Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Ντιγκς και Άλεν στο All-Star Game

Ντιγκς και Άλεν στο All-Star Game

img_1005


Με δυο πράσινες συμμετοχές θα διεξαχθεί φέτος το All-Star Game της καλαθόσφαιρας. Οι Τζαμάρ Ντιγκς και Τζέρεμι Άλεν θα βρίσκονται στην ομάδα των ξένων, υπό τις οδηγίες του Παναγιώτη Γιανναρά. Την ίδια στιγμή ο Μέλβιν Μπέικερ θα λάβει μέρος στον διαγωνισμό καρφωμάτων, ενώ αν ο Λι-Ίγκραμ δεν αποχωρούσε, θα έπαιρνε μέρος στο διαγωνισμό τριπόντων.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση πάντως είναι πως η ομοσπονδία καλαθόσφαιρας έγραψε στα παλαιά των υποδειμάτων της την ψηφοφορία του κόσμου. Στην ομάδα των Ευρωπαίων, μακράν πρώτος σε ψήφους ήταν ο Γαβριήλ Κοιλαράς και δεύτερος ο αρχηγός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Γιώργος Κωνσταντίνου. Ούτε ο ένας βρίσκεται στην ομάδα όμως, ούτε ο άλλος, ενώ το σχετικό τμήμα ψηφοφορίας έχει εξαφανιστεί από τη σελίδα της ομοσπονδίας. Δεν είμαστε ειδικοί καλαθόσφαιρας, ούτε μπορούμε προφανώς να κάνουμε υποδείξεις στους Αδάμου και Κωνσταντινίδη. Αν η ΚΟΚ όμως δεν θα λάμβανε υπόψην της τη ψηφοφορία, γιατί την έκανε;

Εν πάση περιπτώση, τα ρόστερ των δυο ομάδων είναι πολύ ισχυρά και αναμένεται ένα διασκεδαστικό παιχνίδι. Περισσότερες λεπτομέρειες πιο κάτω, όπως αναρτήθηκαν στη σελίδα της ΚΟΚ:

 

Τα ρόστερ των δύο ομάδων
Ευρώπη

Καλαθοσφαιριστής Θέση Ύψος Ομάδα
Ντάντε Στίγκερς 1 1.88 ΑΠΟΕΛ
Ιάκωβος Παντελή 1 1.87 ΑΕΚ
Γιώργος Παλάλας 1 1.85 ΑΕΛ
Ανδρέας Πηλαβάς 2 1.94 Κεραυνός
Βασίλης Κούννας 2 1.94 ΕΝΑΔ
Μιλουτίν Άλεξιτς 3 2.03 ΑΕΛ
Μίχαλ Κρέμεν 3 2.00 ΑΠΟΕΛ
Ντέγιαν Τσουπ 4 2.02 ΕΘΑ
Άαρον Τζόνσον 4 2.03 ΕΘΑ
Λιούις Σιμς 4 2.03 ΕΝΑΔ
Παναγιώτης Τρισόκκας 5 2.06 Κεραυνός
Άλες Τσαν 5 2.16 ΑΠΟΕΛ
Χεντ κόουτς Κυριάκος Αδάμου (ΕΘΑ)
Ασίσταντ κόουτς Τόνις Κωνσταντινίδης (ΑΠΟΕΛ)

Υπόλοιπος Κόσμος
Καλαθοσφαιριστής Θέση Ύψος Ομάδα
Ντάριλ Ντόρσι 1 1.85 Απόλλωνας
Μπόμπι Μέιζ 1 1.91 Κεραυνός
Ντόντε Πουλ 2 1.90 ΕΘΑ
Σι Τζέι Γουίλιαμς 2 1.95 ΕΘΑ
Τζέρεμι Άλεν 2 1.93 Ομόνοια
Τζαμάρ Ντιγκς 2 1.87 Ομόνοια
Σαρόν Φίσερ 3 1.93 ΑΕΚ
Τόνι Κρόκερ 3 2.01 Κεραυνός
Τζούλιαν Βον 4 2.05 Κεραυνός
Οράιον Άουτερμπριτζ 4 2.05 ΑΕΛ
Μπράντον Μπράουν 5 2.01 Απόλλωνας
Μάικλ Μόρισον 5 2.05 ΑΠΟΕΛ
Χεντ κόουτς Παναγιώτης Γιανναράς (Κεραυνός)
Ασίσταντ κόουτς Νικόλας Παπαδόπουλος (ΑΕΚ)
Τρίποντα και καρφώματα
Στο ημίχρονο και στο τέλος της γ΄ περιόδου του αγώνα των All-Stars θα διεξαχθούν οι δύο διαγωνισμοί που τραβούν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αυτά των τρίποντων και καρφωμάτων.

