Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ Ενημέρωση από την ποδηλατική ΟΜΟΝΟΙΑ για τον αγώνα και την επίσκεψη που...

Ενημέρωση από την ποδηλατική ΟΜΟΝΟΙΑ για τον αγώνα και την επίσκεψη που ακολούθησε

 


Ενημέρωση από την ποδηλατική ΟΜΟΝΟΙΑ για το πως τα πήγαν οι αθλητές του τμήματος στον αγώνα ανάβασης Κλήρου Φικάρδου. Επίσης, οι “πράσινοι” αναφέρουν μια επίσκεψη τους μετά τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ημέρας. Αναλυτικά:

Μετά το τέλος του σημερινού αγώνα Ανάβαση Κλήρου-Φικάρδου οι αθλητές μας κατέθεσαν λουλούδια στο μνημείο των πεσόντων αντιστασιακών του 1974 Χαράλαμπου Χριστοφή, Αναστάση Χριστοφή, Παντελάκη Χαραλάμπους και Χριστάκη Κόμπου που βρίσκετε στον χώρο τερματισμού του αγώνα.

Τα δυο αδέλφια Χαράλαμπος και Αναστάσης Χριστοφή, 24 και 22 ετών αντίστοιχα το 1974, κατά την διάρκεια του προδοτικού πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου, ανάλαβαν να μεταφέρουν τα μέλη της φρουράς του Προέδρου Μακαρίου, Χριστάκη Κόμπο και Γεώργιο Βρούντο, που είχαν αποκοπεί στην Κλήρου και ζήτησαν μεταφορικό μέσο για να μεταβούν στη Λεμεσό.

Στην Παρεκκλησιά, το αυτοκίνητο τους ανακόπτεται από μπλόκο των πραξικοπηματιών οι οποίοι και τους απήγαγαν. Οι τέσσερις μεταφέρονται μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα σε ένα σκουπιδότοπο του Αγίου Τύχωνα . Εκεί δολοφονούνται άνανδρα θάβοντε τα επί τόπου, τόσο πρόχειρα που τα χέρια τους προεξέχουν από το χώμα.

Ο τάφος θα εντοπιστεί τον Αύγουστο, ύστερα από αγωνιώδεις προσπάθειες των δικών τους και αναγνωρίζονται από το ρολόι με το σήμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ που φορούσε το ένα από τα δυο αδέλφια Χριστοφή.

Με μεγάλη επιτυχία η ομάδα μας διοργάνωσε σήμερα τον καθιερωμένο πλέον αγώνα Κυπέλλου ποδηλασίας δρόμου Ανάβαση Κλήρου – Φικάρδου. Ο αγώνας δεν θα μπορούσε να είναι επιτυχημένος χωρίς την συμβολή των Κοινοτικών Συμβουλίων Κλήρου και Φικάρδου και όλων των εθελοντών που εργάστηκαν σήμερα για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στην αγωνοδίκη επιτροπή και τους κομισάριους για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν σε ένα αγώνα με πέραν των 140 συμμετοχών χωρίς ηλεκτρονικό χρονομετρικό μηχάνημα αφού δεν ήταν διαθέσιμο από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας για τον αγώνα μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και στον κάθε ένα ξεχωριστά για την πολύτιμη βοήθεια. Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους χορηγούς της ομάδας και ιδιαίτερα στην Λαϊκό- Cosmos που μας ξεδίψασε με το νερό Perrier και τον καφέ Elcafe.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι αθλητές μας κατέθεσαν ψυχή υπερβαίνοντας εαυτούς φέρνοντας αρκετά βάθρα για την ομάδα. Αναλυτικά:

  • Στην κατηγορία Νεανίδων 1η θέση για την Δήμητρα Κουκουμά.
  • Στην κατηγορία Μάστερ 2 1η θέση για τον Μιχάλη θεοχάρους και 2η θέση για τον Στράτο Ευστρατίου.
  • Στην κατηγορία Παίδων 2η θέση για τον Κωνσταντίνο Παυλίδη.
  • Στην Κατηγορία Κορασίδων 2η θέση για την Ελένη Κουκουμά.
  • Στην κατηγορία CFA 31-40 2η θέση για τον Νίκο Νικολάου.
  • Στην κατηγορία CFA 51+ 2η θέση για τον Άντρο Παναγή.
  • Στην κατηγορία CFA 51-50 3η θέση για τον Μάριο Λεωνίδου.