Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ FUTSAL Τάσος: «Δικαιολογημένα υπάρχουν απαιτήσεις για πρόκριση»

Τάσος: «Δικαιολογημένα υπάρχουν απαιτήσεις για πρόκριση»


Στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας μίλησε ο τερματοφύλακας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Τάσος Σκαμπύλης. Ο διεθνής πορτιέρο μίλησε για τις υποχρεώσεις που έχει αυτό το μήνα η Κύπρος στη Λιθουανία, για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2014.

«Για πρώτη φορά δόθηκε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα για προετοιμασία και μέσα από τα φιλικά με τους Μολδαβούς φτάσαμε σε πολύ καλό βαθμό ετοιμότητας. Αξιολογώντας όλα τα δεδομένα, πιστεύω ότι δικαιολογημένα υπάρχουν απαιτήσεις για πρόκριση», επισημαίνει καταρχήν ο Τάσος Σκαμπύλης.

**Η Κύπρος θα λάβει μέρος στον ίδιο όμιλο με την Λιθουανία που θα φιλοξενήσει όλους τους αγώνες και την Αγγλία, ομάδα που αντιμετωπίσαμε και στην προηγούμενη διοργάνωση. Ο Τάσος αξιολογώντας όλα τα δεδομένα τονίζει:

«Συμμετέχουμε σε ένα δύσκολο όμιλο από την άποψη ότι και οι τρεις ομάδες βρίσκονται περίπου στο ίδιο επίπεδο και όλα τα αποτελέσματα είναι ανοικτά. Η έδρα σε τέτοιες διοργανώσεις διαδραματίζει το ρόλο της και η Λιθουανία θα έχει αυτό το πλεονέκτημα.

Η Αγγλία έχει πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα προόδου όπως ασφαλώς και η Κύπρος. Όλα τα παιχνίδια θα είναι δύσκολα και κλειστά και η πρόκριση ίσως κριθεί στις λεπτομέρειες.

Θα πρέπει λοιπόν να περιορίσουμε στο ελάχιστο τα ατομικά λάθη και να είμαστε αποτελεσματικοί για να ενισχύσουμε τις ελπίδες μας για το καλύτερο».

**Πόσο σημαντικό είναι το πρώτο παιχνίδι με την Αγγλία το ερχόμενο Σάββατο;

«Κάθε ξεκίνημα είναι σημαντικό και με νικηφόρο αποτέλεσμα ασφαλώς θα πολλαπλασιαστούν και οι πιθανότητες για να πετύχουμε το στόχο μας. Σίγουρα θετικό αποτέλεσμα εναντίον της Αγγλίας θα έχει σημαντικό όφελος για τη συνέχεια της διοργάνωσης και το κυριότερο δεν θα εξαρτάται η πορεία μας από το αποτέλεσμα της Αγγλίας με την Λιθουανία».

**Το τελευταίο φιλικό 6-2 επί της Μολδαβίας είναι γεγονός ότι δημιούργησε περισσότερες απαιτήσεις ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων μας.

«Θα έλεγα ότι είναι η γενικότερη παρουσία της ομάδας μας που έχει δημιουργήσει περισσότερες απαιτήσεις. Τα τελευταία χρόνια φέραμε καλύτερα αποτελέσματα και η παρουσία στην προηγούμενη διοργάνωση στη Λετονία όπου χάσαμε την πρόκριση στο φινάλε ήταν μια ακόμη απόδειξη ότι το άθλημα στην Κύπρο έχει προχωρήσει.

Πιστεύουμε στην πρόκριση και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να το πετύχουμε και να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης».

**Κοντά στη νέα προσπάθεια της Εθνικής μας βρίσκονται και νέα παιδιά, σχετικά με λίγες εμπειρίες σε τέτοιες διοργανώσεις.

«Σε επίπεδο Εθνικής δεν έχουν παρουσίες όμως έχουν τις διεθνείς εμπειρίες από τις ομάδες τους και η δική τους παρουσία τους ενισχύει σημαντικά την προσπάθεια για περαιτέρω αναβάθμιση».