Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Σάββας: “Ο ρόλος του κόσμου θα είναι καθοριστικός”

Σάββας: “Ο ρόλος του κόσμου θα είναι καθοριστικός”


Μεγάλο ματς αύριο στο Ελευθερία (20:00), με την Πετοσφαιρική ΟΜΟΝΟΙΑ να υποδέχεται την Ανόρθωση, σε ντέρμπι κορυφής και τίτλου. Για το καθοριστικό παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ, ο προπονητής της ομάδας μας, Σάββας Σάββα, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε: «Είναι ένα παιχνίδι ντέρμπι, το οποίο πρέπει να κερδίσουμε για να αυξήσουμε τις πιθανότητές μας για κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ασφαλώς και είναι καθοριστικός ο αγώνας, καθώς εάν φτάσουμε στη νίκη, τότε θα κάνουμε άλλο ένα αποφασιστικό βήμα για υλοποίηση των στόχων μας. Ωστόσο, ακόμη και εάν δεν έρθει το ζητούμενο δεν τελειώνει κάτι, καθώς εμείς θα παλέψουμε μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι για να πάρουμε αυτό που θεωρούμε ότι δικαιούμαστε».

Όσο για το πού θεωρεί ότι θα κριθεί το παιχνίδι, επεσήμανε: «Σε τέτοιου είδους παιχνίδια το πάθος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Επίσης, απαιτείται αυτοσυγκέντρωση για να αποφεύγουμε τα εύκολα λάθη. Η Ανόρθωση είναι ομάδα που δύσκολα κάνει λάθη, ενώ εμείς δείχνουμε στα παιχνίδια μας ότι είμαστε επιρρεπείς. Θα προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε και σε συνδυασμό με το πάθος που πρέπει να βγάλουμε, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να κερδίσουμε».

Για το γεγονός ότι η Ανόρθωση είναι πιο έμπειρη ομάδα από τη δική μας:«Περιμένουμε το παιχνίδι, θέλουμε πολύ να κερδίσουμε. Σίγουρα η Ανόρθωση είναι πολύ πιο έμπειρη ομάδα από εμάς, σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Όμως, η ψυχολογία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και γι’ αυτό θα πρέπει να προετοιμαστούμε για τις συνθήκες του αγώνα. Είναι φυσιολογικό οι παίκτες μας να έχουν άγχος και πίεση για το παιχνίδι, καθώς είμαστε κοντά στο να γράψουμε ιστορία, όμως αυτά τα συναισθήματα θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε με δημιουργικό τρόπο».

Τέλος, αναφέρθηκε και στον ρόλο που έχει να διαδραματίσει ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: «Ο ρόλος του κόσμου θα είναι καθοριστικός. Τον χρειαζόμαστε δίπλα μας για να μας στηρίξει, καθώς με την παρουσία του μας προσθέτει δυναμική, αυτοπεποίθηση και ανεβάζει κατακόρυφα τη ψυχολογία μας. Θέλουμε τη μαζική και δυναμική του παρουσία, πάντοτε μέσα σε αθλητοπρεπή πλαίσια. Όπως φαίνεται, θα έχουμε αρκετό κόσμο στο γήπεδο και αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο».