Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Στο Ελευθερία τα φώτα της πρεμιέρας στο 44ο πρωτάθλημα Πετόσφαιρας

Στο Ελευθερία τα φώτα της πρεμιέρας στο 44ο πρωτάθλημα Πετόσφαιρας

 


Το 44ο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας Ανδρών αρχίζει την Παρασκευή με τέσσερις αγώνες (ώρα έναρξης 20:00). Ο αγώνας που προκαλεί το ενδιαφέρον εύλογα είναι αυτός στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία» μεταξύ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και της Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα όπου αποτελεί και ένα επαναληπτικό του Σούπερ Καπ της περασμένης εβδομάδας. Ντέρμπι προβλέπεται να διεξαχθεί και στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» μεταξύ της Pokka ΑΕΚαραβά και του Αποέλ που παρουσιάζεται ενισχυμένο τη φετινή χρονιά. Στα άλλα δυο παιχνίδια της ημέρας στο Γήπεδο Δερύνειας η Αναγέννηση θα φιλοξενήσει την Ανόρθωση και στο Κλειστό Στάδιο «Αφροδίτη» ο Παφιακός τη νεοφώτιστη Ε.Ν.Παραλιμνίου.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ για τους αγώνες της πρεμιέρας:

Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία: ΟΜΟΝΟΙΑ – Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα
Θεωρείται ο αγώνας της ημέρας με την κυπελλοπρωταθλήτρια ΟΜΟΝΟΙΑ να υποδέχεται στην έδρα της τη φιναλίστ του Κυπέλλου αλλά και του Σούπερ Καπ Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα.

Ο αγώνας ενδέχεται να είναι κλειστός παρά το γεγονός ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ λόγω έδρας έχει τον πρώτο λόγο. Ωστόσο, σε μια πρεμιέρα πολλά μπορούν να συμβούν. Στο Σούπερ Καπ με τους «πράσινους» αγωνίστηκε για πρώτη φορά ο Βραζιλιάνος ακραίος Ροντρίγκο που έδειξε καλά στοιχεία, ενώ έμεινε στον πάγκο ο Φερέϊρα. Πολύ έμπειρος έδειξε ο πασαδόρος Λαμπ. Οι αδελφοί Πετρακκίδη και οι Αλεξίου, Αποστόλου, Παφίτης αποτελούν σταθερές αξίες. Νέα προσθήκη ο λίμπερο Μαρίνος Παπαχριστοδούλου από τον Παφιακό που αντικατέστησε τον ομοθεσίτη του Αντώνη Αντωνίου που επέστρεψε στην Πάφο.

Στον αγώνα του Σούπερ Καπ η Καπάτσιος Νέα Σαλαμίνα πάλεψε και τα τρία σετ και ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Η ομάδα του Αντώνη Κωνσταντίνου διαθέτει καλούς ξένους (Μάνθα, Μπαγιάν, Ντε Μαν), ενώ καλές μονάδες είναι οι Ζηκάκης, Βασίλης Δημητρίου, Προδρόμου.

Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού»: Pokka ΑΕΚαραβά – Αποέλ
Ανοικτό παιχνίδι που μπορεί να μετατραπεί και σε ντέρμπι προβλέπεται στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό μεταξύ Pokka ΑΕΚαραβά και του ενισχυμένου φέτος Αποέλ.

Οι δυο ομάδες έχουν κάποιες αλλαγές στις συνθέσεις τους και στοχεύουν σε μια καλή πορεία. Τόσο η προσφυγική ομάδα όσο και το Αποέλ έχουν αλλαγή στην τεχνική ηγεσία αφού στους «κιτρινόμαυρους» ανέλαβε ο τέως Ομοσπονδιακός Ντιμίτρι Λέτσιεφ και στους «γαλαζοκίτρινους» ο Ουκρανός Γιούρι Φιλίποφ.

Στο ρόστερ της Pokka ΑΕΚαραβά παραμένει ο Λετονός Βάλτερς Ράμα και ο Βενεζουελάνος Σάντζεζ, ρνώ αποχώρησε ο Ροντόλφο που μεταγράφηκε στην Ανόρθωση. Οι Καραβιώτες προσπαθούσαν για μεταγραφή της τελευταίας στιγμής.

