Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Αγωνίστηκαν όλοι οι “πράσινοι” στη φιλική νίκη της Εθνικής U14

Αγωνίστηκαν όλοι οι “πράσινοι” στη φιλική νίκη της Εθνικής U14


Και οι πέντε “πράσινοι” που ήταν στην αποστολή της Εθνικής U14 αγωνίστηκαν στο φιλικό με αντίπαλο την αντίστοιχη ομάδα της Αυστρίας. Η Κύπρος νίκησε, έχοντας βασικούς τους Κωνσταντίνο Χρυσοστόμου, Σωκράτη Χατζηβασιλείου και Άγγελο Ζευκή, με τον πρώτο να κρατάει απαραβίαστη την εστία του, ενώ ο τελευταίος φορούσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Στην επανάληψη πέρασαν στο παιχνίδι οι Γιώργος Ποντικός και Λοΐζος Λοΐζου, με το δεύτερο να δίνει ασίστ.

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά σε δύο ημέρες, με τους τρεις πρώτους, Ζευκή, Χατζηβασιλείου και Χρυσοστόμου να αναχωρούν μετά το σημερινό ματς. Οι Λοΐζου και Ποντικός θα βρίσκονται στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού για το δεύτερο φιλικό, ενώ θα ενσωματωθούν επίσης οι Αντόνιο Φώτη και Πέτρος Φωκάς. Πιο κάτω αναλυτικά το ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα της ΚΟΠ:

Παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, η Εθνική μας ομάδα των Παίδων U14 πέτυχε διεθνή φιλική νίκη επί της Αυστρίας με 3-0. Ο αγώνας έγινε στο Κοινοτικό Γήπεδο Πύλας στη Λάρνακα.

Ο Ηλίας Κωστή με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την Εθνική μας στο 9ο λεπτό για να πετύχει το 2-0 με πολύ όμορφο απευθείας φάουλ ο Ευθύμιος Αναστασιάδης στο 14ο λεπτό. Στο 28ο λεπτό η Κύπρος είχε δοκάρι σε σουτ του Φασουλιώτη και απόκρουση του Αυστριακού τερματοφύλακα ο οποίος στην εξέλιξη της φάσης, απέκρουσε εκ νέου εντυπωσιακά το σουτ του Ζευκή. Δοκάρι είχαν και οι Αυστριακοί στο 20ο λεπτό σε μακρινό σουτ του Demir.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κύπρος συνέχισε να είναι καλύτερη και πέτυχε και τρίτο τέρμα με το Μιχάλη Δαμίανού στο 55ο λεπτό μετά από όμορφη ομαδική προσπάθεια και πάσα του Λοϊζου. Το 3-0 έμεινε μέχρι το τέλος με την ομάδα μας να στέλνει αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον, όχι τόσο λόγω του σκορ αλλά λόγω της απόδοσης και της γενικότερης συμπεριφοράς των νεαρών διεθνών μας στον αγωνιστικό χώρο.

Κύπρος (Γ. Κυπριανού): Κωνσταντίνος Χρυσοστόμου, Σωκράτης Χατζηβασιλείου, Ιάκωβος Λαός, Ηλίας Κωστής, Αναστάσιος Μότης, Πέτρος Κκολός, Αλέξανδρος Φασουλιώτης, Ανδρέας Μιχαήλ, Ανδρέας Χρυσοστόμου, Ευθύμιος Αναστασιάδης, Άγγελος Ζευκή.

Στο 50ο λεπτό η Εθνική μας πραγματοποίησε έντεκα αλλαγές με τον προπονητή Γιώργο Κυπριανού να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές που είχε στη διάθεση του. Από το 50ο λεπτό η Κύπρος αγωνίστηκε με την ακόλουθη σύνθεση: Χάρης Χατζηγαβριήλ, Ανδρέας Σχίζας, Μιχάλης Δαμιανού, Λοϊζος Λοϊζου, Γιώργος Οκκάς, Φώτης Κοτσώνης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνος Μαρνέρος, Γιώργος Ποντικού, Ιωάννης Κατσιάμης, Μάριος Κοκκινόφτας.
Κύπρος και Αυστρία θα αγωνιστούν και σε δεύτερο φιλικό την ερχόμενη Πέμπτη, επίσης στις 11:00 το πρωί στην Πύλα.