Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ FUTSAL Ο προτελευταίος αγώνας στην κανονική διάρκεια και οι πιθανότητες για την 3η...

Ο προτελευταίος αγώνας στην κανονική διάρκεια και οι πιθανότητες για την 3η θέση

 


Τον προτελευταίο της αγώνα στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος Φούτσαλ δίνει απόψε (21:00) η ΟΜΟΝΟΙΑ. Για την 20η αγωνιστική, η ομάδα μας αντιμετωπίζει την Απελευθέρωση στην κλειστή αίθουσα Παρνασσού και στοχεύει στο “τρίποντο”. Ο αντίπαλος ισοβαθμεί με ακόμη μια ομάδα στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα αποτελέσει σίγουρα εύκολη λεία, αφού παλεύει για είσοδο στα πλέι-οφ, άρα θέλει να έχει κέρδος από το ματς. Ασφαλώς οι “πράσινοι” είναι το ξεκάθαρο φαβορί για τη νίκη, που τη θέλουν έτσι ώστε να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για κατάκτηση της 3ης θέσης.

Τη δεδομένη στιγμή η ομάδα μας βρίσκεται στο τρίτο σκαλοπάτι της βαθμολογίας, έχοντας όμως δώσει ένα παιχνίδι περισσότερο από το Αποέλ. Ο αιώνιος ισοβαθμεί με το “τριφύλλι”, που υπερτερεί λόγω των μεταξύ τους παιχνιδιών, αλλά έχει περισσότερες πιθανότητες να τερματίσει στην 3η θέση. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει να παίξει λοιπόν εκτός έδρας κόντρα σε Απελευθέρωση και Ελπίδα Αστρομερίτη, ενώ το Αποέλ θα αγωνιστεί απέναντι σε Δημητράκη Χριστοδούλου Δερύνειας, Απελευθέρωση και Εθνικό Λατσιών, με τα δύο πρώτα να διεξάγονται στην έδρα του.

Για να καταλάβει την 3η θέση η ΟΜΟΝΟΙΑ θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να κάνει το δύο στα δύο και παράλληλα το Αποέλ στους τρεις αγώνες που του απομένουν να πάρει έξι ή λιγότερους βαθμούς. Σε αντίθετη περίπτωση η ομάδα μας θα πέσει στην 4η θέση και στα πλέι-οφ θα ξεκινήσει με αντίπαλη την 5η της βαθμολογίας, που θα είναι η ΑΕΚ. Η πρόκριση κρίνεται στις δύο νίκες και ο επόμενο αντίπαλος θα είναι η ομάδα που θα τερματίσει στην 1η θέση της βαθμολογίας. Με τα υπάρχον δεδομένα αυτή θα είναι η ΑΕΛ, που στα προημιτελικά θα παίξει απέναντι σε μικρότερης δυναμικότητας ομάδα και αναμένεται να έχει εύκολο έργο.

Το σενάριο να τερματίσει στην 3η θέση η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι σαφώς καλύτερο, όμως ακόμη και να μείνει 4η αυτό δεν αλλάζει κάτι στον στόχο της. Η κατάκτηση του τροπαίου αποτελεί τεράστιο κίνητρο και οι παίκτες του Κώστα Πολυβίου θα τα δώσουν όλα για να το πετύχουν. Έως τότε όμως υπάρχει χρόνος, προς το παρών η ομάδα μας κοιτάει το αποψινό αγώνα και για όλα τα υπόλοιπα θα ξεκινήσει να σκέφτεται από τις 24 Μαρτίου, όταν και θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση.