Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Preview πρωταθλήματος

Preview πρωταθλήματος

28


Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Α΄Κατηγορίας ανδρών όπου αύριο Παρασκευή 18 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α΄Κατηγορίας ανδρών 2013-14 το οποίο αναμένεται να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε σχέση με την περσινή χρονιά αφού και οι οκτώ μονομάχοι παρουσιάζονται πολύ ενισχυμένοι.

Νέα καινοτομία στο πρωτάθλημα είναι η αλλαγή στην βαθμολογία όπου για την νίκη με 3-0 και 3-1 σετ ο νικητής θα παίρνει τώρα 3 βαθμούς και ο ηττημένος κανένα. Επίσης ο νικητής με 3-2 σετ θα παίρνει 2 βαθμούς και ο ηττημένος 1 βαθμό.

Πρώτο σέρβις λοιπόν στο 43ο πρωτάθλημα πετόσφαιρας ανδρών με 3 ενδιαφέρουσες συναντήσεις. Αναβλήθηκε η συνάντηση Νέα Σαλαμίνα – Ανόρθωσις λόγω συμμετοχής στην Ευρώπη της ομάδας της Ανόρθωσης. Ο αγώνας Νέας Σαλαμίνας – Ανόρθωσης θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013.

Η κυπελλούχος Pokka ΑΕ Καραβά που άρχισε με απώλεια του Σούπερ Καπ με νέο αγωνιστικό πρόσωπο αγωνίζεται εκτός έδρας στην Πάφο με τον φιλόδοξο και πάντα επικίνδυνο στο γήπεδό του Παφιακό.

Το ματς της ημέρας αναμένεται να γίνει στη Λευκωσία και στο γήπεδο Ελευθερία ανάμεσα στην ΟΜΟΝΟΙΑ και Αναγέννηση Δερύνειας οι οποίες παρουσιάζονται σύμφωνα πάντα με τις μεταγραφικές τους κινήσεις πανίσχυρες και θεωρούνται από τα φαβορί για την φετινή κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Σπουδαίο ματς αναμένεται να γίνει και στο Φρέναρος όπου η τοπική Ολυμπιάς φιλοξενεί το νεοφώτιστο Αποέλ σε ένα ματς ανοικτό για κάθε αποτέλεσμα.

Όλοι οι αγώνες αρχίζουν στις 8.00μ.μ.

Πως παρουσιάζονται οι ομάδες:

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
Η πρωταθλήτρια ομάδα της Νέας Σαλαμίνας θα παρουσιαστεί με νέο πρόσωπο αφού άλλαξε όλους τους ξένους παίκτες της ενώ στα συν της προστέθηκε και ο Κωνσταντίνος Αχιλλέως ο οποίος πέρσι έπαιξε στην Αναγέννηση. Συνεχίζει ο σκοπιανός προπονητής Ζάρκο Ριστόσκι ο οποίος αναμένεται να βοηθήσει και σαν παίκτης. Στην ομάδα εντάχθηκε ο Σέρβος Αλεξάντερ Μιλοβάντσεβιτς ο οποίος έκανε πολύ καλή χρονιά στην Ολυμπιάς Φρενάρους πέρσι και τρίτος ξένος θάναι ο Καμερουνέζος Νουκούα Νουκούα.

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ
Η δευτεραθλήτρια Ανόρθωσις αλλάζει πρόσωπο φέτος. Από την ομάδα αποχώρησαν οι Ανθιμος Οικονομίδης, Αντώνης Αντωνίου.
Εφερε στην ομάδα δύο Ουκρανούς παίκτες τους Βαλεντίν Μπουρκόβσκι και Αντρέϊ Μουράβτσικοφ καθώς και τον Πολωνό Βαλντεμάρ Καζμάρεκ. Στο πόστο του προπονητή συνεχίζει ο Μάριος Κοντός. Η Ανόρθωσις δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα κι αυτό γιατί αύριο αναχωρεί για την Τουρκία όπου θα αντιμετωπίσει την Φενέρ Μπαξέ στο πρώτο γύρο του CEV Challenge Cup. O επαναληπτικός αγώνας που θα κρίνει και την πρόκριση θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013 στο Θεμιστόκλειο.

Pokka ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ
Η κυπελλούχος Pokka ΑΕ Καραβά παρουσιάζεται με νέα ομάδα για άλλη μια χρονιά. Επέστρεψε στην ομάδα ο νεαρός Γαβριήλ Κοσιάρης ο οποίος έπαιξε πέρσι στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από την ομάδα αποχώρησαν οι Αντώνης Χριστοφή, Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου, Κωνσταντίνος Ευσταθίου και Νίκος Κολάς. Νέος προπονητής ανέλαβε ο Παύλος Παύλου και στην ομάδα συνεχίζουν για άλλη μια χρονιά οι ξένοι Ροντόλφο Χουάζας από την Βραζιλία και Ντέντε από την Βενεζουέλα. Για πρώτη φορά στην ΑΕΚ θα παίξει ο Αγγλος Τομ Φόρντ.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ
Η αγαπημένη ομάδα της Δερύνειας η Αναγέννηση μετά την περσινή πετυχημένη σεζόν επιστρέφει δριμύτερη αφού στην ομάδα ενέταξε τους Αντώνη Χριστοφή, Κωνσταντίνο Παπαϊωάννου, Αντώνη Αντωνίου όμως σταμάτησε το βόλεϊ ο Ανδρέας Ζάνης που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της γυναικείας ομάδας. Από την ομάδα έφυγε ο Κωνσταντίνος Αχιλλέως. Συνεχίζει για δεύτερη χρονιά ο Αντώνης Κωνσταντίνου στο πόστο του προπονητή και έφερε τρείς νέους ξένους στην ομάδα. Τους Σέρβους Μίλαν Μιγιάλκοβιτς, Ντούσαν Στέβοβιτς, Βλάνταν Τζόρτζεβιτς.

ΟΜΟΝΟΙΑ
Στην Ομόνοια νέος προπονητής θα είναι ο Σάββας Σάββα. Οι πράσινοι απέκτησαν τον αρχηγό της Εθνικής μας ομάδας Νίκο Κολά και στοχεύουν την κορυφή. Οι πράσινοι που με τα νέα τους αποκτήματα νιώθουν πανίσχυροι είναι έτοιμοι να κάνουν το μεγάλο βήμα φέτος και να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Παραχωρήθηκε για άλλη μια χρονιά ο Αγγελος Αλεξίου στην ομάδα της Γαλλίας Ματζιέρες ενώ στην ομάδα ήρθαν τρείς Βραζιλιάνοι παίκτες. Πρόκειται για τους Μπόσνιτς, Καρντόσο και Ρεϊνάλτο.

ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΦΡΕΝΑΡΟΥΣ
Για μια ακόμα χρονιά θα δώσει το παρών της η Ολυμπιάς Φρενάρους Η περσινή έκτη θέση θεωρήθηκε επιτυχία και φιλοδοξεί να ανέβει κι άλλο τα σκαλοπάτια της Α Κατηγορίας.Για άλλη μια χρονιά συνεχίζει στο πόστο του προπονητή ο Ντιμίτρι Λέτσιεφ ενώ ο Βούλγαρος Στέφαν Γκεργκίεφ θα παίξει για δεύτερη χρονιά στην ομάδα. Οι άλλοι 2 ξένοι είναι οι Ουκρανοί Αρτούρ Στεπάσκιν και Αρτέμ Ντικτιαρένκο.

ΠΑΦΙΑΚΟΣ
Στην ομάδα συνεχίζει ο προπονητής Χριστάκης Παναγίδης με την φιλοδοξία να ξανακάνει τον Παφιακό μεγάλη ομάδα. Η επιστροφή του Ανθιμου Οικονομίδη μετά από αρκετά χρόνια είναι στα συν της ομάδας, επέστρεψε και ο Σπηλιόπουλος ενώ μεγάλη μεταγραφή θεωρείται η απόκτηση του Βόσνιου Νέμανια Τόμιτς. Ο άλλος ξένος της ομάδας είναι ο Βούλγαρος Κάμεν Καμένοφ.

ΑΠΟΕΛ
Στην πρώτη κατηγορία επέστρεψε το ΑΠΟΕΛ μετά από μια περίοδο αδράνειας και έχει στόχο όχι μόνο να παραμείνει αλλά και να διακριθεί κι όλας. Οι γαλαζοκίτρινοι θα έχουν στον πάγκο τους τον Κώστα Παναγίδη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά παρουσιάζονται αρκετά ενισχυμένοι αφού στην ομάδα εντάχθηκαν οι Κωνσταντίνος Ευσταθίου αλλά και οι δύο ξένοι ο Σέρβος Νεμπόϊσα Γιανούζοβιτς και ο Βραζιλιάνος Παρρέϊρα. Αναμένετο μέχρι ψες να ολοκληρωθεί και η μεταγραφή του Κολομβιανού Νίκολας Μουσκέϊρα.

Οι πάγκοι των ομάδων:
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ : Ζάρκο Ριστόσκι (Σκόπια)
ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ : Μάριος Κοντός (Κύπρος)
Pokka ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ: Παύλος Παύλου (Κύπρος)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Αντώνης Κωνσταντίνου (Κύπρος)
ΟΜΟΝΟΙΑ: Σάββας Σάββα (Κύπρος)
ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΦΡΕΝΑΡΟΥΣ : Ντιμίτρι Λέτσιεφ (Κύπρος)
ΠΑΦΙΑΚΟΣ : Χριστάκης Παναγίδης (Κύπρος)
ΑΠΟΕΛ: Κώστας Παναγίδης (Κύπρος)

Πρώτη στις κατακτήσεις των τίτλων από τότε που διεξήχθηκε το πρώτο επίσημο πρωτάθλημα (1972) είναι η ομάδα της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ (20 πρωταθλήματα) και την ακολουθεί η ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ (9 πρωταθλήματα), το ΑΠΟΕΛ με (7 πρωταθλήματα), ο Παφιακός με (3 πρωταθλήματα), ο Ολυμπιακός (2 πρωταθλήματα) και η Pokka ΑΕ Καραβά με (1 πρωτάθλημα).

πηγή: ΚΟΠΕ