Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Σπουδαία πρόκριση στον Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Σπουδαία πρόκριση στον Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος


Την πρόκριση στον Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κάτω των 19 εξασφάλισε η Εθνική Νέων Κύπρου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε της Λετονίας με 1-0 και τερμάτισε στη 2η θέση του ομίλου, παίρνοντας το εισιτήριο για τις 28 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Σημαντική συμβολή είχαν δύο πράσινοι, οι Σάββας Νικολάου και Ανδρόνικος Κακουλλή. Συγχαρητήρια!

Η ενημέρωση από την ΚΟΠ:

Η Εθνική μας ομάδα των Νέων πανάξια εξασφάλισε εισιτήριο πρόκρισης στον Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U19.

Μετά το νικηφόρο 1-0 επί της Λετονίας η ομάδα μας τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ενδέκατου ομίλου και συνεχίζει την πορεία της στις 28 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Οι νεαροί διεθνείς μας ήθελαν μόνο νίκη για να ελπίζουν και την κατέκτησαν πανάξια, καθώς είχαν το πάνω χέρι σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα.

Στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου οι διεθνείς διατήρησαν τον έλεγχο και χωρίς να απειληθεί η εστία του Σάββα Νικολάου δημιουργήσαμε τις ευκαιρίες μας και καταφέραμε να ανοίξουμε το σκορ.

Στο 23΄ δυνατό σουτ του Κατσαντώνη απέκρουσε με γροθιές ο τερματοφύλακας της Λετονίας.

Στο 28′ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ιωάννου και γυριστή κεφαλιά του Παρούτη η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα της Λετονίας, 1-0 για την Εθνική μας!

Η λήξη του πρώτου ημιχρόνου βρήκε την Εθνική μας να προηγείται με 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική μας διατήρησε πάλι τον έλεγχο και με τις ευκαιρίες που δημιούργησε θα μπορούσε να αυξήσει το δείκτη του σκορ.

Στο άλλο παιχνίδι η Ρωσία νίκησε με 2-0 το  Μαυροβούνιο και τερμάτισε στην πρώτη θέση.

«Η Εθνική μας προκρίθηκε δίκαια ως η καλύτερη δεύτερη ομάδα του ομίλου. Οι ποδοσφαιριστές μας από το ξεκίνημα του αγώνα είχαν πίστη και το έδειξαν με τη συνολική τους παρουσία. Επιβραβεύτηκαν με αυτό που τους άξιζε, την πρόκριση.

Η δουλειά που άρχισε πριν από οκτώ μήνες μας οδήγησε σε αυτή την πορεία και οι ποδοσφαιριστές μας αξίζουν έπαινο για αυτό που πέτυχαν. Συγχαρητήρια και συνεχίζουμε την προσπάθεια μας γιατί αυτή η ομάδα μπορεί και καλύτερα» δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής Νεόφυτος Λάρκου.

Από την πλευρά του ο αρχηγός της Εθνικής μας Χρίστος Σιέλης δήλωσε: «Είμαι περήφανος για αυτό που πετύχαμε. Δουλέψαμε σκληρά, το πιστέψαμε και δικαιωματικά συνεχίζουμε στη διοργάνωση»

Σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα σήμερα πήραν θέση βασικού Δανιήλ Παρούτης και Μιχάλης Ιωάννου.

Η Εθνική μας αγωνίστηκε με τους Νικολάου, Σεργίου, Σιέλη, Παναγιώτου, Μαρτή, Λουκά, Κατσαντώνη, Ιωάννου (58′ Κακουλλής), Μάμα, Παρούτη, Μιχαηλίδη.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Φινλανδός Petri Viljanen με βοηθούς το συμπατριώτη του Riky Vihreavuori και το Ρουμάνο Mihai Marica.

Με τη Λετονία βρεθήκαμε αντιμέτωποι άλλες δύο φορές σε προκριματικές φάσεις. Στις 12 Οκτωβρίου 2003 χάσαμε με 4-2 (Μιχάλης Δημητρίου 2′ και Γιώργος Πελαγίας 10′).

Στις 26 Οκτωβρίου 2011 η Εθνική μας νίκησε με 2-0 σε αγώνα που έγινε στο Μακάρειο Στάδιο από τέρματα του Νίκου Εγγλέζου (58′) και Ζαχαρία Θεοδώρου (90′).

Το σκηνικό στον όμιλο μας

1η αγωνιστική
Κύπρος – Μαυροβούνιο…0-0
Ρωσία – Λετονία…1-1

2η αγωνιστική
Κύπρος – Ρωσία…0-2
Λετονία – Μαυροβούνιο…2-1

3η αγωνιστική 
Κύπρος – Λετονία…1-0
Ρωσία – Μαυροβούνιο…2-0

Η βαθμολογία μετά από τις τρεις αγωνιστικές διαμορφώθηκε ως ακολούθως:

1.Ρωσία…………………   5-1…7
2.Κύπρος………………. 1-2… 4
3.Λετονία………………. 3-3…4
4.Μαυροβούνιο………1-4… 1

Τα συγχαρητήρια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: