Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Τιτανομαχία Παφιακού – ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην Πάφο

Τιτανομαχία Παφιακού – ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην Πάφο

Volley-anorthosi (15)


Το ρεπορτάζ από τη σελίδα της Κ.Ο.ΠΕ για την 6η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Πετόσφαιρας Α’ Κατηγορίας. Από το πρόγραμμα ξεχωρίζει το ντέρμπι κορυφής στην Πάφο ανάμεσα σε Παφιακό και ΟΜΟΝΟΙΑ. Αναλυτικά: 

Ντέρμπι κορυφής περιλαμβάνει η έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Ανδρών που θα διεξαχθεί την Παρασκευή αφού στην αίθουσα «Αφροδίτη» στην Πάφο ο τοπικός και πρωτοπόρος Παφιακός συγκρούεται με τη δεύτερη ΟΜΟΝΟΙΑ. Στο δεύτερο πιο σημαντικό αγώνα της ημέρας το Αποέλ αντιμετωπίζει την Ανόρθωση στο «Λευκόθεο» όπου οι «πορτοκαλί» παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για την τετράδα και οι «κυανόλευκοι» για να εκμεταλλευτούν το όποιο αποτέλεσμα στην Πάφο.

Στους άλλους δυο αγώνες, στην αίθουσα «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό η Νέα Σαλαμίνα υποδέχεται την Αναγέννηση Δ. και στο Λύκειο Λατσιών η «ευρωπαία» Pokka ΑΕΚ Καραβά φιλοξενείται από τον Καποδίστριας Εθνικό Λατσιών. Αναλυτικά:

Παφιακός – ΟΜΟΝΟΙΑ
Το σούπερ ντέρμπι κορυφής που θα γίνει στην Πάφο μαγνητίζει τους πετοσφαιρόφιλους. Παφιακός και ΟΜΟΝΟΙΑ έχουν απόσταση μεταξύ τους ενός βαθμού (15 οι Παφίτες – 14 οι «τριφυλλοφόροι»), αλλά στην ουσία η διαφορά είναι ένα σετ (η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε την Pokka ΑΕΚ Καραβά 3-2).

Ο Παφιακός έδειξε απίστευτη σταθερότητα αυτές τις πέντε αγωνιστικές κερδίζοντας ομάδες που θα διεκδικήσουν την τετράδα όπως την Pokka ΑΕΚ Καραβά και τη Ν. Σαλαμίνα. Ο κόουτς Σπύρος Πρωτοψάλτης εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τους τραυματισμούς των Μπατίστα και Μπουρκόφσκι οι οποίοι όμως θα σφίξουν τα δόντια και θα αγωνιστούν. Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ ο κ. Πρωτοψάλτης τόνισε τη σημαντικότητα του αγώνα λέγοντας όμως ότι εάν η ομάδα του κερδίσει θα κάνει άλλο ένα βήμα. Ο αγώνας όπως είπε δεν θα κρίνει την πρωτιά αφού απομένουν άλλοι 14 αγώνες.

Χωρίς προβλήματα πάει στην Πάφο η ΟΜΟΝΟΙΑ. Οι πρωταθλητές θέλουν τη νίκη ώστε να ανέβουν στην κορυφή, αφού υπερτερούν στη διαφορά των σετ. Ο προπονητής των «πρασίνων» Σάββας Σάββα τόνισε ότι ο αγώνας έχει ιδιαιτερότητα λόγω του γεγονότος ότι «παίζουμε με μια ομάδα που απέχουμε μόλις ένα πόντο και με νίκη πάμε κορυφή, ενώ θα κερδίσουμε τον Παφιακό στην έδρα του». Ο κ. Σάββα είπε ότι η ομάδα του δεν θεωρεί ότι θα επηρεαστεί από τον επερχόμενο ευρωπαϊκό αγώνα στην Ισπανία, αφού βλέπουμε τον κάθε αγώνα στην ώρα του».

Αποέλ – Ανόρθωσις
Ο αγώνας στο «Λευκόθεο» έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία, με δεδομένο ότι το Αποέλ παίζει ένα από τα κρισιμότερά του παιχνίδια για την τετράδα, ενώ η ομάδα της Ανορθώσεως μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό θέλει να πετύχει μια πειστική νίκη μετά από καιρό στο πρωτάθλημα.

Οι «πορτοκαλί» θα παρουσιαστούν ενισχυμένοι με την επάνοδο του Βραζιλιάνου Φάμπιο Χόστερ, αλλά υπάρχουν αμφιβολίες για τη συμμετοχή του διεθνούς διαγώνιου Γαβριήλ Γεωργίου. Ο προπονητής του Αποέλ Μίμης Παμπακάς μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ χαρακτήρισε τον αγώνα πολύ κρίσιμο για την ομάδα του, αφού όπως είπε: «Εάν θέλουμε να είμαστε στην τετράδα πρέπει να κερδίσουμε αφού ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα».
Τη νίκη θέλει και η Ανόρθωσις αφού αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τρίτη θέση με 10 βαθμούς και εάν περάσει νικηφόρα από τη Λευκωσία θα εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα στην Πάφο. Ο προπονητής Μάριος Κοντός είναι στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους πετοσφαιριστές στη διάθεσή του.

Ο λίμπερο της ομάδας Γιώργος Πλατρίτης μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ ανέφερε ότι «μετά τα τελευταία αποτελέσματα δεν χωρούν άλλες απώλειες, αφού η πορεία μας δεν είναι ικανοποιητική».

Νέα Σαλαμίνα – Αναγέννηση Δερύνειας
Ενδιαφέρον αγώνας προβλέπεται να γίνει στο «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό μεταξύ της Νέας Σαλαμίνας και της Αναγέννησης Δ. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην τέταρτη θέση με 9 βαθμούς και θα επιδιώξουν την επιστροφή στις νίκες μετά από την ήττα από την Pokka ΑΕΚ Καραβά.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής ο κόουτς Λουκ Ρέινολτς είχε την ευκαιρία να δει την ομάδα του αγωνιζόμενη σε φιλικό με τον Παφιακό, ενώ αναμένει ότι θα έχει στη διάθεσή του τον Κολομβιανό Μπαγιάν και τους Προδρόμου, Σαββίδη που αντιμετώπιζαν κάποια προβλήματα.

Η Αναγέννηση Δ. πριν από τη διακοπή έδειχνε ανεβασμένη όμως κάποια λάθη της στερούσαν τη νίκη. Ο κόουτς Αντώνης Κωνσταντίνου δούλεψε σε αυτό τον τομέα, ώστε η ομάδα του να διεκδικήσει νίκες και βαθμούς. Ενόψει του αγώνα της Παρασκευής οι Δερυνειώτες δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα.

Καποδίστριας Εθνικός Λατσιών – Pokka ΑΕ Καραβά
Η «ευρωπαία» Pokka ΑΕ Καραβά εκστρατεύει στη Λευκωσία μετά την πρόκρισή της απέναντι στην Ντρένιτσα Σκεντεράι του Κοσσόβου το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Σόφια. Η προσφυγική ομάδα είναι το φαβορί απέναντι στην ουραγό ομάδα του Καποδίστριας Εθνικού και θέλει τη νίκη ώστε να πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στην Τσεχία την ερχόμενη εβδομάδα. Το ταξίδι στη Σόφια δεν άφησε κανένα αγωνιστικό πρόβλημα στην ομάδα του Χόρχε Καννεστράτσι.

Από την πλευρά του ο Καποδίστριας Εθνικός Λατσιών θα αγωνιστεί πάλι για το καλύτερο δυνατό στοχεύοντας το θετικό αποτέλεσμα. Όλοι οι παίκτες βρίσκονται στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.

Όλα τα νέα για την Κυπριακή πετόσφαιρα εδώ.