Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Τους κρατάει μόνο η αγάπη του κόσμου

Τους κρατάει μόνο η αγάπη του κόσμου

img_4017


Σε δύσκολη κατάσταση, βρίσκονται τα μέλη της επιτροπής καλαθόσφαιρας και πετόσφαιρας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, που παλεύουν με νύχια και δόντια (και κυρίως προσωπικό κόστος) να κρατήσουν τα τμήματα ανοικτά. Από τη μια δεν υπάρχει τίποτα που να ήθελαν περισσότερο από το να κάνουν τα τμήματα την υπέρβαση, από την άλλη βλέπουν πως αναγκάζονται να βάλουν μεγάλα ποσά από τη τσέπη απλά για να κρατηθούν ανοικτά.

Καλαθόσφαιρα: Το τμήμα μπορεί αλλά του λείπει το ρευστό

Ξεχωρίζουμε τα δυο τμήματα γιατί το ένα εδώ και 2-3 χρόνια το διαχειρίζεται επιτροπή, και το άλλο από φέτος. Έχει αποδεικτεί περίτρανα πως η καλαθόσφαιρα θα μπορούσε να είναι πρωταγωνιστής αν είχε την οικονομική δυνατότητα. Είναι όμως γνωστό ότι το σωματείο δεν μπορεί να βοηθήσει οικονομικά αφού τρέχει να καλύψει το χρέος, ενώ ούτε χορηγοί έχουν βοηθήσει. Τα μόνα έσοδα που είχε μέχρι τώρα η ΟΜΟΝΟΙΑ, ήταν οι εισπράξεις του παιχνιδιού κόντρα στο Αποέλ! Τα υπόλοιπα καλύπτονται από την επιτροπή.

Προφανώς το βάρος της ευθύνης είναι μεγάλο και η επιτροπή θα ήθελε το τμήμα να κτυπάει πρωτάθλημα. Είναι όμως υποχρεωμένοι ρεαλιστικά να κρατάνε το μπάτζετ πολύ χαμηλά και να θέτουν στόχους χαμηλούς. Οι παίκτες που έρχονται είναι ποιοτικοί, αλλά είναι λίγοι και τα περισσότερα παιχνίδια χάνονται από τη έλλειψη βάθους στο πάγκο. Ο Ντιγκς για παράδειγμα αναγκάζεται να παίξει ακόμα και 40λεπτα. Αυτά δε γίνονται πουθενά…Υπάρχει ανάγκη για ενίσχυση,  μπαίνει και πίεση προς τον Χριστόφορο για κάτι τέτοιο, οι συνθήκες όμως δεν το επιτρέπουν

Το τμήμα είναι σε ασχημη ψυχολογική κατάσταση και αυτό αγγίζει και τους αθλητές. Η επιτροπή νιώθει πιεσμένη λόγω του οικονομικού, ενώ νιώθει πως οι 3 νίκες της ομάδας ανέβασαν και τον πήχη. Αυτό που κρατάει τα πάντα ενωμένα προς το παρών είναι η αγάπη του κόσμου. Η σχέση με τους οργανωμένους είναι εξαιρετική και ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δίνει το παρών του ακόμα και σε εκτός έδρας αγώνες. Το οικονομικό όμως, είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό.

Πετόσφαιρα: Άμεση ανάγκη για στήριξης

Οι συνθήκες είναι παρόμοιες, η διαφορά είναι όμως ότι εδώ υπήρχε ένας κορμός από Κύπριους. Το καλοκαίρι η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε 2 δικά τη παιδιά, τον Αλεξίου και τον Πετρακίδη, το μέλλον είναι δύσκολο και αν δεν υπάρξει άμεσα οικονομική στήριξη, μπορεί το πράγμα να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο. Και μιλάμε για ένα τμήμα που έβγαλε και ακόμα διαθέτει παικταράδες. Μια προσπάθεια από ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ παράγοντες και ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ παίκτες, για να κρατήσουν ζωντανό το όραμα, θα πάει στα σκουπίδια αν δεν έχουν οικονομική ν βοήθεια. Πρέπει επιτέλους να αναληφθούν ευθύνες και ο κόσμος να γνωρίζει την αλήθεια.

Μόνο η αγάπη του κόσμου

Δεν υπάρχει ούτε ένα μέλος της επιτροπής που να μην αντιλαμβάνεται πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για το οικοδόμημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Τα μέχρι στιγμής έσοδα όμως δεν αρκούν ούτε για τα φαγητά των παικτών. Αν δεν έρθουν άμεσα χορηγοί κοντά και αν δεν αναληφθούν κάποια κομάτια από επιφανείς οικονομικά ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ, τα πράγματα θα πάρουν άσχημη τροπή. Δεν μπορούν να επωμίζονται τα έξοδα συγκεκριμένα άτομα επ” αόριστο.