17-18.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ αντέδρασε και παρά την πίεση της Καπάτσος Νέας Σαλαμίνας ισοφάρισε το σκορ για να κερδίσει τελικά με 26-24 και να πάρει τη δύσκολή νίκη με 3-1 σετ.

ΟΜΟΝΟΙΑ(Σ. Σάββα): Πετρακκίδης Α., Πετρακκίδης Σ., Αλεξίου, Ροντρίγκο, Λαμπ, Αποστόλου, Λίμπερο Παπαχριστοδούλου. Αλλαγές: Φερέιρα

ΚΑΠΑΤΣΟΣ ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ(Αντ. Κωνσταντίνου): Μάνθα, Χρυσοστόμου, ΝτεΜάν, Μπαγιάν, Δημητρίου, Ζηκάκης, Λίμπερο: Σαββίδης. Αλλαγές: Προδρόμου

volley-salamina (8)

Pokka AEKΚΑΡΑΒΑ – Αποέλ 3-1 ΣΕΤ: 25-16, 18-25, 25-21, 25-20
Ντέρμπι με δυο ομάδες που έδειξαν ότι μπορούν να πρωταγωνιστήσουν έγινε στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό, όπου η Pokka AEKαραβά κέρδισε το Αποέλ με 3-1 σετ.

Ανώτερη στο πρώτο σετ η ομάδα της Pokka ΑΕΚαραβά έδειξε πιο ομάδα και το πήρε με 25-16 προηγούμενη με 1-0 σετ.

Στο δεύτερο σετ άλλαξε η μορφή του αγώνα αφού η ομάδα του Γιούρι Φιλίποφ ανέβηκε και κατάφερε να ισοφαρίσει τον αγώνα κερδίζοντας το σετ με 18-25.

Το ντέρμπι στη Λεμεσό συνεχίστηκε στο τρίτο σετ με την προσφυγική ομάδα να είναι καλύτερη στα σημεία να κερδίζει με 25-21 και να παίρνει προβάδισμα 2-1 στα σετ. Με τη ψυχολογία υπέρ της η προσφυγική ομάδα κατόρθωσε να κερδίσει το τέταρτο σετ με 25-20 και να πάρει το τρίποντο.

Pokka AEKΚΑΡΑΒΑ (Ντ. Λέτσιεφ): Σάντζεζ, Χριστοφή, Ράμα, Αντωνιάδης, Χαριδήμου, Χ’’Φιλίππου –Λίιμπερο: Χ’’Δαμιανού.

Αποέλ: (Γ. Φιλίποφ): Γεωργίου, Αβερκίου, Βέρντι, Γκοδόι, Χάσικος, Χαλουμής. Λίμπερο: Παντελή.

 

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ – ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΣΕΤ 3-2 ΣΕΤ 25-27, 25-21, 25-22, 22-25, 15-11
Μετά από ένα αγώνα που κρίθηκε μετά από 153 λεπτά η Αναγέννηση Δερύνειας πέτυχε μέσα στην έδρα της σπουδαία νίκη επί της φιλόδοξης Ανόρθωσης με 3-2 σετ και πήρε τους πρώτους δυο βαθμούς στο πρωτάθλημα. Αντίθετα, η Ανόρθωση αρκέστηκε στον ένα.

Συγκλονιστικό το πρώτο σετ με τους «πράσινους» της Δερύνειας να δείχνουν ότι φέτος έκτισαν πολύ καλή ομάδα. Η εμπειρία της Ανόρθωσης που παρατάχθηκε χωρίς τον Κνέζεβιτς που εκτίει ποινή τιμωρίας την βοήθησε να κερδίσει το σετ με 25-27 και να προηγηθεί με 0-1.

Η Αναγέννηση έστειλε τα μηνύματά της στο πρώτο σετ και στο δεύτερο έκανε τη ζημιά στην Ανόρθωση αφού κέρδισε με 25-21 και ισοφάρισε σε 1-1 τα σετ.

Τα άλλα δυο σετ ήταν πανομοιότυπα με τις δυο ομάδες να μοιράζονται από ένα αφού τα κέρδισαν με το ίδιο σκορ. Πρώτα η Αναγέννηση κέρδισε το τρίτο με 25-22 γυρίζοντας το παιχνίδι σε 2-1. Το τέταρτο σετ το πήρε η Ανόρθωση με 25-22 ισοφαρίζοντας τον αγώνα σε 2-2 και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στο τάι – μπρέικ. Εκεί πιο ψύχραιμη η Αναγέννηση κέρδισε με 15-11 και τον αγώνα με 3-2 σετ.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (Γ. Μέλκας): Ττόφιας, Αχιλλέως, Ντάς, Μεντούριτς, Φιλίπας, Πέτρου. Αλλαγές: Χρυσοστόμου, Ελευθερίου, Σωτηρίου.

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ: (Αντ. Παπαδόπουλος): Αυγ. Σαββίδης, Παπαιωάννου, Ροντόλφο, Πάντιτς, Παναγιωτίδης, Φάιφερ. Αλλαγές: Στρουγκάρεβιτς, Μοσχοβάκης, Σπύρου.

 

ΠΑΦΙΑΚΟΣ –Ε.Ν. ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ 3-0 ΣΕΤ 25-20, 25-19, 25-19
Ο Παφιακός πιο δύσκολα του αναμενομένου κέρδισε την αξιόμαχη Ε.Ν.Παραλιμνίου με 3-0 σετ και πήρε το πρώτο τρίποντο της χρονιάς. Η νεοφώτιστη ομάδα άνκαι παρατάχθηκε μόνο με οκτώ παίκτες στην Πάφο έδειξε ότι θα αποτελέσει «σκληρό καρύδι» για όλους.

Μετά από ένα πρώτο ωραίο σετ ο Παφιακός βρήκε δυσκολίες απέναντι στους ενθουσιώδεις «βυσσινί» αλλά κέρδισε με 25-20 και το πήρε.

Ο αγώνας συνέχισε να είναι ενδιαφέρον στο δεύτερο σετ με τον Παφιακό να ελέγχει και να κερδίζει με 25-19 «γράφοντας» το 2-0. Το ίδιο έγινε και στο τρίτο σετ με τον Παφιακό να επικρατεί με 25-19 και να παίρνει τον αγώνα με 3-0.

ΠΑΦΙΑΚΟΣ(Ντ. Σέρενατς): Ανδρέου, Οικονομίδης,Σοάρες, Χρυσοστόμου, Ασπιώτης, Βερίσιμο. Αλλαγές: Σωκράτους, Ανθής.

E.N. ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ(Ζ. Λούκοβιτς): Λούκοβιτς, Λ. Λόντσαρ, Σπαρτιάτης, Χαραλάμπους, Ν. Λόντσαρ, Ερωτοκρίτου.