Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ FUTSAL Πέρασαν κάθε εμπόδιο και πήραν την πρόκριση

Πέρασαν κάθε εμπόδιο και πήραν την πρόκριση

 


Αιώνιο ντέρμπι για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Νέων στο Φούτσαλ διεξήχθη χθες το βράδυ στο Μελκονιάν και δεν ξέρουμε εάν πρέπει να αρχίσουμε με το καθαρά αγωνιστικό μέρος του αγώνα ή όλα τα υπόλοιπα… Θα ξεκινήσουμε αναφέροντας τα βασικά, η πρόκριση κατέληξε στην ομάδα που το άξιζε, αυτήν που έπαιζε ποδόσφαιρο και όχι… ξύλο! Η ΟΜΟΝΟΙΑ Αραράτ κέρδισε με 2-0 το Αποέλ, αφήνοντας το εκτός συνέχειας της διοργάνωσης.

Οι Πρωταθλητές επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί ουσιαστικά και πέρασαν στα ημιτελικά, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν την Ανόρθωση την ερχόμενη εβδομάδα εκτός έδρας. Αυτά όμως θα τα αφήσουμε για το τέλος, αφού νιώθουμε την ανάγκη να αναφέρουμε όσα έγιναν στο ΕΝΤΟΣ έδρας παιχνίδι μας χθες. Από την έναρξη της αναμέτρησης οι παίκτες των ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΩΝ έπαιζαν σκληρά και προκαλούσαν συνεχώς τους “πράσινους”, που ευτυχώς γνώρισαν από πριν τι θα ζούσαν και προετοιμάστηκαν για να παραμείνουν ψύχραιμοι χωρίς καμία αντίδραση στις προκλήσεις.

Θα προσέξατε πως τονίσαμε πως η αναμέτρηση ήταν στο γήπεδο που χρησιμοποιεί το “τριφύλλι” και το πράξαμε για να προσθέσουμε πως η εικόνα δεν ήταν τέτοια. Ο περισσότερος κόσμος στο κλειστό ήταν οπαδοί του Αποέλ, κάτι για το οποίο έχουμε παράπονο από τη δική μας πλευρά, αφού έπρεπε να είχε γίνει κάλεσμα και σε φίλους της ομάδας μας. Τώρα, αναφέροντας το πιο πάνω, συμπληρώνουμε πως δεν το λέμε γιατί μετέτρεψαν σε έδρα τους το ματς, αλλά για τα όσα διαδραματίστηκαν. Οι παίκτες της ομάδας μας έπαιζαν -όπως και στο εντός έδρας παιχνίδι Πρωταθλήματος- σε εχθρικό περιβάλλον και άκουγαν πολλές φορές ήχους πιθήκων, τους οποίους έκαναν οι οργανωμένοι (αυτών τουλάχιστον φορούσαν διακριτικά) του “αιώνιου” όταν οι παίκτες μας είχαν την κατοχή της μπάλας.

Παρά τις προκλήσεις στον αγωνιστικό χώρο και την κερκίδα, οι λεβέντες του Τάσου Ιωάννου παρουσίασαν εντυπωσιακό φούτσαλ, παίζοντας συγκεντρωμένα καθ’όλη τη διάρκεια του ντέρμπι. Η ΟΜΟΝΟΙΑ Αραράτ άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό με τον Στέφανο Σάββα, που βρήκε δίχτυα με κοντινό σουτ μετά από εκτέλεση κόρνερ. Οι “πράσινοι” δημιούργησαν πολλές φάσεις για περισσότερα γκολ στο πρώτο μέρος, χάνοντας μάλιστα εκτέλεση δεκάμετρου πέναλτι. Αυτή προήλθε από τη συμπλήρωση έξι φάουλ των αντιπάλων, γιατί μόνο τόσα στηρίχτηκαν από τους διαιτητές, που γνωρίζουν και οι ίδιοι πως έκλεισαν τα μάτια σε πολλές παραβάσεις.

Το δεύτερο γκολ για την ομάδα μας ήρθε στην επανάληψη και μετά από πολλές χαμένες ευκαιρίες, μάλιστα αρκετές από αυτές τεράστιες. Ο Μάμας Λοΐζου ήταν αυτός που διπλασίασε τα τέρματα για το “τριφύλλι”, σκοράροντας στο 52′ με όμορφο πλασέ που πέρασε πάνω από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στο χρόνο που είχε απομείνει η ΟΜΟΝΟΙΑ Αραράτ προσπαθούσε να διατηρήσει το προβάδισμα της και ουσιαστικά το σκορ πρόκρισης που κρατούσε, ενώ ο “αιώνιος” ήθελε να κυνηγήσει το γκολ, όμως δεν είχε τις δυνατότητες. Τελικά τίποτα δεν άλλαξε και ήρθε το τελευταίο σφύριγμα, όμως δεν τελείωσαν όλα εκεί…

Ακολούθησε ένταση για αρκετά λεπτά στο κλειστό, αφού από την πλευρά των αντιπάλων ένας παίκτης προσπάθησε να επιτεθεί σε δικό μας, όμως οι πιο ψύχραιμοι τον σταμάτησαν. Το περιστατικό όμως επέφερε ένταση και στις κερκίδες, όπου οπαδοί του Αποέλ έκαναν καταστροφές στο κλειστό. Βγαίνοντας έξω πήραν πέτρες και έσπασαν γυαλιά του σταδίου. Κάποιοι πρέπει να μάθουν πως είναι και η ήττα στο παιχνίδι, αλλά πως να το κάνουν όταν σε επίπεδο ανδρών πήραν το πρωτάθλημα με τρεις νίκες, εκ των οποίων η μία ήρθε με γκολ φάντασμα; Δεν θα ανοίξουμε και αυτό το θέμα, όμως θα αναφέρουμε πως και στο ματς Πρωταθλήματος φέτος, το μοναδικό που δεν κέρδισε η ομάδα μας, οι παίκτες του αντιπάλου εμφανίστηκαν με τις ίδιες διαθέσεις, έχοντας επίσης στην κερκίδα τα “παλικάρια” τους.

Είναι λυπηρό που οι νεαροί αθλητές του “τριφυλλιού” έπρεπε να ζήσουν τα πιο πάνω, ειδικά μετά από ένα παιχνίδι όπου πραγματικά ήταν απολαυστικοί. Δεν υπερβάλλουμε καθόλου, έπαιξαν φανταστικά και αυτό που δίνει μεγαλύτερη αξία είναι πως στις κλωτσιές απαντούσαν με ντρίμπλες και ομαδικές συνεργασίες που δεν άφησαν περιθώριο στους αντιπάλους να τους ανακόψουν.

Έτσι λοιπόν έχουν τα πράγματα, με την ΟΜΟΝΟΙΑ Αραράτ να βρίσκεται στους “4” του Κυπέλλου και να στοχεύει στο νταμπλ. Αντίπαλος τώρα όπως αναφέραμε θα είναι η ομάδα της Αμμοχώστου, που θα φιλοξενήσει το “τριφύλλι” την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη 14-15 Μαΐου. Το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών είναι ανάμεσα σε ΑΜΕΚ και ΑΕΛ, με την πρώτη να επικρατεί με 6-3 απέναντι στην ΑΕΚ και τη δεύτερη να κερδίζει με 3-2 στην παράταση το ΘΟΪ.

Τέλος, για όσους θεωρούν ότι κάτι από τα πιο πάνω δεν έχει δόση αλήθειας, να ζητήσει το βίντεο του αγώνα που έχει στην κατοχή του το Αποέλ ή το τμήμα φούτσαλ του “αιωνίου” να το δημοσιεύσει.