Διαγωνισμός τρίποντων
Τζερέλ Άλεν ΑΕΛ
Γιώργος Αναστασιάδης ΕΝΑΔ
Ντιέγκο Κάπελαν Απόλλωνας
Άντονι Λι Ομόνοια
Ιάκωβος Παντελή ΑΕΚ
Ανδρέας Πηλαβάς Κεραυνός
Τρουπ Πόρτερ ΑΠΟΕΛ
Ντόντε Πουλ ΕΘΑ

Ο κάθε παίκτης έχει στη διάθεσή του ένα λεπτό για να εκτελέσει 25 σουτ από πέντε διαφορετικές θέσεις. Η πέμπτη μπάλα κάθε θέσης είναι δίχρωμη και μετράει για δύο βαθμούς, έτσι το μάξιμουμ που μπορεί να πετύχει ένας παίκτης είναι 30 βαθμοί. Οι πρώτοι δύο του ημιτελικού πάνε στον τελικό.
Διαγωνισμός καρφωμάτων
Οράιον Άουτερμπριτζ ΑΕΛ
Άιζακ Γουέλς ΑΠΟΕΛ
Πάβελ Ενγκλίτσκι ΕΘΑ
Μέλβιν Μπέικερ Ομόνοια
Μόρις Μπόλντεν ΕΝΑΔ
Μπράντον Μπράουν Απόλλωνας
Ντιόν Ντίξον ΑΕΚ

Κάθε παίκτης δικαιούται δύο καρφώματα. Η κριτική επιτροπή των έξι βαθμολογεί από το 1 μέχρι το 10, έτσι η ανώτατη βαθμολογία είναι 60 βαθμοί. Το κάρφωμα με την πιο ψηλή βαθμολογία είναι αυτό που μετράει. Στον τελικό προκρίνονται οι δύο πρώτοι, όπου επιχειρούν ακόμη ένα κάρφωμα.

Η μεγάλη ημέρα που όλοι περίμεναν έφτασε! Στο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία» διεξάγεται απόψε (18:00-21:00) το 2ο ετήσιο «ΟΠΑΠ All-Star Day, Παίζω με κανόνες, Οδηγώ με κανόνες», το οποίο διοργανώνουν η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και η ΟΠΑΠ Κύπρου ΛΤΔ. Εκδήλωση που και φέτος έχει αφιερωθεί στην εκστρατεία κατά των δυστυχημάτων και υπέρ της οδικής ασφάλειας, με σύνθημα «Παίζω με κανόνες, Οδηγώ με κανόνες» (από φέτος, μαζί με την ΚΟΚ, και οι Ομοσπονδίες χειροσφαίρισης, αντισφαίρισης και πετοσφαίρισης, Ακαδημίες των οποίων θα συμμετάσχουν απόψε), σε μια περίοδο όπου η άσφαλτος έχει πάρει άδικα αρκετούς συνανθρώπους και φίλους μας.

Ο Κοντίδης και η… ελίτ μας!
Ο κόσμος που θα παρευρεθεί απόψε στο στάδιο της Λευκωσίας θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει, πέραν των κορυφαίων καλαθοσφαιριστών του πρωταθλήματός μας, πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Στο σημαντικότερο ίσως κομμάτι της βραδιάς, το μπάσκετ θα ενώσει όλο σχεδόν τον κυπριακό αθλητισμό με σύνθημα κατά της επικίνδυνης οδήγησης, το οποίο θα δώσουν, πέραν τον αθλητών καλαθόσφαιρας, κορυφαία ονόματα που μας είχαν εκπροσωπήσει σε πρόσφατες Ολυμπιάδες. Ξεχωρίζει η παρουσία του αργυρού μας Ολυμπιονίκη, Παύλου Κοντίδη, καθώς και των πρωταθλητών της σκοποβολής, Γιώργου Αχιλλέως και Αντώνη Ανδρέου, της Χρυσταλλένης Τρικωμίτη (γυμναστική), του Ανδρέα Καριόλου (ιστιοπλοΐα) και της Ελένης Αρτυματά (στίβος). Μαζί τους και οι: Παναγιώτα Ανδρέου (σκοποβολή), Άννα Στυλιανού (κολύμβηση), Μάριος Αθανασιάδης (ποδηλασία), Απόστολος Παρέλλης (στίβος) και αν προλάβει την εκδήλωση και ο Κυριάκος Ιωάννου (!), ο οποίος επιστρέφει σήμερα από το εξωτερικό. Μαζί με αυτή την… ομαδάρα, στον αγώνα επίδειξης και παιδιά των Special Olympics, οι πραγματικοί νικητές αυτής της ζωής!

