Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Συνέχεια με δύο αγώνες σήμερα και ένα αύριο

Συνέχεια με δύο αγώνες σήμερα και ένα αύριο

20121116_182907


Η 4η αγωνιστική στο πρωτάθλημα μπάσκετ συνεχίζεται με άλλες τρεις αναμετρήσεις:

Πετρολίνα ΑΕΚ-Michelin ΕΘΑ

Άλλη μία μεγάλη αναμέτρηση αναμένεται να γίνει στο «Κίτιον Αθλητικό Κέντρο» της Λάρνακας, το βράδυ του Σαββάτου (17/11, 19:00), καθώς και οι δύο διαγωνιζόμενες ομάδες «καίγονται» για τη νίκη. Η γηπεδούχος Πετρολίνα ΑΕΚ δεν θέλει να έχει άλλη εντός έδρας απώλεια, μετά την ήττα της στην πρεμιέρα από τον Κεραυνό, καθώς οι στόχοι της είναι αρκετά υψηλοί τη φετινή χρονιά. Ωστόσο, θα πρέπει να παίξει με μεγάλη συγκέντρωση, ξέροντας πως απέναντί της έχει την πρωταθλήτρια των δύο τελευταίων χρόνων, η οποία είναι αποφασισμένη για την ανάκαμψη. Η Michelin ΕΘΑ δεν μπήκε καλά στη νέα χρονιά, γνωρίζοντας δύο εντός έδρας ήττες, από Cytavision ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια και ξέρει πολύ καλά πως δεν χωρά τρίτη ήττα στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές. Με τους φιλοξενούμενους αναμένεται να κάνει την πρώτη εμφάνιση ο νεοαποκτηθείς Αμερικανός με ιταλικό διαβατήριο Άαρον Τζόνσον (29χρ., 2,04μ.). Προβλέπεται μεγάλη μάχη για την κατάκτηση της νίκης, αφού η ήττα είναι απαγορευτική λέξη και για τις δύο ομάδες.

Pizza Express Απόλλων-Proteas ΑΕΛ

Την ίδια ώρα, στο γήπεδο του Απόλλωνα στη Λεμεσό, θα διεξάγεται το τοπικό ντέρμπι, μεταξύ του Pizza Express Απόλλωνα και της Proteas ΑΕΛ, σε έναν άλλο εξέχουσας σημασίας αγώνα, στον οποίο η νίκη είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Ιδιαίτερα για τους «κυανόλευκους», οι οποίοι ψάχνουν ακόμη για την πρώτη νίκη στη σεζόν, ξεκινώντας με τρεις σερί ήττες, οι δύο μάλιστα μέσα στο γήπεδό τους, από Ομόνοια και Κεραυνό. Κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλό τους θέλουν όσο τίποτε να κάνουν τη νέα αρχή και να κοιτάξουν με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον. Με τους ίδιους στόχους κατέρχονται στον αγώνα και οι «γαλαζοκίτρινοι», οι οποίοι με νίκη θα κάνουν καθοριστικό βήμα σωτηρίας και αναμένεται να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις γι’ αυτήν. Προγνωστικά δεν χωράνε, αφού η αναγκαιότητα της επιτυχίας προσφέρει άγχος στους καλαθοσφαιριστές και αρκετές φορές ανατρέπει ισορροπίες.

Κεραυνός-Ύδρα Ασφαλιστική ΕΝΑΔ

Στον Στρόβολο θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Κυριακής (18/11, 18:00) η 4η αγωνιστική, με τον Κεραυνό να υποδέχεται την Ύδρα Ασφαλιστική ΕΝΑΔ. Είναι το μοναδικό παιχνίδι της αγωνιστικής στο οποίο υπάρχει φαβορί και αυτός είναι ο Κεραυνός, ο οποίος διάγει περίοδο φόρμας. Παραμένει αήττητος στο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α΄ Κατηγορίας, βγάζοντας δύσκολο πρόγραμμα, με Πετρολίνα ΑΕΚ και Pizza Express Απόλλωνα (εκτός) και Cytavision ΑΠΟΕΛ (εντός), ενώ μόλις την Τετάρτη (14/11) πέτυχε την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη στο EuroChallenge. Από την άλλη η Ύδρα Ασφαλιστική ΕΝΑΔ προέρχεται από τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημά μας και παρουσιάζει αδυναμίες. Ωστόσο, τα πάντα κρίνονται στο παρκέ και με την αγωνιστική συμπεριφορά των δύο ομάδων και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την έκπληξη.

Η 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (16/11/12)
19:00 Ομόνοια-Cytavision ΑΠΟΕΛ 74-102
ΣΑΒΒΑΤΟ (17/11/12)
19:00 Πετρολίνα ΑΕΚ-Michelin ΕΘΑ
19:00 Pizza Express Απόλλων-Proteas ΑΕΛ

ΚΥΡΙΑΚΗ (18/11/12)
18:00 Κεραυνός-Ύδρα Ασφαλιστική ΕΝΑΔ

Θ.ΟΜΑΔΑΝ.Η.Β.
1Cytavision ΑΠΟΕΛ317
2ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας317
3ΚΕΡΑΥΝΟΣ Στροβόλου306
4Πετρολίνα ΑΕΚ215
5Proteas Α.Ε.Λ.124
6Michelin ΕΘΑ124
7Pizza Express ΑΠΟΛΛΩΝ033
8Υδρα Ασφαλιστική ΕΝΑΔ033