Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ FUTSAL Πρεμιέρα με Αγγλία η Εθνική Φούτσαλ

Πρεμιέρα με Αγγλία η Εθνική Φούτσαλ

Ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής μαζί με τους Μανώλη Μανώλη και Ιάκωβο Παπαδόπουλο στη χθεσινή προπόνηση στο Κάουνας. ©CFA

Πρεμιέρα με αντίπαλο την Αγγλία για την Εθνική μας στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Futsal 2014.


Σήμερα νωρίς το απόγευμα η Εθνική Futsal με στόχο το θετικό αποτέλεσμα θα αντιμετωπίσει την Αγγλία και την ερχόμενη Κυριακή θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της κόντρα στη Λιθουανία, που φιλοξενεί όλους τους αγώνες του ομίλου μας.

Η Αγγλία μετά το χθεσινό νικηφόρο 4-3 επί της Λιθουανίας απέκτησε προβάδισμα και οι διεθνείς μας μόνο με θετικό αποτέλεσμα θα διατηρήσουν τις ελπίδες για πρόκριση ενόψει και του φινάλε της Κυριακής.

Η αποστολή της Εθνικής μας που βρίσκεται στη Λιθουανία από τα μεσάνυκτα της Πέμπτης, ολοκλήρωσε την προετοιμασία της με προπόνηση που πραγματοποιήθηκε πριν από το παιχνίδι Αγγλία – Λιθουανία.

Η τελευταία προπόνηση επικεντρώθηκε στον τομέα της τακτικής και με το δεδομένο πως σε τέτοιες αποστολές τα λάθη πρέπει να περιοριστούν στο ελάχιστο.

Σε ένα όμιλο που η τελική κατάταξη θα κριθεί στις λεπτομέρειες οι διεθνείς μας πρέπει να παρουσιαστούν με ψηλό βαθμό ετοιμότητας και πήραν δείγμα από τη δυναμικότητα της Αγγλίας στη χθεσινή πρεμιέρα.

«Κάθε πρεμιέρα είναι σημαντική και σίγουρα ένα θετικό ξεκίνημα θα βοηθήσει σημαντικά την προσπάθεια μας για το στόχο της διάκρισης σε ένα ανοικτό όμιλο. Πιστεύουμε στο μέλλον αυτής της ομάδας και με την παρουσία μας στην προκριματική φάση θέλουμε να επιβεβαιώσουμε τα βήματα της προόδου», μας ανέφερε στις τελευταίες του δηλώσεις πριν από την πρεμιέρα ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής Γιάννος Μυλωνάς.

Οι διεθνείς μας που παρακολούθησαν την Αγγλία στη χθεσινή της νίκη, γνωρίζουν ασφαλώς πολύ καλύτερα τις δυσκολίες που θα συναντήσουν στην προσπάθεια για τη διάκριση.

Όλο αυτό το διάστημα που προηγήθηκε δούλεψαν σκληρά για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το καλύτερο και περιμένουν με αισιοδοξία τη σημερινή καθοριστική αναμέτρηση.

Στο Κάουνας δίνεται ιδιαίτερη προβολή για τη διοργάνωση, δείγμα της παρουσίας δύο χιλιάδων θεατών στο «S.Darius & S.Girenas Sport Center».

Ξανά αντιμέτωποι
Με την Αγγλία βρεθήκαμε ξανά αντιμέτωποι στις 21 Οκτωβρίου 2011 στη Λετονία, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2012 και τότε μας κέρδισε με 3-2.

Με την Αγγλία θα συναντηθούμε για τρίτη φορά σε προκριματική φάση, καθώς προηγήθηκαν άλλες δύο αναμετρήσεις. Το 2005 σε όμιλο που φιλοξενήθηκε στην Αλβανία η Κύπρος νίκησε με 8-4 και με το ισόπαλο 1-1 με τους Αλβανούς τερματίσαμε στην πρώτη θέση.

Το 2010 σε όμιλο που φιλοξενήθηκε στην Ιρλανδία η Αγγλία νίκησε με 4-2 την Εθνική μας και τότε την πρωτιά είχε εξασφαλίσει το αήττητο Καζακστάν με εννέα βαθμούς σε τρεις αγώνες.

Όπως την είδαμε στο χθεσινό παιχνίδι με τους Λιθουανούς μπορεί να μην είναι ομάδα πολύ μεγάλων δυνατοτήτων όμως είναι δύσκολος αντίπαλος και από διοργάνωση σε διοργάνωση παρουσιάζει πρόοδο.

Στην αποστολή της Αγγλίας συμμετέχουν οι James Dalton, Curtis Holmes (τερματοφύλακες), Ben Mortlock, Luke Ballinger, William Gay, Jason Kilbride, David Jennings, Jonathan Kurrant, Ian Parkes, Nick Colley, William Rooke, Alex Campana.

Οι Samuel Murphy και Stuart Cook συμμετέχουν επίσης στην αποστολή αλλά αποβλήθηκαν στο παιχνίδι της πρεμιέρας.

Το σημερινό παιχνίδι θα διεξαχθεί στο «S.Darius & S.Girenas Sport Center». Θα αρχίσει στις 15:00 και θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση από την ιστοσελίδα της ΚΟΠ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ου ΟΜΙΛΟΥ

Λιθουανία-Αγγλία 3-4
Bezykornovas (16:38, 27:49), Šteinas (36:20) /Murphy (3:04), Cook (6:01), Ballinger (23:43, 30:42)

26/01/2013: Αγγλία-Κύπρος
27/01/2013: Κύπρος-Λιθουανία

Η ομάδα που θα εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον όμιλο μας, θα συνεχίσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσει την Τουρκία, τη Σλοβενία και Ουκρανία σε όμιλο που φιλοξενηθεί στην Τουρκία.

Στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Futsal 2014 συμμετέχουν22 ομάδες που κληρώθηκαν σε έξι ομίλους.

πηγή: cfa