Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Ξεκινάει η δράση στα Grassroots

Ξεκινάει η δράση στα Grassroots

 


Αρχίζουν τα Πρωταθλήματα Grassroots την τρέχουσα βδομάδα, με τους πρώτους αγώνες της σεζόν να είναι προγραμματισμένοι την προσεχές Κυριακή. Με δεκάδες τριφυλλάκια ρίχνεται στη… μάχη η ακαδημία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, με ομάδες από τα κλιμάκια Λεμεσού και Λάρνακας, ενώ από βδομάδας ξεκινούν οι υποχρεώσεις στη Λευκωσία. Στις κατηγορίες που θα κρατιούνται σκορ και βαθμολογίες συμμετέχουν εφτά “πράσινες” ομάδες, από τις 19 στο σύνολο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ομάδων μας στην πρεμιέρα:

Λάρνακα:
U11 ΟΜΟΝΟΙΑ Vs Ακαδημία Μούσιτς
U12 ΟΜΟΝΟΙΑ (A) Vs Νέα Σαλαμίνα
U12 ΟΜΟΝΟΙΑ (B) Vs Nuovo Calcio
U13 ΟΜΟΝΟΙΑ Vs Ανόρθωση

Λεμεσός:
U12 ΟΜΟΝΟΙΑ Vs Nikki Coerver

Διαβάστε πιο κάτω το ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα της ΚΟΠ, με περισσότερες πληροφορίες:

Τα Πρωταθλήματα Grassroots ΠΟΑ αρχίζουν την ερχόμενη Κυριακή και οι αριθμοί που συνοδεύουν τη φετινή διοργάνωση, είναι εκπληκτικοί. Συνολικά φέτος θα διοργανωθούν 50 Πρωταθλήματα στις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου και Αμμοχώστου με τη συμμετοχή 518 ομάδων, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ. Ρεκόρ αποτελεί και ο αριθμός των παιδιών που θα συμμετάσχουν στα Πρωταθλήματα αφού θα ξεπεράσουν τις 7500 στις ηλικίες από 6 μέχρι 13 ετών.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση της ΚΟΠ όσον αφορά τη μαζικότητα συμμετοχής και η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για άλλη μια χρονιά θα προσπαθήσει να προσφέρει στα παιδιά το ψηλότερο δυνατό επίπεδο όσον αφορά τη διοργάνωση των Πρωταθλημάτων.

Συνεχίζουν μαζί ΚΟΠ και ΠΟΑ
Ο Παγκύπριος Οργανισμός Αγελαδοτρόφων ΠΟΑ και η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου συνεχίζουν τη συνεργασία τους στα Παιδικά Πρωταθλήματα Grassroots. Ο ΠΟΑ θα είναι χορηγός των Πρωταθλημάτων τουλάχιστον μέχρι το 2019 αφού πρόσφατα υπογράφηκε συμφωνία ανανέωσης της χορηγίας του προς τα Grassroots.

«Είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που συνεχίζουμε τη συνεργασία μα με την ΚΟΠ για τη χορηγία των Πρωταθλημάτων Grassroots. Η όλο και αυξανόμενη συμμετοχή παιδιών και ομάδων στις διοργανώσεις αυτές είναι το κλειδί της επιτυχίας», δηλώνει ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΑ Νίκος Παπακυριακού, για να προσθέσει: «Είναι σημαντικό η ΚΟΠ να αξιοποίησει με διάφορους τρόπους τα ταλέντα που αναδεικνύονται μεσα από τις διοργάνωσης των Grassroots γιατί είναι κρίμα και άδικο να δαπανούνται τόσα λεφτά και από την ΚΟΠ και από τους γονείς και στο τέλος στα τοπικά Πρωταθλήματα να αγωνίζονται Κύπριοι παίκτες με το σταγονόμετρο. Ασφαλώς, από μόνη της η ενασχόληση των παιδιών με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα μόνο θετικά μπορεί να έχει για την κοινωνία μας, κάτι που είναι και ο πρώτος στόχος των παιδικών Πρωταθλημάτων Grassroots όμως, θα ήταν ευχής έργο η πλήρης αξιοποίηση των ταλέντων που υπάρχουν σε αυτά τα Πρωταθλήματα».

Τα Πρωταθλήματα αρχίζουν την ερχόμενη Κυριακή 29 Οκτωβρίου, σε όλες τις επαρχίες με εξαίρεση τη Λευκωσία στην οποία τα Πρωταθλήματα θα αρχίσουν το Σάββατο 4 Νοεμβρίου. Η μέρα διεξαγωγής των πρωταθλημάτων θα είναι Σάββατο, με εξαίρεση την 1η αγωνιστική λόγω της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διατηρείται σε γενικές γραμμές η ίδια αγωνιστική δομή των Πρωταθλημάτων. Στις πλείστες ηλικίες δεν υπάρχουν βαθμολογίες και δεν θα κρατούνται σκορ, όπως είναι και η φιλοσοφία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου UEFA σε σχέση με το ποδόσφαιρο ανάπτυξης. Όπως και πέρσι, βαθμολογίες θα υπάρχουν στις τρεις μεγαλύτερες ηλικιακές κατηγορίες, δηλαδή το 2005, 2006 και 2007.

Να σημειωθεί πως και φέτος, όλα τα έξοδα των Παγκύπριων Παιδικών Πρωταθλημάτων Grassroots ΠΟΑ που αφορούν διαιτησία, μίσθωση γηπέδων, ιατρικά έξοδα, υπηρεσίες Επαρχιακών Υπευθύνων και οποιαδήποτε άλλα τυχόν προκύψουν θα τα επωμιστεί η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.