Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Ίσως το πιο θετικό της χρονιάς

Ίσως το πιο θετικό της χρονιάς

basket-etha (6)


Από την αρχή της χρονιάς, δύο ήταν οι βασικοί στόχοι που τέθηκαν στην καλαθοσφαιρική ΟΜΟΝΟΙΑ: Να παραμείνει στη κατηγορία και μέσω της χρησιμοποίησης νεαρών, να αρχίσει να κτίζει ένα κορμό για το μέλλον. Ο προπονητής της ομάδας Νικόλας Παπαδόπουλος ήταν ένας από τους κορυφαίους Κύπριους που διακρίθηκαν με τη πορτοκαλί μπάλα και απέδειξε έμπρακτα την πρόθεση του να στηρίξει τους μικρούς και να τους βοηθήσει να ανδρωθούν σιγά σιγά.

Ο νεαρός που πήρε τον περισσότερο χρόνο, ήταν ο Κώστας Παπακώστας. Ο Παπακώστας δεν είναι βέβαια πρωτάρης αφού είναι στο ρόστερ ομάδων πρώτης κατηγορίας εδώ και 2-3 χρόνια, φέτος όμως πήρε πολύ περισσότερο χρόνο. Στα τελευταία 2 παιχνίδια πέτυχε 18 και 10 πόντους αντίστοιχα (ήταν ο MVP της περασμένης αγωνιστικής) και δείχνει πως βρήκε ρυθμό και κυρίως την αυτοπεποίθηση να πάρει πάνω του επιθέσεις με επιτυχία. Ο χρόνος δουλεύει φυσικά υπέρ του.

Από του χρόνου είναι πολύ πιθανόν ο Παπακώστας να συνεχίσει σε αμερικάνικο πανεπιστήμιο, αφού έχει δεχθεί προτάσεις για αθλητική υποτροφία. Οι φετινές εμπειρίες του θα τον βοηθήσουν να σταθεί καλύτερα, ενώ αποτελεί παράδειγμα και για άλλους νεαρούς που παίζουν σταθερά και από του χρόνου θα είναι πιο έτοιμοι.