Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ FUTSAL Γιατί η ΚΟΠ αναγκάστηκε να αναστείλει το πρωτάθλημα Φούτσαλ

Γιατί η ΚΟΠ αναγκάστηκε να αναστείλει το πρωτάθλημα Φούτσαλ

if68bdo7


Η Ομοσπονδία ξεκαθάρισε τη θέση της, για την απόφαση αναστολής του πρωταθλήματος Φούτσαλ Α΄Κατηγορίας.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν για να ξεπεραστεί το πρόβλημα και με κόστος για το άθλημα οι εξελίξεις ήταν τέτοιες που οδήγησαν την ΚΟΠ στην απόφαση της αναστολής του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας Futsal.

Μετά τις εκθέσεις της αστυνομίας ότι τα πλείστα γήπεδα, στα οποία διεξάγονται οι αγώνες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας που προβλέπει η σχετική νομοθεσία και δεν μπορούν να εκδώσουν πιστοποιητικό ασφαλείας, το όλο θέμα απασχόλησε την τελευταία συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας συζητήθηκαν διάφορες σκέψεις με σκοπό να βρεθεί λύση και το Πρωτάθλημα να συνεχιστεί κανονικά, πάντοτε όμως με τη σύμφωνη γνώμη της αστυνομίας.

Με οδηγίες του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΚΟΠ ζήτησε νέα συνάντηση με εκπρόσωπους της αστυνομίας θέτοντας υπόψη της νέα δεδομένα.

Συγκεκριμένα στη χθεσινή (19/12) συνάντηση ενώπιον της αστυνομίας τέθηκε εισήγηση της ΚΟΠ για διεξαγωγή των αγώνων χωρίς φιλάθλους, μέχρι να ξεπεραστούν τα προβλήματα στα γήπεδα που επιθεώρησε και σημειώνει στις εκθέσεις της η αστυνομία.

Η θέση της αστυνομίας ήταν όμως αρνητική και δεν αποδέχεται την εισήγηση.

Συγκεκριμένα η αστυνομία επικαλέστηκε άρθρο στο οποίο αναφέρεται ότι σε γήπεδα που διεξάγονται αγώνες Α’ κατηγορίας οποιουδήποτε αθλήματος και τα οποία δεν μπορούν να εκδώσουν πιστοποιητικό ασφαλείας που προβλέπει ο νόμος, απαγορεύεται να διεξάγονται αγώνες.

Μετά και από τα πιο πάνω η ΚΟΠ με λύπη υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε αναστολή του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας μέχρι να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

Το όλο θέμα προέκυψε μετά την επιθεώρηση που έγινε από την αστυνομία σε γήπεδα που διεξάγονται αγώνες Α’ Κατηγορίας Futsal. Για τις παρατηρήσεις της αστυνομίας αλλά και τα έργα που θα πρέπει να γίνουν, ενημερώθηκαν γραπτώς οι αρχές των σταδίων.