Θέαμα, τρίποντα, καρφώματα!
Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι κορυφαίοι Κύπριοι/Ευρωπαίοι του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ θα αντιμετωπίσουν τους κορυφαίους ξένους (Υπόλοιπος Κόσμος), με τους τελευταίους να θέλουν να πάρουν… εκδίκηση για την περσινή ήττα στις λεπτομέρειες. Λαμβάνουν μέρος παίκτες από όλες τις ομάδες μας της Α’ κατηγορίας (ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες μέρες) και το θέαμα θα είναι ανεπανάληπτο, αν κρίνουμε και από το υψηλό επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος. Πριν και κατά το All-Star Game, θα γίνουν οι δύο διαγωνισμοί που πάντα «κοσμούν» μια τέτοια μπασκετική εκδήλωση, τα τρίποντα και τα καρφώματα! Εδώ ό,τι και αν γραφτεί τώρα, είναι λίγο! Μόνο εκεί, από το γήπεδο και ζωντανά, μπορεί να αντιληφθεί κανείς το θέαμα που προσφέρουν πάντοτε οι συγκεκριμένοι διαγωνισμοί!

Μουσική, χορός, «Μέλισσες»
Η αποψινή γιορτή του αθλητισμού θα μεταδοθεί ζωντανά από τη Cytavision, σε συνέχεια της κάλυψης όλων των μεγάλων καλαθοσφαιρικών γεγονότων της σεζόν από την Κύπρο και όχι μόνο. Το πρόγραμμα, βέβαια, δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει μουσική και χορό. Γενικώς, οτιδήποτε μπορεί να κάνει τον κόσμο, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, να ξεφύγει λίγο από τις έγνοιες της καθημερινότητας και να τον… μπάσει ακόμα πιο βαθιά στο πνεύμα των ημερών. Το νεανικό γκρουπ «Μέλισσες» ήρθε από την Ελλάδα και αναμένεται να ξεσηκώσει μικρούς (κυρίως) και μεγάλους με τις πολλές επιτυχίες του!

Ακόμα, η σχολή χορού Fimi (μαζορέτες ΚΟΚ) χορεύει σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς, ενώ στη μουσική ο γνωστός DJ και παραγωγός του «Ράδιο Πρώτο», Αργύρης Ανδρέου. Μια τέτοια μέρα, λίγο πριν το 2012 μας αφήσει οριστικά, δεν θα μπορούσε φυσικά να λείψει ο Άγιος Βασίλης, φορτωμένος δώρα για τα μικρά παιδιά… και όχι μόνο! Έντεκα άτομα θα φύγουν σίγουρα πιο χαμογελαστοί από το στάδιο, καθώς τόσα είναι τα μεγάλα δώρα που προσφέρουν η ΟΠΑΠ Κύπρου ΛΤΔ (πέντε I-Pad και πέντε Playstation 3) και τα καταστήματα Intersport (μεγάλη μπασκέτα, με βάση), με κλήρωση στο τέλος της βραδιάς. Τα Intersport προσφέρουν επίσης και άλλα πενήντα δωροκουπόνια σε ισάριθμους τυχερούς!

Κι όλα αυτά, με 5 ευρώ!
Ναι, καλά διαβάσατε! Για όλο αυτό το αθλητικό και μουσικοχορευτικό υπερθέαμα, για τη δυνατότητα να κερδίσει κανείς πλούσια δώρα και να το συνδυάσει με τρεις όμορφες ώρες, η ΚΟΚ και η ΟΠΑΠ όρισαν συμβολικά την τιμή του εισιτηρίου μόλις στα 5 ευρώ, για να δοθεί η δυνατότητα στον κόσμο που θέλει να παρευρεθεί, να το κάνει χωρίς καμία σκέψη!

Ελάτε λοιπόν απόψε, να γεμίσουμε το γήπεδο, να στείλουμε μηνύματα υπέρ της ασφαλούς οδήγησης, να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε, να εντυπωσιαστούμε από το θέαμα στο παρκέ, να χειροκροτήσουμε τους Ολυμπιονίκες μας και να υποδεχθούμε το 2013 όπως σε όλους μας αξίζει, με χαρά και όσο πιο ξέγνοιαστα γίνεται!