Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Diggs: “Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα εκπλήξει φέτος αρκετούς”

Diggs: “Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα εκπλήξει φέτος αρκετούς”


Όποιος γνωρίζει κάποια πράγματα από καλαθόσφαιρα, ήξερε πόσο τυχερή η ΟΜΟΝΟΙΑ που έχει τον Jamar Diggs στο ρόστερ της, από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η μεταγραφή του. Μιλάμε άλλωστε για ένα καλαθοσφαιριστή που έφτασε μια ανάσα από την ένταξη του στους Minnesota Timberwolves πέρσι το καλοκαίρι! Ο Αμερικανός “εγκέφαλος” της ομάδας, φρόντισε πάντως να συστηθεί σε όλους, ακόμα και στους άσχετους, από την πρώτη αγωνιστική! Με 20 πόντους 10 ριμπάουντ και 8 ασσίστ πλησίασε το τριπλ νταμπλ και ήταν ο MVP της αγωνιστικής.

Ο Jamar Diggs παραχώρησε μια απολαυστική συνέντευξη στο Omonoianews.com. Έθεσε τον πήχη ψηλά, τόσο για τον εαυτό του όσο και για την ΟΜΟΝΟΙΑ, ενώ δήλωσε ξετρελαμένος από την υποδοχή που επιφύλαξε ο κόσμος στην ομάδα μετά τη νίκη κόντρα στον Απόλλωνα! Ο Digss είναι γεννημένος νικητής και προειδοποιεί τους πάντες πως η ΟΜΟΝΟΙΑ θα είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος.

Η προσαρμογή στην Κύπρο…

Jamar, γεννήθηκες στη Minnesota, πήγες Πανεπιστήμιο στην South Carolina (Wofford) και μετά από ένα χρόνο στη Γερμανία, η Κύπρος πρέπει να φαίνεται μια τελείως ξεχωριστή εμπειρία για σένα…

minnesota
“Λατρεύω τον καιρό στη Κύπρο”, είπε ο Diggs! Στη Minnesota χιονίζει!

Οπωσδήποτε είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, μια εντελώς καινούρια εμπειρία για μένα, αλλά την απολαμβάνω! Στη Μινεσότα είναι συνήθως κρύο, ενώ τώρα έχει χιόνια! Εδώ στη Κύπρο ο καιρός είναι υπέροχος και τον λατρεύω!

Ήταν εύκολο για σένα να προσαρμοστείς; Λογικά βοήθησε και το γεγονός πως έχεις 3 Αμερικανούς συμπαίκτες…

Ναι, νομίζω ότι είναι εύκολο να προσαρμοστείς στη ζωή εδώ. Πρέπει απλά να συνηθίσω την κουλτούρα και τον τρόπο που γίνονται κάποια πράγματα εδώ, προσεγγίζω όμως την όλη εμπειρία με ευχαρίστηση. Η περσινή μου παρουσία τη Γερμανία, με βοήθησε να συνηθίσω στην ιδέα ότι πρέπει να ταξιδέψω για να παίξω επαγγελματική καλαθόσφαιρα. Είναι ευχάριστο ότι έχω 3 Αμερικανούς συμπαίκτες, μάλλον εγώ όμως είμαι που βοηθάω τους άλλους να προσαρμοστούν! (γέλοια)

Οι Κύπριοι καλαθοσφαιριστές πώς σε υποδέχτηκαν;

Όλοι οι Κύπριοι συμπαίκτες μας είναι καταπληκτικοί, και έκαναν υπέροχη δουλειά για να κάνουν την προσαρμογή μου πιο ομαλή και να με κάνουν να νιώσω ευπρόσδεκτος εδώ. Ακόμα και τα μικρά πράγματα, όπως λέγοντας μου ποιο φαγητό να δοκιμάσω, σε ποιους τόπους να πάω, μαθαίνοντας μου κάποιες ελληνικές λέξεις, με βοηθάνε να καταλάβω την κουλτούρα εδώ.

Ήταν εύκολο για σένα να πάρεις την απόφαση να έρθεις στην Κύπρο;

Κάθε επιλογή έχει τα θετικά και τα αρνητικά της, έτσι και η απόφαση να έρθω στην Κύπρο. Ζύγισα τις επιλογές μου και αποφάσισα ότι ήταν το καλύτερο βήμα στην καριέρα μου να παίξω μπάσκετ εδώ.

omonoia2
“Μάλλον εγώ βοηθάω τους άλλους να προσαρμοστούν”

 

Kαι ο κόσμος πάντως σας επιφύλαξε θερμή υποδοχή, ειδικά όταν κερδίσατε τον Απόλλωνα! Σε είδαμε μάλιστα να χορεύεις στα συνθήματα!

Λάτρεψα αυτό που έκαναν για μας! Το να ξέρεις σαν αθλητής πως έχεις τέτοια υποστήριξη, από τέτοιους παθιασμένους οπαδούς, σε ωθεί να θέλεις να τους κάνεις χαρούμενους και να απολαμβάνουν αυτό που βλέπουν!