Το Αποέλ φαντάζει φέτος ενισχυμένο αφού αποκτήθηκε ο διεθνής Νίκος Κολάς (σ.σ. θα απουσιάσει την Παρασκευή) και ενέταξε στη δύναμή του τον Ελλαδίτη Κ. Προύσαλη, τον Βραζιλιάνο Κοδόι, τον Βενεζουελάνο Χοσέ Βάρντι και προσπαθούσε για άλλη μια προσθήκη ξένου με υποψήφιο ένα Κροάτη.

Γήπεδο Δερύνειας: Αναγέννηση Δ. – Ανόρθωσις
Παρά το γεγονός ότι είναι πρεμιέρα και οι προβλέψεις παρακινδυνευμένες εντούτοις η Ανόρθωσις μοιάζει το φαβορί στον αγώνα απέναντι στην Αναγέννηση στη Δερύνεια. Οι «πράσινοι» είναι σίγουρο ότι στην έδρα τους και με τη βοήθεια του κόσμου θα παλέψουν τον κάθε πόντο.

Η γηπεδούχος Αναγέννηση άλλαξε προφίλ φέτος αφού στον πάγκο βρίσκεται ο Ελλαδίτης Γιάννης Μέλκας. Απ΄εκεί και πέρα έγινε λίφτινγκ στους ξένους με τους Σέρβους Μεντούριτς (Κεντρικός), Φιλίπας (Διαγώνιος) και τον Αμερικανό Ντας (Ακραίος) να αποτελούν την τριπλέτα. Κοντά τους θα βρίσκονται οι Ελευθερίου, Αχιλλέως, Ττόφιας, Σωτηρίου και ο Πέτρου (πέρσι στο Αποέλ).

Η Ανόρθωσις θέλει να αφήσει πίσω την περσινή μέτρια χρονιά γι’αυτό η Διοίκηση άλλαξε πολλά. Αρχικά έφερε τον Ελλαδίτη πρώην Ομοσπονδιακό Αντώνη Παπαδόπουλο στην τεχνική ηγεσία. «Επαναπάτρισε» τον Βλάντο Κνέζεβιτς μετά από πορεία πολλών ετών στην Pokka ΑΕΚαραβά, ενώ από την ίδια ομάδα πήρε τον Βραζιλιάνο διαγώνιο Ροντόλφο. Στους ξένους πρόσθεσε τον Σέρβο Πάντιτς και τον Αμερικανό Φάιφερ. Οι Βαρωσιώτες περιμένουν πολλά και από τους Κύπριους Αυγ. Σαββίδη (επέστρεψε από Ν. Σαλαμίνα), Παπαϊωάννου και Γ. Κοντό.

Κλειστή Αίθουσα «Αφροδίτη»: Παφιακός – Ε.Ν. Παραλιμνίου
Ο Παφιακός θέλει να εκμεταλλευτεί πλήρως την έδρα του για να πετύχει τους ψηλούς του στόχους μετά την περσινή δεύτερη θέση. Ο αγώνας με την Ε.Ν.Παραλιμνίου θεωρείται για τους Παφίτες μιας επιλογής και αυτή είναι το τρίποντο.

Τη φετινή χρονιά η Παφιακή ομάδα με νέο τεχνικό τον Σέρβο Σέρενατς παρουσιάζεται ενισχυμένη. Την τριάδα των ξένων αποτελούν οι Βραζιλιάνοι Βερίσιμο και Σοάρες και ο Ελλαδίτης Κ. Ασπιώτης. Κοντά στους έμπειρους Ευσταθίου, Οικονομίδη και Κωνσταντινίδη – προστέθηκε ο διεθνής λίμπερο Αντώνης Αντωνίου από την ΟΜΟΝΟΙΑ. Τον αντίθετο δρόμο ακολούθησε ο Μαρίνος Παπαχριστοδούλου που πήγε στο «τριφύλλι».

Η νεοφώτιστη Ένωση του Ζόραν Λούκοβιτς θα κάνει το μακρινό ταξίδι στην Πάφο με στόχο το καλύτερο. Οι «βυσσινί» θα στηριχθούν στο περσινό ρόστερ που τους έφερε στην Α’ Κατηγορία και θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους για κάτι καλό.