Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Κεραυνός εναντίον Ομόνοιας: Μια (πολύ) παλιά πρεμιέρα…

Κεραυνός εναντίον Ομόνοιας: Μια (πολύ) παλιά πρεμιέρα…


Με αφορμή το γεγονός ότι ένα από τα ζευγάρια της πρεμιέρας για τη φετινή κανονική περίοδο, είναι αυτό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με τον Κεραυνό, η παλιά αποψινή ιστορία, έχει να κάνει με την πρεμιέρα της χρονιάς, 1994-1995.

Αν και το τότε παιχνίδι, έγινε στην έδρα του Κεραυνού.

Αγωνιστική περίοδος 1994-1995 λοιπόν. Η ΟΜΟΝΟΙΑ επανήλθε στην κατηγορία των μεγάλων, ως πρωταθλήτρια από τη 2η κατηγορία και ξεκινούσε τη χρονιά, με τον Κώστα Χρίστου στο πηδάλιο.

Η κλήρωση της τότε κανονικής περιόδου, έφερε αντιμέτωπους τους πράσινους, με τον Κεραυνό σε εκτός έδρας παιχνίδι.

Δηλαδή, στο σημερινό «Κ. Παπαέλληνας». Κατάμεστη η κερκίδα όπου βρίσκονταν οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑ, που είχαν κάνει… δική τους έδρα αυτήν των ερυθροκίτρινων!

Η ΟΜΟΝΟΙΑ έπιασε εξαιρετική απόδοση στο πρώτο ημίχρονο και είχε προηγηθεί με 32-38 με τον Κέβιν Φλόρεντ να είναι ασταμάτητος!

Ο δε Κεραυνός με προπονητή, τον Τάκη Μιραλλάη, είχε αρκετά θέματα, όχι μόνο σε εκείνο το διάστημα του αγώνα, αλλά και στην επανάληψη, καθώς οι πράσινοι εξακολουθούσαν να έχουν το προβάδισμα και παρότι ο Κεραυνός μπορεί να έκανε και ένα… παγκόσμιο ρεκόρ, όταν μέσα σε… τρία δευτερόλεπτα (το θυμάμαι ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ) σκόραρε… έξι πόντους!

Ήταν προς το τέλος του αγώνα, όταν οι γηπεδούχοι έβαλαν τρίποντο και στην άμεση επαναφορά, η μπάλα πήγε πάλι στα χέρια των γηπεδούχων που σκόραραν πάλι με τρίποντο!

Το παιχνίδι στο τέλος έγινε… ρόντεο (με την καλή έννοια, επειδή δεν υπήρξαν καθόλου παρατράγουδα) και στο τελευταίο δευτερόλεπτο, ο Κεραυνός, νίκησε με 80-79!

Πηγή: cyprusbasket.net