Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Δαρείος: «Αυτά τα παιδιά προορίζονται για την πρώτη ομάδα»

Δαρείος: «Αυτά τα παιδιά προορίζονται για την πρώτη ομάδα»

 


Ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας στην ΟΜΟΝΟΙΑ U15, Ανδρέας Δαρείος, μίλησε στην ιστοσελίδα μας μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Παίδων αγωνιστική περιόδου 2017-2018. Στη δεύτερη του χρονιά στην ομάδα οδήγησε τους “πράσινους” στην κούπα και μάλιστα με αήττητη πορεία, μετά την εκπληκτική περσινή σεζόν, που το “τριφύλλι” τερμάτισε ένα “σκαλοπάτι” κάτω από την κορυφή παίζοντας με αντίπαλους μεγαλύτερους σε ηλικία.

Στις δηλώσεις του ο προπονητής της ομάδας κάτω των 15 ετών της ακαδημίας δεν έκρυψε τη χαρά του για την επιτυχία, που όπως δήλωσε, ήρθε όπως την ήθελαν όλοι στο “πράσινο στρατόπεδο”. Δηλαδή παίζοντας σωστό ποδόσφαιρο συνδυάζοντας το με θετικό αποτέλεσμα, ενώ ανέφερε ότι μελλοντικά περιμένει τους μικρούς να προωθηθούν στην πρώτη ομάδα. Όπως τόνισε, έχουν τα φόντα όμως χρειάζεται να δουλέψουν σκληρά και παράλληλα όταν πάρουν τις ευκαιρίες να τις εκμεταλλευτούν. Διαβάστε τις τοποθετήσεις του:

«Ο τίτλος σημαίνει πάρα πολλά. Καταρχάς περηφάνια, ικανοποίηση και πάνω απ’ όλα ότι η προσπάθεια που κάναμε απέδωσε καρπούς. Ήταν η συνέχεια της περσινής μας χρονιάς, που φέτος απέδωσε και αποτελεί ένα επίτευγμα στις τάξεις της ακαδημίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ», ήταν το σχόλιο του για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Δεν ξέχασε όσους είχε στο πλευρό του και συμπλήρωσε: «Αυτό το τρόπαιο το αφιερώνω στην οικογένεια μου, σε όλους μου τους συνεργάτες και σε όσους ήταν κοντά. Πάνω απ’ όλα όμως σε αυτά τα υπέροχα παιδιά, που με έκαναν περήφανο κάθε φορά που κατέβαινα στο γήπεδο».

Όσον αφορά το τι περίμενε και πίστευε για τη φετινή σεζόν πριν αυτή ξεκινήσει: «Από την αρχή δουλέψαμε με μόνο στόχο την κατάκτηση του τίτλου, αλλά με τον τρόπο που θέλαμε εμείς, παίζοντας και δουλεύοντας με σκοπό την ανάπτυξη και τη βελτίωση των παικτών. Στην πορεία βάλαμε νέα κίνητρα όπως ότι θέλαμε μόνο νίκες, μετά μπήκε το αήττητο, το οποίο καταφέραμε στο τέλος. Ακόμη, είχαμε βάλει στόχο να μην δεχθούμε διψήφιο αριθμό τερμάτων. Γενικά προχωρώντας ψάχναμε το απίθανο, γιατί μόνο έτσι οι παίκτες πείσμωναν».

Το σχόλιο του για το που κρίθηκε ο τίτλος και εάν η ομάδα μας ήταν καλύτερη ή οι αντίπαλοι πιο αδύνατοι: «Ο τίτλος κρίθηκε στο ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν η πιο δουλεμένη και η πιο καλή ομάδα σε όλους τους τομείς. Γεμάτο επιτελείο, αγωνιστικό πλάνο, επαγγελματισμός. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν αδύναμες οι αντίπαλες ομάδες, ίσα ίσα θεωρώ ότι η φουρνιά του 2003 είναι η πιο καρποφόρα σε όλες τις ομάδες».

Ποια η συμβουλή του στους μικρούς και τι χρειάζεται για να προωθηθούν: «Μέσα από τέτοιες επιτυχίες φτιάχνεις χαρακτήρα νικητή και πρωταθλητή και ας μην ξεχνάμε ότι αυτά τα παιδιά προορίζονται για την πρώτη ομάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, με ότι αυτό συνεπάγεται. Για να τα καταφέρουν πρώτα απ’ όλα πρέπει να δουλέψουν σκληρά, να στερηθούν πολλά και ακόμη χρειάζονται και την ευκαιρία. Όμως για να την αρπάξουν τα πρέπει πρώτα απ’ όλα να είναι έτοιμοι σε όλα. Εκεί είναι το κομμάτι το δικό μας, να τους έχουμε έτοιμους».

Ζητώντας την άποψη εάν μπορούν αυτοί οι μικροί μια μέρα να παίξουν στο ψηλότερο επίπεδο απάντησε: «Σίγουρα πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετά παιδιά από αυτά που έχουν όλες τις προδιαγραφές με τη σωστή ανάπτυξη και δουλειά να φτάσουν στο πιο ψηλό σκαλοπάτι».

Για τα μελλοντικά του σχέδια μας ανέφερε: «Δεν ξέρω ακόμη που θα βρίσκομαι του χρόνου, δεν εξαρτάται από εμένα, εγώ προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό όπου με εμπιστευτεί η ομάδα». Ασφαλώς είναι δεδομένο πως ο ίδιος λατρεύει να δουλεύει με τους μικρούς και κάθε μέρα προσπαθεί να τους μεταδίδει όσα περισσότερα μπορεί.