Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ Στην Εθνική Ανδρών για Αγώνες Μ.Κ.Ευρώπης 7 πρωταθλητές

Στην Εθνική Ανδρών για Αγώνες Μ.Κ.Ευρώπης 7 πρωταθλητές

volley-telikos-omonoia-salamina-aponomi (2)


Η Κύπρος δήλωσε συμμετοχή στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών και Γυναικών του 2018. Η συμμετοχή των Εθνικών όμως στα προκριματικά της μεγάλης αυτής διοργάνωσης θα εξαρτηθεί από την πορεία μας στους αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης. Η Εθνική Ανδρών θα συμμετάσχει σε Όμιλο που θα διοργανωθεί στην Ισλανδία το διάστημα 20 -22 Μαϊου και θα αντιμετωπίσει στο πλαίσιο του Β Ομίλου τις Εθνικές Σκωτίας, Ισλανδίας και Ανδόρας.

Ήδη η Εθνική Ανδρών με την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων στις εγχώριες διοργανώσεις άρχισε επίσημα την προετοιμασία της για τους αγώνες τη Μεγ. Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού».

Στην κλήση του Ομοσπονδιακού κόουτς Ντιμίτρι Λέτσιεφ περιλαμβάνονται οι ακόλουθοι 24 πετοσφαιριστές:

Στέφανος Χαριδήμου (Καποδίστριας Εθνικός Λατσιών), Γαβριήλ Γεωργίου (Αποέλ), Μάριος Αδάμου (Ολυμπιάδα Φρενάρους), Νικόλας Ελευθερίου (Αναγέννηση Δ.), Άνθιμος Οικονομίδης, Μαρίνος Παπαχριστοδούλου (Παφιακός), Αχιλλέας Πετρακκίδης, Σωτήρης Πετρακκίδης, Άγγελος Αλεξίου, Κωνσταντίνος Παφίτης, Αντώνης Αντωνίου, Κυριάκος Αδάμου, Ανδρέας Παναγίδης (ΟΜΟΝΟΙΑ), Γεώργιος Χρυσοστόμου, Παναγιώτης Χρυσοστόμου, Μάριος Στρουγκάρεβιτς, Ιωάννης Κοντός (Ανόρθωσις), Αντώνης Λιοτατής. Αυγουστίνος Σαββίδης, Κώστας Καλαφάτης (Νέα Σαλαμίνα), Αντώνης Χριστοφή, Βλάντιμιρ Κνέζεβιτς, Χριστόδουλος Αντωνιάδης (Pokka ΑΕΚαραβά).

Στον Α Όμιλο που θα διοργανωθεί στο Λουξεμβούργο θα συμμετάσχουν τρεις ομάδες δηλαδή: Η διοργανώτρια χώρα Λουξεμβούργο, τα Νησιά Φαρόε και η Βόρειος Ιρλανδία. Στην τελική φάση που θα διεξαχθεί στην Ισλανδία τον Μάϊο – Ιούνιο 2017 θα προκριθούν οι δυο πρώτοι από κάθε Όμιλο.