Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική

Ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική

Basket-keravnos (7)


Χθες η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε από τον Απόλλωνα με 85-76.Σήμερα είχα άλλα τρία παιχνίδια για την 4η αγωνιστική.

Την τρίτη της συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε η ΕΘΑ που νίκησε εκτός έδρας την Ένωση Νέων Παραλιμνίου με 94-72. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στην δεύτερη και τέταρτη περίοδο, ενώ τα άλλα δύο δεκάλεπτα ήταν ισορροπημένα ανάμεσα στις δύο ομάδες. Η Ένωση ανά διαστήματα παρουσίασε πολύ καλή εικόνα, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να επιβάλει τον ρυθμό της στο γήπεδο. Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Γκόλντεν της ΕΘΑ που σημείωσε 28 πόντους, ενώ για την Ένωση ξεχώρισε ο Γουίγκινς με 14 πόντους.

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο ανάμεσα στις δύο ομάδες. Στα πρώτα στάδια του αγώνα είδαμε την Ένωση να μπαίνει δυνατά και να κάνει το 4-0. Όμως νωρίς η ΕΘΑ έφερε το παιχνίδι στα ίσα και στο 5:15 είχε πάρει αυτή προβάδισμα με τέσσερις πόντους, με το σκορ να είναι στο 14-10 υπέρ των φιλοξενουμένων. Το παιχνίδι παρέμεινε ισορροπημένο μέχρι και την λήξη της πρώτης περιόδου, με το σκορ να είναι στο 25-24 υπέρ της ΕΘΑ.

Στην δεύτερη περίοδο το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ίδιο ρυθμό όπου ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να κάνουν ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Οι “βυσσινί” πήραν ξανά προβάδισμα στο σκορ (35-34) στο 14:08, ωστόσο τα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα άνηκαν εξ’ ολοκλήρου στην ΕΘΑ, που σημείωσε επτά σερί πόντους φέρνοντας το σκορ υπέρ της με 41-35. Με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η ΕΘΑ ήταν μπροστά στο σκορ με 49-39, δημιουργώντας διαφορά δέκα πόντων!

Στα πρώτα στάδια της επανάληψης το παιχνίδι συνέχισε να είναι ισορροπημένο. Η ΕΘΑ διατηρούσε το υπέρ της σκορ, κρατώντας τις αποστάσεις από την Ένωση που προσπαθούσε να μειώσει. Οι διαφορές όμως ήταν πολύ μικρές, καθ’ όλη την διάρκεια της περιόδου, η οποία ολοκληρώθηκε στο 69-58 υπέρ της ΕΘΑ.

Αρκετά πιο καλή παρουσιάστηκε η ΕΘΑ στην τελευταία περίοδο, όπου πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση κατάφερε να αυξήσει την διαφορά της στο σκορ από την Ένωση και να πάρει την νίκη. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν έντεκα περισσότερους πόντους από τους γηπεδούχους (25-14) στην τελευταία περίοδο, με αποτέλεσμα το σκορ να πάει στο 94-72.

Ε.Ν. Παραλιμνίου (Γιώργος Λίβανος)

Στρατής, Γουίγκινς 14 (2), Θωμά 9 (1), Τάουνς 14, Σιόκουρος 3 (1), Κουμής 5, Σάμουελς 10, Σολωμού, Χοτ 4, Στυλιανού 2, Χάσκισον 11.

ΕΘΑ (Γιώργος Σκαραφίγκας)

Αριστοτέλους, Πακ 20 (2), Γκόλντεν 28 (3), Αναστασιάδης 2, Δημητρίου 2, Τραΐκοβ, Παπαμιχαήλ 5 (1), Κασκίρης 2, Πίαρσον 17, Χένρι 17 (2), Χρίστου 1, Ασαντουριάν.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-25, 39-49, 58-69, 72-94
Την τέταρτη του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια πέτυχε ο Κεραυνός, που στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ Κατηγορίας “Τάσος Μητσόπουλος” επικράτησε της Αναγέννησης Γερμασόγειας με 93-81, σε παιχνίδι που έγινε το Σάββατο (28/11) στο “Κώστας Παπαέλληνας” στον Στρόβολο. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, και δίκαια πήραν την μεγάλη νίκη που τους φέρνει στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Απόλλωνα. Κορυφαίοι για τον Κεραυνό ήταν οι Σμότριτζ με 20 πόντους και οι Νεοφύτου και Στυλιανού που σημείωσαν από 17 πόντους. Για την Αναγέννηση κορυφαίος ήταν ο Μίντλετον που σημείωσε 26 πόντους.

