Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Η πιο γελοία διακοπή στην ιστορία

Η πιο γελοία διακοπή στην ιστορία

Έμελλε να το δούμε και αυτό στον πολύπαθο χώρο του κυπριακού μπάσκετ. Απόπ-ΟΜΟΝΟΙΑ ματς τρίτο, για τα πλέι οφ της 2ης κατηγορίας. Απαγόρευση μετακίνησης οπαδών στη 2η κατηγορία δεν υπάρχει, οπότε οι οργανωμένοι μας έκαναν το ταξίδι προς την Πάφο. Η γηπεδούχος ομάδα, που είναι υπεύθυνη να φροντίσει για την ασφάλεια των οπαδών, φαίνεται δεν το περίμενε έτσι η αστυνομική δύναμη λιγοστή. Οι οργανωμένοι μας μπαίνουν στο γήπεδο αρχές της 2ης περιόδου και πάνε στα δεξιά της κερκίδας αρχίζοντας συνθήματα.


Τονίζουμε αρχίζοντας συνθήματα, γιατί μόνο λεκτικά ήταν όσα έγιναν. Κάποια στιγμή ο διαιτητής φαίνεται τρόμαξε πολύ από τις αγριοφωνάρες τους και τρέχει προς τα αποδυτήρια. “Να διακοπεί το παιχνίδι, να διακοπεί το παιχνίδι”. Δεν είχε πέσει ούτε ένα αντικείμενο. Δεν είχε πέσει ούτε μια ψιλή. Οι οπαδοί των δυο ομάδων αντάλλαξαν μόνο κάποιες βρισιές, ενώ σιγά σιγά ήρθε και η αστυνομία στο γήπεδο. Ο διαιτητής ανένδοτος, να διακοπεί το παιχνίδι.

Η αστυνομία δίνει την λύση, μάλλον για να έχει το κεφάλι της ήσυχο: “Να φύγουν οι οργανωμένοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και εγγυόμαστε την ασφάλεια όλων”. Οι οργανωμένοι μας αρχικά αντιδρούν, αλλά στο τέλος αποφασίζουν να πουν τον ύμνο παρέα με τους παίκτες και να φύγουν, για να μην υπάρχει πρόβλημα. Έτσι πράττουν, όμως για κάποιο λόγο ο διαιτητής επιμένει να διακοπεί το παιχνίδι. Όπως και έγινε. Αφήνοντας μας όλους να αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο να ασχολούμαστε με τον αθλητισμό στην Κύπρο. Είναι προφανές πως κάποιος μας τρολάρει. Τελειώνουν παιχνίδια που οπαδοί ανταλλάσουν φωτοβολίδες με πιστόλια και διακόπτονται άλλα επειδή ο διαιτητής είδε κόσμο. Ήμαρτον.

υ.γ. Υπεύθυνη για την ασφάλεια του παιχνιδιού ήταν η γηπεδούχος ομάδα. Δεν προνόησε να υπάρχει αστυνομία στο γήπεδο, ούτε να υπάρχει σωστός διαχωρισμός στην κερκίδα και ως εκ τούτου έχει όλη την ευθύνη. Εμείς νίκες στα χαρτιά δεν θέλουμε όμως, να συνεχίσει το παιχνίδι από εκεί που έμεινε.