Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Γιαννάκης Ποντικός: «Το μέλημα μας είναι να προωθήσουμε παίκτες στην πρώτη ομάδα»

Γιαννάκης Ποντικός: «Το μέλημα μας είναι να προωθήσουμε παίκτες στην πρώτη ομάδα»

 


Μετά την πρεμιέρα στο Πρωτάθλημα U19, ο προπονητής της ομάδας Νέων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Γιαννάκης Ποντικός, μίλησε στην ιστοσελίδα μας. Αναφέρθηκε τόσο στο ματς, αλλά γενικά στο στόχο της ομάδας μέσα στη χρονιά. Όπως τόνισε, μέλημα του είναι να προωθηθούν παίκτες στην πρώτη ομάδα του “τριφυλλιού”, κάτι που θα γίνει μέσα από σκληρή δουλειά.

Το σχόλιο για την πρεμιέρα της σεζόν: «Ήταν το πρώτο παιχνίδι του Πρωταθλήματος, φάνηκε πως και οι δύο ομάδες πως ήταν κάπως ανέτοιμες. Νομίζω πως και οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν το παιχνίδι, στο πρώτο ημίχρονο αν και ήμασταν κόντρα στον αέρα πιστεύω πως ελέγχαμε το ρυθμό και δεν κινδυνέψαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο άνοιξε το παιχνίδι, είχαμε τον έλεγχο τις μπάλας, ο αντίπαλος προσπαθούσε με αντεπιθέσεις και σε μια στημένη φάση δεχθήκαμε το γκολ. Ευτυχώς αντιδράσαμε και τουλάχιστον πήραμε την ισοπαλία.

Το συμπέρασμα είναι ότι εκείνο που θέλουμε εμείς στην ακαδημία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και στη δεύτερη ομάδα είναι να παίζουμε σωστό ποδόσφαιρο και σήμερα είναι γεγονός πως δεν κάναμε καλό παιχνίδι. Όπως είπα στους παίκτες μου, ευτυχώς που έτυχε σήμερα αυτό το παιχνίδι, για να μας προσγειώσει και να μας προβληματίσει. Είμαι σίγουρος ότι στα επόμενα παιχνίδια, και καλύτερο ποδόσφαιρο θα παίζει σαν ΟΜΟΝΟΙΑ και θα κάνει και νικηφόρα αποτελέσματα και είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας».

Πρωτάθλημα ή προώθηση παίκτη στην πρώτη ομάδα; «Το Πρωτάθλημα U19 είναι νέο, δεν ξέρεις τη δυναμικότητα των υπόλοιπων ομάδων και να προσδιορίσεις στόχους εξαρχής για την έκβαση του δεν μπορείς. Ο βασικός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε μέσα από τα παιχνίδια και τις προπονήσεις να ετοιμάσουμε όσο πιο καλά τους παίκτες για την ανάπτυξη τους και κάποιοι να καταφέρουν να πάνε στην πρώτη ομάδα. Το μέλημα μας είναι να προωθήσουμε παίκτες και ας χάσουμε το Πρωτάθλημα. Αν διεκδικήσουμε το Πρωτάθλημα και δημιουργήσουμε μέσα από αυτή τη διαδικασία αυτή και παίκτες που θα μπορέσουν να ενταχθούν στην πρώτη ομάδα θα είναι το απόλυτο».

Για το μεγάλο στόχο: «Τις τελευταίες δύο εβδομάδες κάποιοι παίκτες αγωνίστηκαν στο φιλικό της πρώτης ομάδας με την Καρμιώτισσα, κάποια παιδιά συμμετείχαν στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Αυτή είναι η χαρά και ο στόχος μας, να περάσουμε οι παίκτες από εκεί, να δούνε την οργάνωση, τι είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ, πως είναι να είσαι επαγγελματίας παίκτης. Αυτό θα τους βοηθήσει να βάλουν στόχους και να έρθουν πιο κοντά στο πως συμπεριφέρεται και δουλεύει ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Αυτό προσπαθούμε να δημιουργήσουμε, νοοτροπία ποδοσφαιριστή και αυτά πιστεύω ότι βοηθούν.

Προς τιμήν του προπονητή της πρώτης ομάδας, του Πάμπου Χριστοδούλου, και του τεχνικού διευθυντή, Μάκη Παπαϊωάννου, ότι κοιτάζουν και κάλεσαν αρκετούς παίκτες και προπονήθηκαν με την πρώτη ομάδα, παρόλο που σε μας δημιουργεί μας πρόβλημα όσον αφορά στο να προπονηθούμε στην οργάνωση και την τακτική μας πριν τα παιχνίδια. Δεν μας πειράζει, ούτε μας ενοχλεί καθόλου, μακάρι να θέλουν καθημερινά παίκτες να πηγαίνουν πιο πάνω, αυτός είναι ο στόχος μας».