Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Χρονιά που πρέπει να αξιοποιηθεί

Χρονιά που πρέπει να αξιοποιηθεί

Basket-apollon (5)


Με τη χθεσινή της νίκη επί της Αναγέννησης Γερμασόγειας, η καλαθοσφαιρική ΟΜΟΝΟΙΑ πέτυχε το βασικό της στόχο που ήταν η παραμονή στη κατηγορία. Παρότι απέδειξε πως μπορούσε, δεν κατάφερε να κάνει το βήμα παραπάνω, που ήταν να πλασαριστεί σε κάποια από τις θέσεις μέσω της οποίας θα απέφευγε τα πλέι άουτ. Έχει όμως όλα τα εχέγγυα να το πράξει του χρόνου, αρκεί να αξιοποιήσει τις εμπειρίες της φετινής χρονιάς και να μην ακολουθήσει ξανά τη λογική του ράβε ξήλωνε.

Προπονητής και τεχνικός διευθυντής υπάρχουν. Νικόλας Παπαδόπουλος και Κυριάκος Αδάμου έκαναν εξαιρετική δουλειά υπό τις περιστάσεις. Ανέλαβαν καθυστερημένα την ομάδα και είχαν πολύ μικρό κονδύλι να διαχειριστούν. Ήξεραν όμως όντας γνώστες της πραγματικότητας στην ΟΜΟΝΟΙΑ και τη κυπριακή καλαθόσφαιρα, πως το μεγαλύτερο στοίχημα ήταν να βάλουν τις βάσεις για το μέλλον. Έκαναν λοιπόν πολύ προσεκτικές επιλογές ξένων, στήριξαν τους νεαρούς Κύπριους για να τους ψήσουν για το μέλλον και δούλεψαν σε τομείς που δεν φαίνονται, όπως η οργάνωση των μικρότερων ηλικιών.

Θεωρούμε λοιπόν, πως ήρθε η ώρα επιτέλους η ΟΜΟΝΟΙΑ να κτίσει σε μια προηγούμενη χρονιά και όχι να αρχίσει από το μηδέν. Ποιοι Αμερικανοί μπορούν να μας βοηθήσουν του χρόνου ξέρουμε, να τους κρατήσουμε. Ποιοι νεαροί Κύπριοι είναι έτοιμοι να δώσουν παραπάνω λεπτά και πόντους του χρόνου επίσης. Ενδεχόμενη παραμονή Παπαδόπουλου και Αδάμου, εγγυάται πως ο εντοπισμός παικτών ξένων και έμπειρων Κύπριων που θα τους πλαισιώσουν του χρόνου, θα ξεκινήσει έγκαιρα και θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Οι αποστάσεις στη καλαθόσφαιρα είναι πολύ μικρές. Και η σταθερότητα σε μια ομάδα, μπορεί στο τέλος να κάνει τη διαφορά.