Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ “Εάν γίνει δεκτή η ένσταση της ΕΘΑ, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά!”

“Εάν γίνει δεκτή η ένσταση της ΕΘΑ, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά!”

img_1868


Η ένσταση της ΕΘΑ για τον αγώνα με την Ομόνοια επαναφέρει την προβληματική διαδικασία εγγραφής παικτών – Του Πολίβιου Αλεξάνδρου/Η Σημερινή

Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται να ανοίγει στον χώρο της καλαθόσφαιρας η ένσταση που υπέβαλε η ΕΘΑ κατά του κύρους του αγώνα με την Ομόνοια. Ουσιαστικά, η ομάδα της Έγκωμης κατέθεσε τρεις ενστάσεις, όπου, μεταξύ άλλων, επαναφέρει και την ένσταση που είχε υποβάλει ο Απόλλωνας, η οποία απορρίφθηκε από τη Δικαστική Επιτροπή.

«Οι διαδικασίες που γίνονται εδώ και χρόνια στην Ομοσπονδία είναι ανύπαρκτες. Δουλεύουν με μπακαλοδεύτερα», ανέφερε χαρακτηριστικά στη «Σ» φανερά ενοχλημένος ο υπεύθυνος του καλαθοσφαιρικού τμήματος καλαθόσφαιρας της Ομόνοιας, Χριστόφορος Χριστοφόρου, για να συνεχίσει λέγοντας: «Είναι γελοίες όλες αυτές οι διαδικασίες εγγραφής καλαθοσφαιριστών, που επιτρέπουν σε οποιαδήποτε ομάδα να κάνει ένσταση ανά πάσα στιγμή».

Η όλη διαδικασία
Δέκα ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος πρέπει όλες οι ομάδες να αποστείλουν στην Ομοσπονδία λίστα, όπου να αναγράφονται τα ονόματα μέχρι 25 καλαθοσφαιριστών.

Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοφόρου, η Ομόνοια, μετά την αποστολή τής σχετικής λίστας, συμφώνησε με τους έξι ξένους καλαθοσφαιριστές της.
Όπως προνοούν οι κανονισμοί, οι «πράσινοι» απέστειλαν μέσω ταχυδρομείου το σχετικό register στην Ομοσπονδία. Ακολούθως στα γραφεία της ΚΟΚ στάλθηκε και φαξ, στο οποίο αναφέρονταν το ονόματα των έξι καλαθοσφαιριστών και στο οποίο η Ομόνοια ζητούσε από την Ομοσπονδία τα νέα μετεγγραφικά αποκτήματα να προστεθούν στη λίστα των 25.

Ουσιαστικά, όπως ανέφερε ο κ. Χριστοφόρου, στη συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθείται, ισχύει το φαξ και όχι το register του ταχυδρομείου.

Πώς γίνεται αυτό!
Το ερώτημα που προκύπτει, είναι πως μπορεί να μην ισχύει ένα επίσημο έγγραφο, όπως αυτό του ταχυδρομείου (register) και να λαμβάνεται υπόψη το φαξ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ένσταση της ΕΘΑ στηρίζεται στο γεγονός ότι στα γραφεία της Ομοσπονδίας δεν έφτασε ποτέ το φαξ!

Οι τρεις ενστάσεις
Η ΕΘΑ υπέβαλε ένσταση για τη λίστα των 25 που απέστειλε η Ομόνοια, ισχυριζόμενη ότι αυτή δεν στάλθηκε έγκαιρα ή καθόλου και, όπως υποστηρίζει, κρίνεται αντικανονική η συμμετοχή όλων των καλαθοσφαιριστών στον αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων.
Ο νομικός σύμβουλος της Ομόνοιας ζήτησε προδικαστική ακύρωση της ένστασης λόγω του ότι υπάρχει προδικασμένο με την ένσταση του Απόλλωνα, η οποία, ως γνωστόν, έχει απορριφθεί από τη Δικαστική Επιτροπή με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να αποδειχτεί ότι η Ομόνοια δεν έστειλε το συγκεκριμένο φαξ όπως προνοούν οι σχετικοί κανονισμοί στην Ομοσπονδία.

Η 2η ένσταση αφορά τον νεαρό καλαθοσφαιριστή της Ομόνοιας, Κυριάκο Κοιλιάρα, με την ΕΘΑ να υποστηρίζει ότι δεν ήταν εγγεγραμμένος στη λίστα των 25.

Η 3η ένσταση αναφέρει ότι κάποιοι καλαθοσφαιριστές δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Επαναφέρει θέμα Λι!
Ο Χριστόφορος Χριστοφόρου, μιλώντας για την όλη διαδικασία που ακολουθείται, δεν δίστασε να ρίξει τη βόμβα, λέγοντας: «Εάν τελικά πληρώσουμε εμείς τη νύφη, της λανθασμένης διαδικασίας που ακολουθείται εδώ και χρόνια, δεν θα σκεφτώ καθόλου να πάω πίσω και να προσφύγω στη ΦΙΜΠΑ για την υπόθεση Άρθρουρ Λι και να ζητήσω υστερόχρονα ακύρωση του πρωταθλήματος».

Σε περίπτωση που η Δικαστική Επιτροπή κάνει δεχτή την ένσταση της ΕΘΑ, τότε, όπως ανέφερε ο κ. Χριστοφόρου, αυτό σημαίνει ότι από το επόμενο παιχνίδι θα κάνει ένσταση η ΕΝΑΔ και θεωρητικά όλοι οι επόμενοι αγώνες της Ομόνοιας θα συνοδεύονται με ένσταση. «Για ποιο λόγο να συμμετέχω σε ένα πρωτάθλημα με ανύπαρκτες διαδικασίες;», διερωτήθηκε. «Ως Ομόνοια δεν πρόκειται να δεχτούμε καμιάν αδικία εις βάρος της ομάδας μας, για πράγματα τα οποία συμβαίνουν εδώ και 10ετίες σε όλες τις ομάδες. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, ακόμα και η αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα».