Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Ως αλλαγή ο Φιάκας στο φινάλε του ομίλου

Ως αλλαγή ο Φιάκας στο φινάλε του ομίλου

 


Λευκή ισοπαλία για την Εθνική Νεων της Κύπρου στο φινάλε του ομίλου, με τον Σωτήρη Φιάκα να αγωνίζεται στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στη Σερβία. Η ενημέρωση από τη σελίδα της ΚΟΠ:

Με ισοπαλία χωρίς τέρματα ολοκλήρωσε σήμερα αργά το απόγευμα τις υποχρεώσεις της η Εθνική Νέων στον elite round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-19.

Απέναντι στη Σερβία η Εθνική μας είχε πολύ καλή παρουσία και δημιούργησε τις ευκαιρίες για να κλείσει νικηφόρα τις υποχρεώσεις της.

Η Εθνική μας όπως είναι γνωστό έλαβε μέρος στο δεύτερο όμιλο και στους τρεις αγώνες που έδωσε ηττήθηκε με 2-1 από τη Γερμανία, με 5-0 από τη Σλοβακία και σήμερα έφερε ισοπαλία 0-0 με τους Σέρβους.

Σήμερα είδαμε ένα ανοικτό παιχνίδι και με χαμένες ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες που ικανοποίησαν τους 100 θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Στο πρώτο ημίχρονο οι διεθνείς μας διατήρησαν ανέπαφο το τέρμα του Μιχάλη Παπαστυλιανού (πρώτη επίσημη συμμετοχή) και με αντεπιθέσεις προσπάθησαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να σκοράρουν.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου η Κύπρος δημιούργησε τριπλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.

Τα διαδοχικά σουτ που επιχείρησαν οι Σιαθάς, Λ. Κυριάκου και Ματθαίου σταμάτησαν στα σώματα των αμυντικών της Σερβίας.

Στο 68’ νέα μεγάλη ευκαιρία με τον εξαιρετικά δραστήριο Θεοδόση Σιαθά για να πάρει προβάδισμα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η επιθετική δραστηριότητα της ομάδας μας δημιούργησε και άλλες ευκαιρίες όμως δυστυχώς δεν βρήκαμε στόχο και στο τέλος συμβιβαστήκαμε με το ισόπαλο 0-0.

Γενικά η Κύπρος είχε καλή παρουσία και σήμερα αν δεν μεσολαβούσε το βαρύ 5-0 από τους Σλοβάκους σίγουρα η γενικότερη παρουσία της θα μας έδινε και καλύτερο βαθμολογικό απολογισμό στους αγώνες που έγιναν στη Γερμανία.

Η Εθνική μας εναντίον της Σερβίας αγωνίστηκε με τους Παπαστυλιανού, Συών, Αρτυματάς, Μουστάκης, Μ. Ανδρέου (46’ Χατζηπασχάλης), Α. Νεοφύτου (76’ Φιάκας), Κ. Αναστασίου, Λ. Κυριάκου, Σιαθάς (85’ Μ. Χαραλάμπους), Κκονέ, Ματθαίου.

Ικανοποιημένος έμεινε ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής από την εμφάνιση της Εθνικής μας στο 0-0 με τη Σερβία.

«Οι ποδοσφαιριστές μας ήταν συγκεντρωμένοι από την αρχή μέχρι το τέλος και αν ήταν πιο προσεκτικοί θα μπορούσε να αξιοποιηθεί κάποια από τις ευκαιρίες μας και να φτάσουμε και στη νίκη.

Θέλαμε να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί, έγινε μεγάλη προσπάθεια και οι ποδοσφαιριστές μας φεύγουν από τη διοργάνωση με σημαντικά εφόδια για την περαιτέρω ανέλιξη της καριέρας τους» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νεόφυτος Λάρκου.

**Στην τελική φάση της διοργάνωσης προκρίθηκε η Γερμανία που σήμερα νίκησε τη Σλοβακία με 4-0 και έφτασε στους εννέα βαθμούς.

Δεύτερη τερμάτισε η Σερβία με 4 βαθμούς, τρίτη η Σλοβακία με 3 βαθμούς και τέταρτη η Κύπρος με 1 βαθμό.