 

NBA, το μεγάλο όνειρο!

Jamar, πέρσι το καλοκαίρι έφτασες μια ανάσα από την ένταξη σου στους Minnesota Timberwolves. Είναι το ΝΒΑ το μεγάλο σου όνειρο;

Προφανώς, όταν είσαι ένα παιδί στις ΗΠΑ και παίζεις μπάσκετ, το μεγάλο σου όνειρο είναι να παίξεις μια μέρα στο ΝΒΑ. Είμαι ευγνώμον για την ευκαιρία που είχα από τους Timberwolves, παρόλο που στο τέλος δεν τα κατάφερα. ΣΙΓΟΥΡΑ, μεγάλος στόχος μου είναι μια μέρα να παίξω στο ΝΒΑ.

 

Στο ΝΒΑ πάντως τώρα παίκτες όπως ο Russel Westbrook και ο Derrick Rose, δημιουργούν μια νέα μόδα με πόιντ γκαρντ που προτιμούν να τελειώνουν τις φάσεις παρά να μοιράζουν παιχνίδι. Κόντρα στον Απόλλωνα εσύ πέτυχες 20 πόντους, έδωσες όμως και 8 ασσίστ. Πώς θα περιέγραφες το στυλ σου;

Θα έλεγα ότι είμαι ένας πόιντ γκαρντ που πρώτα και κύρια, θέλει να τρέχει και να ηγείται της ομάδας. Η δουλειά μου και ο στόχος μου, είναι να κάνω όλους όσους είναι γύρω μου να φαίνονται καλύτεροι. Το να τους δημιουργήσω χώρο, ευκαιρίες και ελεύθερα σουτ, βοηθάει την ομάδα να πετύχει και αυτό είναι που θέλω να κάνω, άρα όταν παίζουν καλά οι συμπαίκτες μου, είναι και η δική μου δουλειά πολύ εύκολη. Μπορώ να σκοράρω όταν θέλω, αλλά το να μπορείς να σκοράρεις και να βλέπεις και τις ασσίστ που πρέπει να δεις είναι μεγάλο χάρισμα.

Μετά από όσα μας είπες η απάντηση είναι προφανής, αλλά ποιον θεωρείς καλύτερο πόιντ γκαρντ στο κόσμο; Και ποιον κορυφαίο καλαθοσφαιριστή γενικά;

Για μένα κορυφαίος πόιντ γκαρντ είναι ο Chris Paul. Λατρεύω τις ηγετικές του ικανότητες, το πάθος του αλλά και την ικανότητα του να κυριαρχεί ένα παιχνίδι, με τόσους διαφορετικούς τρόπους. Μπορεί να σκοράρει, μπορεί να πασάρει, να κάνει άμυνα. Όσον αφορά τον κορυφαίο παίκτη, μετά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος νομίζω είναι δύσκολο να ισχυριστεί κανείς πως είναι άλλος από τον Lebron James. Τα πράγματα που μπορεί να κάνει, ειδικά με τόσο μεγάλο μπόι, κανείς άλλος δεν μπορεί να τα κάνει.

woffordchampions
Οι επιδόσεις του Jamar στο Wofford, τον έφεραν μια ανάσα από τους Timberwolves

Ποιον παίκτη θαύμαζες μικρός;

Όταν ήμουν μικρός, ο Allen Iverson ήταν πραγματική απόλαυση να παρακολουθείς, έκανε το μπάσκετ να φαίνεται τόσο διασκεδαστικό. Καθώς μεγάλωνα όμως ο Chris Paul ήταν ο παίκτης που θαύμαζα και ήθελα να επηρεάζω το παιχνίδι μου από αυτόν.

Το επίπεδο του κυπριακού πρωταθλήματος

Έχεις παίξει 2 φιλικά και ένα επίσημο ματς. Πώς σου φαίνεται το επίπεδο στην Κύπρο;

Είναι πολύ καλό. Όπως είπες δεν έχω δει πολλά παιχνίδια, αλλά από αυτά που είδα έφτασα στο συμπέρασμα πως κάθε παιχνίδι θα είναι δύσκολο, γιατί κάθε ομάδα έχει καλούς παίκτες.

Στην αρχή της χρονιάς μας θεωρούσαν ξεγραμμένους, αλλά κόντρα στον Απόλλωνα κάνατε την έκπληξη. Θεωρείς πως μπορούμε να πάμε μακριά;

ΣΙΓΟΥΡΑ, θεωρώ ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ θα εκπλήξει φέτος αρκετούς. Είμαι περήφανος γιατί με θεωρώ παίκτη νικητή, όπου έπαιζα, κερδίζαμε τίτλους, στο Λύκειο στο Πανεπιστήμιο κλπ. Θέλω το πρωτάθλημα και θέλω να πετύχει η ΟΜΟΝΟΙΑ και για αυτά θα πάμε!

