Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ Διόρθωση στην ανακοίνωση και δηλώσεις για το περιστατικό

Διόρθωση στην ανακοίνωση και δηλώσεις για το περιστατικό

 


Το βράδυ της Κυριακής, το τμήμα ποδηλασίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ενημέρωσε για ένα περιστατικό με αθλητή της ομάδας μας, καταγγέλλοντας τους διοργανωτές. Οι “πράσινοι” προχώρησαν σε μια διόρθωση στην ανακοίνωση το πρωί της Δευτέρας, ενώ ο υπεύθυνος του τμήματος, Πόλυς Πουμπουρής, έκανε δηλώσεις για το όλο θέμα.

«Αναφορικά με τη χθεσινή μας ανακοίνωση, εκ των πραγμάτων, φαίνεται πως ο Αλυτάρχης του Αγώνα ο οποίος έχει την επίβλεψη της ορθής τέλεσης των αγώνων (Παρ. 6 της Προκήρυξης Αγώνων Ποδηλασίας 2018), δεν ενημερώθηκε για το περιστατικό ως όφειλε να γίνει από τον διοργανωτή. Αυτό δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τη θέση του διοργανωτή ο οποίος αυθαίρετα και ανεύθυνα δεν έγκρινε τη μεταφορά του αθλητή μας με το ασθενοφόρο του αγώνα. Ως εκ τούτου η ανακοίνωση μας έχει διορθωθεί. Ο αθλητής μας κρατήθηκε ψες το βράδυ στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας μετά που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο από το Νοσοκομείο Κυπερούντας όπου είχε φθάσει με ιδιωτικό όχημα. Η ομάδα μας θα προχωρήσει σε καταγγελία, όπως ανακοινώθηκε χθες. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ Κωνσταντίνο», αναφέρει η τοποθέτηση του τμήματος ποδηλασίας του συλλόγου μας.

Πιο κάτω διαβάστε όσα είπε στον Super Sport fm 104.0ο Πόλυς Πουμπουρής:

«Ο αγώνας ήταν υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας με διοργάνωση από ιδιώτες. Σε κάποια στιγμή ένας νεαρός ποδηλάτης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είχε μια πολύ άσχημη πτώση και αναγκαστικά έπρεπε να μεταφερθεί το νοσοκομείο. Εκεί υπήρχε ασθενοφόρο και με οδηγίες των διοργανωτών δεν επέτρεψαν στο ασθενοφόρο να μεταφέρει τον ποδηλάτη θεωρώντας ότι δεν ήταν σοβαρό. Όταν τους είπαμε ότι χτύπησε στο κεφάλι μας είπαν να τον πάρουμε εμείς με ιδιωτικό αυτοκίνητο. Ήταν και ο πατέρας του εκεί και βλέποντας τον να μην έχει τις αισθήσεις του ζητήσαμε από τον οδηγό του ασθενοφόρου να τον μεταφέρει και μας είπε ότι είχε οδηγίες να μην τον μεταφέρει. Εμείς τον μεταφέραμε στην Κυπερούντα με το αυτοκίνητο. Ο γιατρός εκεί ήταν έξω φρενών, μας είπε τι κάνατε; Τον εξέτασε και θεώρησε ότι έπρεπε να σταλεί στην Λευκωσία για εξετάσεις. Τον έστειλαν με ασθενοφόρο και τον κράτησαν το βράδυ στο νοσοκομείο. Μίλησα μαζί του, έχει ζαλάδες και πονάει τα πλευρά του», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Το ασθενοφόρο ήταν εκεί για τέτοια περιστατικά. Ούτε ο υπεύθυνος του αγώνα ενημερώθηκε από τους διοργανωτές, έπρεπε να ενημερωθεί ο αλυτάρχης».

Τι προτίθεστε να κάνετε από δω και πέρα;
«Εμείς θα κάνουμε επιστολές στον ΚΟΑ, στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας προκειμένου να θεσμοθετηθεί αυτό και ο τραυματίας να μεταφέρεται με ασθενοφόρο και όχι με ιδιωτικά αυτοκίνητα».