Σαρωτικός ήταν ο Κεραυνός από τα πρώτα στάδια του αγώνα. Η Αναγέννηση φάνηκε ότι δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον εντυπωσιακό ρυθμό των γηπεδούχων από την αρχή του παιχνιδιού, παρόλο που οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με ενθουσιασμό στο παρκέ. Στο 3:49 ο αγώνας ήταν στο 13-6 για τον Κεραυνό, με τους γηπεδούχους στην συνέχεια να πετυχαίνουν 21 σερί πόντους, φτάνοντας στο 34-6! Το τέλος της πρώτης περιόδου βρήκε τους γηπεδούχους να είναι μπροστά στο σκορ με 36-8.

Στην δεύτερη περίοδο η Αναγέννηση ανέβηκε σε σχέση με το πρώτο δεκάλεπτο, όμως και πάλι ο Κεραυνός ήταν ανώτερος μέσα στο παρκέ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την σκληρή άμυνα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η διαφορά που χώριζε τις δύο ομάδες. Με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Κεραυνός ήταν μπροστά στο σκορ με 28 πόντους διαφορά (58-26).

Χωρίς μεγάλες διαφορές συνεχίστηκε ο αγώνας και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στα πρώτα στάδια της τρίτης περιόδου. Στην πορεία όμως και λόγω της μεγάλης διαφοράς που υπήρχε στο σκορ, ο προπονητής του Κεραυνού, κ. Χριστόφορος Λειβαδιώτης, έδωσε ευκαιρίες σε καλαθοσφαιριστές που είχαν πιο λίγο χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι, αλλά και στο πρωτάθλημα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δούμε ένα πιο ισορροπημένο παιχνίδι στην τελευταία λεπτά της περιόδου. Με την ολοκλήρωση του τρίτου δεκάλεπτου ο Κεραυνός ήταν μπροστά στο σκορ με 77-47.

Η διαφορά των τριάντα πόντων που δημιουργήθηκε μέχρι και την τρίτη περίοδο, είχε ως αποτέλεσμα οι καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού να ρίξουν τον ρυθμό τους στο τελευταίο δεκάλεπτο. Η Αναγέννηση το εκμεταλλεύτηκε και ανέβηκε μέσα στο γήπεδο καταφέρνοντας να μειώσει στο σκορ. Ειδικά στα τελευταία λεπτά του αγώνα οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν κάποια λάθη που έγιναν από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού, με αποτέλεσμα να πετύχουν αρκετούς μαζεμένους πόντους, φέρνοντας το σκορ στο 93-81.

Κεραυνός (Χριστόφορος Λειβαδιώτης)

Σμότριτζ 20 (3), Ανδρέου 6, Μιχαήλ, Πηλαβάς 1, Νεοφύτου 17 (2), Στυλιανού 17 (3), Θεοχαρίδης 9 (1), Μάρκου 7 (1), Γεωργίου 2, Τόμιτς 14.

Αναγέννηση Γερμασόγειας (Σταύρος Σταύρου)

Θεοδοσίου, Πέρι 11 (1), Τάλλαρης 15 (3), Τουμπάζος 4, Ιωαννίδης 4, Ενγκλίσκι 15 (3), Κυριάκου 6 (2), Μίντλετον 26 (1).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 36-8, 58-26, 77-47, 93-81

Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση η Πετρολίνα ΑΕΚ επικράτησε μέσα στο “Κίτιον Αθλητικό Κέντρο” του Αποέλ με 74-69. Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό, αφού μερικά δευτερόλεπτα πριν την λήξη του η διαφορά που χώριζε τις δύο ομάδες ήταν μόλις ένας πόντος. Αυτή είναι η δεύτερη διαδοχική νίκη για την ομάδα της Λάρνακας στο πρωτάθλημα, στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές. Από την άλλη ο Αποέλ παρά το καλό παιχνίδι που είχε, δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να παραμείνει με μόλις μία νίκη μέχρι στιγμής στο εφετινό πρωτάθλημα. Καλύτερος για την ΑΕΚ ήταν ο Βον με 22 πόντους, ενώ εξαιρετικό παιχνίδι έκαναν οι Μπρέζετς, Τρισόκκας και Μακφάντεν που σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων ενώ για τον Αποέλ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Ντεμπόις και Κούννας με 22 και 19 πόντους αντίστοιχα.

Πιο δυνατά μπήκε στο παρκέ η Πετρολίνα ΑΕΚ που με τρίποντο άνοιξε το σκορ στα πρώτα στάδια του αγώνα. Στην συνέχεια ο Αποέλ μείωσε με δύο πόντους, όμως οι γηπεδούχοι με ένα σερί πέντε πόντων έφεραν το παιχνίδι στο 8-2. Σε γενικές γραμμές όμως είδαμε ένα ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο ανάμεσα στις δύο ομάδες. Η πρώτη φορά που ο Αποέλ πήρε προβάδισμα στο σκορ ήταν στο 8:20 της αναμέτρησης όταν με δίποντο του Ράμσεϊ πήρε προβάδισμα με 14-13. Το τέλος της περιόδου βρήκε το παιχνίδι ισόπαλο 18-18.