Που θεωρείς πως μπορεί να βελτιωθεί η ΟΜΟΝΟΙΑ;

Μπορούμε να βελτιωθούμε στην ομαδική άμυνα και στα ριμπάουντ, αλλά αυτά θα έρθουν μέσω της σκληρής δουλειάς που κάνουμε. Είμαστε κοντή ομάδα, αλλά αναπληρώνουμε με την προσπάθεια και την καρδιά μας.

Οι στόχοι του Jamar και οι στόχοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Το ματς με την ΑΕΛ είναι σημαντικό και δύσκολο. Τι νομίζεις πως θα κρίνει στο τέλος το αποτέλεσμα;

Η ΑΕΛ είναι καλή ομάδα που κέρδισε ένα σκληρό παιχνίδι την περασμένη εβδομάδα. Το παιχνίδι θα είναι δύσκολο και νομίζω στο τέλος της ημέρας θα κριθεί στο ποιος θα παίξει καλύτερη άμυνα και ποιος θα περιορίσει τα τρεξίματα του αντιπάλου. Κάθε ομάδα θα τα δώσει όλα και νομίζω όποιος περιορίσει τον ενθουσιασμό του άλλου θα κερδίσει.

Θεωρείς πως ο κόσμος θα παίξει τον δικό του ρόλο;

Οι οπαδοί ΠΑΝΤΑ παίζουν σημαντικό ρόλο. Ειδικά όταν παίζεις στην έδρα σου, αν έχεις εκδηλωτικό κοινό, η αδρεναλίνη τρέχει και παίζεις πολύ πιο δυνατά και σκληρά. Στο τέλος νιώθεις πως αντί 5 εναντίων 5 παίζεις 100 εναντίων 5.

Ποιος είναι ο στόχος σου για την ομάδα;

Θέλω να γινόμαστε καλύτεροι παιχνίδι με παιχνίδι. Να μπούμε στα πλέι οφ και εκεί να εκπλήξουμε ξανά τους πάντες! Δεν θα έπαιζα αυτό το παιχνίδι, αν δεν ήθελα να κατακτήσω το πρωτάθλημα!

Και ο προσωπικός σου στόχος;

img_5666
“Θέλω όποιος με αντιμετωπίζει, να ξέρει πως παίζει κόντρα στον καλύτερο PG στο πρωτάθλημα”

Να είμαι ο καλύτερος πόιντ γκαρντ στο πρωτάθλημα και ένας από τους καλύτερους γενικά. Ανεξάρτητα από την στατιστική, θέλω όποιος προπονητής παίζει ενάντια στον Diggs, όποιος παίκτης, όποια ομάδα, να ξέρει πως όταν με αντιμετωπίσει, παίζει ενάντια σε ένα από τους καλύτερους.

Για το τέλος, αφήσαμε ένα μήνυμα σου για τον κόσμο!

Η στήριξη σας αυτή τη χρονιά, θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας της επιτυχία μας! Ανεξάρτητα από τις συνθήκες, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο, να ξέρετε πως θα παίζουμε κάθε εβδομάδα με πάθος. Μείνετε μαζί μας στα πάνω και τα κάτω της χρονιάς και πιστέψτε με, θα μείνετε ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα! Ανυπομονώ να σας δω στο γήπεδο και ευχαριστώ που με δεχτήκατε εδώ στη Κύπρο!

 

Who is Who

O Jamar Diggs γεννήθηκε στις 27/11/88 στη Mineapolis, Minnesota USA. Από πολύ μικρός ήταν πολύ αθλητικός με αποτέλεσμα όταν ήταν Λύκειο στο De La Salle να είναι μέλος τόσο της ομάδας ποδοσφαίρου, όσο και αυτής της καλαθόσφαιρας. Με το De La Salle κέρδισε τον τίτλο της πολιτείας του και οποιαδήποτε άλλη προσωπική διάκριση σε αυτό το επίπεδο. Στο Πανεπιστήμιο αγωνίστηκε αρχικά στο Wayne State College όπου είχε μέσο όρο 10 πόντους, 3.5 ασσίστ και 2.5 κλεψίματα ανά παιχνίδι. Το 2008 αναδείχτηκε “Κορυφαίος Πρωτοετής Αθλητής του Wayne State” και στη συνέχεια ανέβηκε επίπεδο αφού πήγε στο Wofford. Και εκεί διακρίθηκε, αφού οδήγησε την ομάδα σε NCAA Tournament αφού κατέκτησαν το πρωτάθλημα SonCon, με εξαιρετικά στατιστικά. Το καλοκαίρι του 2011, έφτασε μια ανάσα από την ένταξη του στους Minnesota Timberwolves, αλλά κόπηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και πήρε μεταγραφή στη Γερμανία. Φέτος είναι ο εγκέφαλος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και θεωρείται ένας καλαθοσφαιριστής που μπορεί να τα κάνει όλα στο παρκέ. Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών.

[nggallery id=81]