Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Χάρης Νικολάου: «Όλες αυτές τις επιτυχίες τις πετύχαμε με τη σωστή οργάνωση»

Χάρης Νικολάου: «Όλες αυτές τις επιτυχίες τις πετύχαμε με τη σωστή οργάνωση»

 


Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και νυν προπονητής στην ακαδημία, Χάρης Νικολάου, έστειλε μέσω ενός μακροσκελούς μηνύματος ευχαριστίες σε όσους βρίσκονται κοντά και βοηθούν το κλιμάκιο της Λάρνακας στο οποίο ο ίδιος είναι υπεύθυνος. Αναλυτικά:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω εσάς, τους γονείς των παιδιών της Ακαδημίας Ομόνοιας Λευκωσίας / Κλιμάκιο Λάρνακας για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε τα τελευταία τρία χρόνια, αναθέτοντας σε εμάς την ποδοσφαιρική επιμόρφωση των παιδιών σας. Παρά το γεγονός ότι η Α’ Ομάδα της Ομόνοιας είχε περάσει τα τελευταία χρόνια δύσκολες καταστάσεις, εντούτοις εσείς, οι γονείς των παιδιών, επιλέξατε την Ακαδημία μας λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες της Ακαδημίας, την ποιότητα των προπονητών και τις προοπτικές ανέλιξης του παιδιού σας. Πολλοί από εσάς το έχετε πράξει αυτό παρά τις όποιες σωματειακές σας πεποιθήσεις ή ακόμα και τον αριθμό των φίλων και γνωστών σας στην Ακαδημία και το γεγονός αυτό μας τιμά ιδιαίτερα ως Ακαδημία και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε το δύσκολο αλλά συνάμα και ευχάριστο έργο που επιτελούμε. Στόχος και σκοπός μας είναι να δώσουμε στα παιδιά τα σωστά ποδοσφαιρικά εφόδια στα πρώτα τους βήματα, γιατί η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να αναφέρω το παράδειγμα της ομάδας του 2011, που αποτελείται από παιδιά τα οποία ήρθαν στην Ακαδημία μας για τα πρώτα ποδοσφαιρικά τους βήματα. Είναι ακόμα έντονες οι μνήμες από την αρχή της χρονιάς, όπου κάναμε τις πρώτες μας προπονήσεις αγκαλιά με κάποια παιδιά που έκλαιγαν όπως συμβαίνει τις πρώτες μέρες στο νηπιαγωγείο! Με τη βοήθεια εσάς των γονιών, καταφέραμε να κάνουμε τα παιδιά σας όχι μόνο να αγαπήσουν το άθλημα του ποδοσφαίρου (έκαναν προπόνηση πάνω από 1:30 ώρα και δεν ήθελαν να σταματούν), αλλά και να παίζουν ποδόσφαιρο πολύ καλού επιπέδου προς το τέλος της χρονιάς. Ειλικρινά, το να παρακολουθούμε την πρόοδο αυτών των μικρών μπόμπιρων, το να τους βλέπουμε να κοντρολάρουν, να ντριπλάρουν και να πασάρουν την μπάλα με τέτοια ευχέρεια και προπαντός χαρά είναι η μεγαλύτερη ευχαρίστηση που μπορεί να έχει ένας προπονητής.

Η Ακαδημία μας αποτελείται από 8 προπονητές, 2 γυμναστές και 2 προπονητές τερματοφυλάκων. Αυτή τη στιγμή είναι εγγεγραμμένα στην Ακαδημία 200 παιδιά, ενώ σημειώνω πως πριν τρία χρόνια, όταν αναλαμβάναμε την αναδιοργάνωση της Ακαδημίας, ο αριθμός αυτός ήταν 20. Έχουμε συνάψει συμφωνία με την Αλκή Ορόκλινης για τη δημιουργία U14-15-16, ομάδες τις οποίες θα ελέγχει πλήρως το Κλιμάκιό μας. Επίσης, πρόσφατα έχουμε εγκριθεί από την ΚΟΠ για να συμμετάσχουν οι ομάδες στο Παγκύπριο πρωτάθλημα, αφού τα ρόστερ τους είναι συμπληρωμένα.

Όλες αυτές τις επιτυχίες τις πετύχαμε με τη σωστή οργάνωση και στελέχωση της προπονητικής μας ομάδας με προπονητές φιλόδοξους, γνώστες του αντικειμένου και πάνω από όλα καλούς χαρακτήρες, αφού όπως γνωρίζετε, ο χρόνος αφήνει τα ποδοσφαιρικά και όχι μόνο σημάδια πάνω στους μικρούς ποδοσφαιριστές. Οι αρχές μας βασίζονται στην ειλικρίνεια και στην εμπιστοσύνη μεταξύ προπονητών, γονιών και ποδοσφαιριστών. Είναι γνωστό πως το μακροχρόνιο πλάνο που έχουμε θέσει ως Ακαδημία είναι να βλέπουμε και να θαυμάζουμε στο μέλλον κάποια παιδιά τις Ακαδημίας μας να στελεχώνουν ομάδες Α’ κατηγορίας και την Εθνική Κύπρου. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Μάριο Στυλιανού για την πολύτιμη βοήθεια που δίνει στην εφορεία του Κλιμακίου μας και βρίσκεται πάντα δίπλα μας για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία του.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την επίσημη ΟΜΟΝΟΙΑ για την μεγάλη σημασία που δίνει στο Κλιμάκιό μας και μας στηρίζει σε ό,τι βοήθεια χρειαζόμαστε.

Αγαπητοί φίλοι, η δεύτερη οικογένειά μας είσαστε εσείς και σας υποσχόμαστε να συνεχίσουμε δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας, για ένα ευχάριστο και εποικοδομητικό περιβάλλον για την ανέλιξη των παιδιών μας.

Σας ευχαριστούμε,

Χάρης Νικολάου

Υπεύθυνος Κλιμακίου Λάρνακας».