Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ “Φτιάξαμε μια ομάδα που θα διεκδικεί τίτλους”

“Φτιάξαμε μια ομάδα που θα διεκδικεί τίτλους”


Υψηλά έβαλαν τον πήχη για τη φετινή σεζόν όλοι στο τμήμα πετόσφαιρας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Στη σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη του τμήματος, οριοθετήθηκαν οι στόχοι για τη νέα σεζόν, άπαντες δήλωσαν πως φέτος θέλουν να πετύχουν κάτι καλύτερο από μία θέση στη τετράδα.

Ζωντανά από το ξενοδοχείο “Europa” στη Λευκωσία η δημοσιογραφική διάσκεψη της πετοσφαιρικής ΟΜΟΝΟΙΑΣ ενόψει της νέας σεζόν.

Φώτος Ιωάννου (επικεφαλής τμήματος): Παρά τις τρομερά δύσκολες συνθήκες που επικρατούν το σωματείο μας στο οικονομικό προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και την κάνουμε αντάξια στην 65χρονη ιστορία του σωματείου. Με 92 χιλιάδες ευρώ προϋπολογισμό, είναι στις οικονομικές μας ικανότητες. Το τμήμα πετόσφαιρας δεν αντλεί έσοδα από το σωματείο, έχει δικό του ταμείο.
Ασφαλώς δεν θα μπορούσαμε να είμαστε εδώ αν δεν είχαμε τους χορηγούς του τμήματος. Αιμοδότης της ομάδας ο κόσμος, τον καλούμε να αγκαλιάσει την ΟΜΟΝΟΙΑΣ της καρδιάς και να δώσει το παρών του στο γήπεδο πάντα με αθλητοπρέπεια.  Διατηρήσαμε το βασικό κορμό που αποτελείται από κύπριους, προσθέσαμε τον αρχηγό της εθνικής, και τον Γιώργο Ζικάκη με υποσχετική από τη Σαλαμίνα όπως και τους 3 ποιοτικούς ξένους από τη Βραζιλία. Την ομάδα την εμπιστευτήκαμε στον Σάββα Σάββα ένα δικό μας παιδί. Τα τελευταία χρόνια στόχος ήταν η τετράδα. Φέτος μπορούμε να πούμε ότι θέλουμε κάτι καλύτερο, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο. Πάντα είχαμε το σεβασμό προς τις άλλες ομάδες. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και τους άλλους να μας σεβαστούν με την παρουσία μας στο γήπεδο.

Σάββας Σάββα (προπονητής): Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους σπόνσορες του τμήματος. Από τη πλευρά μου έχω προσπαθήσει μαζί με τους υπευθύνους τα τμήματος να κάνουμε μια ομάδα που θα διεκδικήσει τίτλους. Θεωρώ ότι έχουμε ένα καλό ποιοτικό ρόστερ. Για εμένα είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνω σαν προπονητής, θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να φέρουμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνετε. Αν έρθει και κάποιος τίτλος θα ήταν μεγάλη χαρά.

Σώτος Πετρακίδης (αρχηγός): Από την πλευρά μας οι παίκτες θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Ευχαριστούμε τη διοίκηση και καλούμε τον κόσμο δίπλα μας. Στο χέρι μας είναι. Όσο για το ρόστερ, θεωρώ πως είναι πολύ καλό, οπότε μέσα από τη δουλειά και το δέσιμο της ομάδας θα επιτευχθεί ο στόχος.

Ερωτήσεις/Απαντήσεις

Για τα νικηφόρα φιλικά
Σάββα: Δεν σημαίνει τίποτα αυτό, η ομάδα έδειξε μια δυναμική από τα φιλικά αλλά ακόμη χρειαζόμαστε δέσιμο, ήρθαν 3 ξένοι στην ομάδα συν 2 κύπριοι, να δούμε ποιοι θα ξεκινήσουν. Θέλω να πιστεύω πως είμαστε έτοιμη.

Αυτό το καλύτερο που ζητάτε είναι το πρωτάθλημα;
Φώτος: Όπως είπα και στην εισαγωγή μου τα τελευταία χρόνια πετυχαίναμε τον στόχο της 4αδας, νιώθουμε ότι με το ρόστερ το φετινό έχουμε όλα τα φόντα να διεκδικήσουμε τον τίτλο. Είναι δύσκολο όμως, όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί αλλά πιστεύουμε ότι με τη σωστή διαχείριση μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Δείχνετε εμπιστοσύνη στο Σαββα, τι σας κάνει να πιστεύετε ότι με το Σάββα θα υλοποιήσετε τους στόχους;
Φώτος: Ήδη ο Σάββας ασχολείτο και με τις ακαδημίες τα προηγούμενα χρόνια και με τη έως τωρα παρουσία του στο προπονητικό τιμ, πιστεύω θα καταφέρει να φέρει εις πέρας

Σε γεμίζει ευθύνες αυτός ο ρόλος, ειδικά όταν λέτε επίσημα ότι πάτε για πρωτάθλημα
Σάββα: Δεν με φοβίζει καθόλου το γεγονός, η ομάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει για πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι μπορούμε για το πρωτάθλημα και πιστεύω έχουμε το ποιοτικότερο ρόστερ, φυσικά χρειάζεσαι και λίγη τύχη. Εμείς έχουμε 3 ντέρμπι στη σειρά και με ένα καλό ξεκίνημα ίσως όλα να πάνε όπως θέλουμε

Πως θα καλυφτεί αυτό το ποσό των 92 χιλιάδων;
Φώτος: Και οι 92 χιλιάδες είναι μεγάλο ποσό με τα σημερινά δεδομένα. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για να ξεκινήσουμε και να τελειώσουμε υλοποιώντας τους στόχους μας και να ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις και τους μισθούς. Κύριος στόχος οι χορηγοί και ασφαλώς ο μεγάλος κόσμος του σωματείου μας. Υπάρχει ο τρόπος εισφοράς καλώντας στον αριθμό εισφορών 90005090. Η κίνηση των καρτών διαρκείας, μέχρι σήμερα ήταν στα περσινά επίπεδα, όμως ακόμη κάποια φιλικά έχει κάνει το σωματείο, στο χέρι μας είναι με κάποιες επιτυχίες ο κόσμος να αγκαλιάσει την ομάδα και να ξεπεράσουμε την περσινή… που ήταν γύρω στα 450. Διάθεση εισιτηρίων διαρκείας γίνεται στη μπουτίκ, το σωματείο και τα συφι.

image
Παρών και παίκτες της ομάδας μας