Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Η αγωνιστική δράση συνεχίζεται

Η αγωνιστική δράση συνεχίζεται

1294312_596170653772465_2023336450_o


Με τη διεξαγωγή της 6ης αγωνιστικής συνεχίζονται αυτό το Σαββατοκύριακο τα πρωταθλήματα ακαδημιών. Από τις πέντε ομάδες που έχει η ΟΜΟΝΟΙΑ στα πρωταθλήματα αυτά, οι τέσσερις δίνουν εντός έδρας αγώνα  με μοναδική ομάδα που θα πρέπει να παίξει εκτός να είναι αυτή των Νέων. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ως γνωστόν συμμετέχει με δύο ομάδες στο προαιρετικό πρωτάθλημα U13 , με μια ομάδα στο προαιρετικό πρωτάθλημα U15 και από μία στα πρωταθλήματα U17 και U21. Το Σάββατο αγωνίζονται οι ομάδες κάτω των 13 και η ομάδα κάτω των 17, ενώ την Κυριακή είναι η σειρά των Παίδων κάτω των 15 και της ομάδας Νέων U21.

Μετά το ρεπό της προηγούμενης εβδομάδας η ΟΜΟΝΟΙΑ 2, που αγωνίζεται στον Α’ Όμιλο Λευκωσίας του προαιρετικού πρωταθλήματος παίδων U13, αυτή την αγωνιστική έχει αγώνα και αντιμετωπίζει εντός έδρας τον Εθνικό Λατσιών. Ο αγώνας, όπως όλοι οι εντός έδρας αγώνες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ 2, θα διεξαχθεί το Σάββατο στο γήπεδο του Ορφέα στις 9 το πρωί. Οι μικροί μετρούν τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες και θα κυνηγήσουν τη νίκη για να συνεχίσουν το σερί τους και να παραμείνουν στην κορυφή του ομίλου.
Για το ίδιο πρωτάθλημα αλλά το Β’ Όμιλο Λευκωσίας  αγωνίζεται και η ΟΜΟΝΟΙΑ 1 αυτό το Σάββατο με την ομάδα του ΘΟΪ κάτω Λακατάμιας. Οι πράσινοι μετρούν τέσσερις νίκες και μία ήττα και βρίσκονται στη 2η θέση τρεις βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό και θέλουν να ολοκληρώσουν τον πρώτο γύρο με νίκη που ίσως τη βοηθήσει να πιάσει κορυφή ή τουλάχιστον να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή, αυτό φυσικά εξαρτάτε από τα άλλα παιχνίδια. Η αναμέτρηση αυτή θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και θα γίνει στο γήπεδο του Ασπίς Γερίου.

Την ίδια ημέρα έχουν αγώνα και οι Παίδες του Χάρη Καλλικά που αντιμετωπίζουν στο βοηθητικό του Μακαρείου την ΑΕΚ Λάρνακας και μετά την πολύτιμη νίκη την περασμένη εβδομάδα θέλουν να δώσουν συνέχεια στις επιτυχίες. Οι πράσινοι μετρούν δύο στα δύο όσο αφορά τα εντός έδρας  παιχνίδια φέτος και με όπλο την έδρα τους θα ψάξουν τη νίκη που θα τους βοηθήσει ακόμη περισσότερο βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά. Οι περσινοί πρωταθλητές έχουν στο μυαλό τους το παιχνίδι του Σαββάτου, το οποίο αρχίζει στις 11:00, με μοναδικό στόχο να κερδίσουν και να μείνουν κοντά στην κορυφή.

Συνέχεια στην αήττητη τους πορεία σκοπεύουν να συνεχίζουν οι Παίδες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ  U15 στον Κυριακάτικο αγώνα με τον Άδωνη Ιδαλίου. Μετρώντας 11 βαθμούς στα πέντε παιχνίδια που έδωσαν έως τώρα στο προαιρετικό πρωτάθλημα U15, οι πράσινοι του Κυριάκου Χαϊλή κυνηγούν την κορυφή από την οποία απέχουν 4 βαθμούς. Οι παίδες στα τρία τελευταία παιχνίδια πέτυχαν 35 τέρματα και δέχθηκαν μόνο 1, ενώ συνολικά και στους πέντε αγώνες δέχθηκαν μόλις τρία, κάτι που αποδεικνύει κα την πολύ καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας εκτός από την επιθετική. Ο αγώνας της Κυριακής θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Ορφέα και θα αρχίσει στις 9:00.

Ντέρμπι στη Λεμεσό έχε να δώσει αυτή την εβδομάδα η ομάδα του Φάτσιο Μπούις, που θα αντιμετωπίσει την ΑΕΛ για την 6η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Νέων Α’ Κατηγορίας. Οι πράσινοι έχουν το απόλυτο στις εκτός έδρας αναμετρήσεις φέτος και μάλιστα οι δύο από τις τρεις αυτές νίκες ήταν μέσα στη Λεμεσό. Για να μείνει κοντά στη κορυφή η ομάδα των Νέων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα πρέπει να κερδίσει, ενώ η νίκη σε ντέρμπι θα δώσει άλλο αέρα στη ψυχολογία ενόψει της συνέχειας του μαραθωνίου. Απόντες από το παιχνίδι θα είναι σίγουρα οι Θεράποντος και Φιλιώτη που έχουν υποχρεώσεις με την Εθνική κάτω των 19, αλλά με τους Ρουσιά, Χατζηβασίλη, Αλίπιο και Γκανίου θα παραταχτεί η ομάδα Νέων, εκτός φυσικά και αν ο Τόνι Σαβέφσκι επιλέξει κάποιους από αυτούς για να βρίσκονται στην αποστολή της πρώτης ομάδα για το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Η αναμέτρηση της Κυριακής που θα γίνει στην έδρας της ΑΕΛ στη Λεμεσό θα ξεκινήσει στις 15:30.

Αναλυτικά οι αγώνες των ομάδων μας:

Σάββατο:

Προαιρετικό Πρωτάθλημα Παίδων U13 Α’ Όμιλος Λευκωσίας: ΟΜΟΝΟΙΑ 2 – Εθνικός Λατσιών 09:00
Προαιρετικό Πρωτάθλημα Παίδων U13 Β’ Όμιλος Λευκωσίας: ΟΜΟΝΟΙΑ 1 – Ε.Ν. ΘΟΪ κάτω Λακατάμιας 09:00

Πρωτάθλημα Παίδων U17: ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΕΚ Λάρνακας 11:00

Κυριακή

Προαιρετικό Πρωτάθλημα Παίδων U15 Όμιλος Λευκωσίας: ΟΜΟΝΟΙΑ – Άδωνης Ιδαλίου 09:00

Πρωτάθλημα Νέων U21:  ΑΕΛ – ΟΜΟΝΟΙΑ 15:30