Πιο καλή ήταν στην επανάληψη η ΑΕΚ που στα πρώτα δύο λεπτά της περιόδου σημείωσε επτά σερί πόντους, με αποτέλεσμα το σκορ να πάει στο 25-18 υπέρ της. Ο Αποέλ ανέβηκε στην πορεία και μείωσε στους τρεις πόντους στο 14:26 σε 30-27. Οι γηπεδούχοι στην συνέχεια πέτυχαν έξι ακόμα πόντους, φέρνοντας το παιχνίδι στο 36-27. Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ με 37-31.

Στην επανάληψη το παιχνίδι παρέμεινε για μεγάλο διάστημα ισορροπημένο. Μάλιστα στο 23:57 το σκορ ήταν 41-41, με τον Αποέλ να φέρνει στα ίσα το παιχνίδι, έπειτα από πέντε συνεχόμενους πόντους που πέτυχε. Οι Λαρνακείς ωστόσο είχαν καθαρό μυαλό και άνοιξαν εκ νέου την διαφορά στο σκορ σε έξι πόντους (49-43) στο 26:49. Η διαφορά στο σκορ αυξήθηκε με την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα στο τέλος της τρίτης περιόδου να γίνουν εννέα οι πόντοι, με το σκορ να είναι 56-47 υπέρ των γηπεδούχων.

Παρόμοιο ρυθμό είχε ο αγώνας και στην τέταρτη και τελευταία περίοδο. Από την μία η ΑΕΚ προσπαθούσε να διατηρήσει την υπέρ της διαφορά στο σκορ, ώστε να μην απειληθεί και από την άλλη ο Αποέλ έκανε προσπάθεια για να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του, και να προσπαθήσει να “κλέψει” την νίκη. Ωστόσο οι Λαρνακείς έκαναν καλή διαχείριση του υπέρ τους σκορ και δεν άφηναν τον Αποέλ να πλησιάσει επικίνδυνα στα πρώτα στάδια της περιόδου. Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από το κάρφωμα του Μπρέζετς στο 36:39, αφού έσπασε το καλάθι, ενώ το σκορ ήταν στο 65-58 υπέρ της ΑΕΚ. Το παιχνίδι συνεχίστηκε μερικά λεπτά αργότερα, με τον Αποέλ να πλησιάσει στο σκορ, αφού ένα λεπτό πριν την λήξη του αγώνα οι “γαλαζοκίτρινοι” ήταν πίσω με μόλις τρεις πόντους (67-64). Ο αγώνας είχε συναρπαστικό φινάλε, αφού τριάντα δευτερόλεπτα πριν την λήξη του ο Κούννας μείωσε σε 68-67 με ένα δικό του τρίποντο. Η ΑΕΚ ωστόσο, πιο ψύχραιμη στα τελευταία στάδια του αγώνα, με έξι πόντους από τους Μπρέζετς, Μακφάντεν και Βον έφεραν το παιχνίδι στο 74-67! Το μόνο που κατάφερε ο Αποέλ πριν την λήξη του αγώνα ήταν να μειώσει σε 74-69 με δίποντο του Στάνλεϊ.

Πετρολίνα ΑΕΚ (Λίνος Γαβριήλ)

Παλάλας 3 (1), Λεοντίου, Βον 22 (3), Μπρέζετς 15, Κοιλαράς, Πέτροβιτς 4, Μακφάντεν 12 (1), Γκαρσία, Τρισόκκας 13 (1), Γκίλινγκ 3 (1), Παντελή 2.

Αποέλ (Γιώργος Βόβορας)

Στάνλεϊ 9, Μπίγκς 8, Λοϊζίδης, Σεϊσού, Σιζόπουλος, Κούννας 19 (3), Παντούρης 4, Ράμσεϊ 6, Τέρνερ 2, Ντεμπόις 22 (2).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-18, 37-31, 56-47, 74-69

Η βαθμολογία:

Θ.ΟΜΑΔΑN.H.Β.
1ΚΕΡΑΥΝΟΣ Στροβόλου408
2ΑΠΟΛΛΩΝ408
3ΕΘΑ317
4Πετρολίνα ΑΕΚ226
5ΟΜΟΝΟΙΑ135
6ΑΠΟΕΛ135
7Ε. Ν. Παραλιμνίου135
8ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Γερμασόγειας042

ΚΟΚ