Home VIDEOS «Θα διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη διάκριση»

«Θα διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη διάκριση»

Diaskepsi-volley (3)


Διάσκεψη με θέμα την πρώτη συμμετοχή της στο CEV Τσάμπιονς Λιγκ πραγματοποίησε η ΟΜΟΝΟΙΑ. Η Πετοσφαιρική ομάδα του σωματείου ρίχνεται στη μάχη την ερχόμενη Τετάρτη, όπου θα υποδεχτεί στο στάδιο Ελευθερία την Σλοβένικη Ach Volley Ljubljana. ««Θα διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη διάκριση»» τόνισε ο Φώτος Ιωάννου στην ομιλία του.

Ο τεχνικός της ομάδας, Σάββας Σάββα ανέφερε: «Λόγω της περσινής επιτυχίας ήρθε η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Φέτος έχουμε ήδη κερδίσει ένα τίτλο. Μετά το παιχνίδι της Παρασκευής στο πρωτάθλημα, θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το Τσάμπιονς Λιγκ. Ελπίζω να έχουμε μια καλή παρουσία και γιατί όχι με λίγη τύχη να περάσουμε στον επόμενο γύρο».

Με τη σειρά του ο αρχηγός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Σωτήρης Πετρακίδης είπε: «Είναι κάτι πρωτόγνωρο, ξέρουμε το βαθμό δυσκολίας, εμείς από την πλευρά μας θα δώσουμε τον καλύτερο μας αυτό για να πάρουμε και εμπειρίες για το μέλλον. Στα εγχωρια πήραμε ήδη τον πρώτο τίτλο, θέλω να ευχαριστίσω το ΔΣ και τον κόσμο για την στήριξη».

Ο Μαρίνος Στυλιανίδης, έφορος του τμήματος πετόσφαιρας έδωσε έμφαση στην παρουσία του κόσμου. «Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, θέλω να ελπίζω πως όλα θα δουλέψουν στην εντέλεια για να μην έχουμε προβλήματα, είναι και αυστηροί. Θα πρέπει ο κόσμος μας να έρθει να στηρίξει την ομάδα για να προκριθούμε στον επόμενο γύρο, δεν μπορώ να φανταστώ τον κόσμο να μείνει στο σπίτι του σε ένα αγώνα που δεν έπαιξε ποτέ Κυπριακή ομάδα» ήταν μερικά από τα λόγια του.

Δείτε σε βίντεο όσα λέχθηκαν στη διάσκεψη:

Diaskepsi-volley (1)

Αναλυτικά η ομιλία του επικεφαλής του Τμήματος Πετόσφαιρας, Φώτος Ιωάννου:

«Αγαπητοί εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο δικός σας ο ρόλος στην ανάπτυξη του όμορφου και συναρπαστικού αθλήματος της πετόσφαιρας, είναι καθοριστικός. Γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο, η παρουσία σας εδώ είναι σημαντική, όχι μόνο για την ΟΜΟΝΟΙΑ, αλλά για το άθλημα γενικότερα. Σας ευχαριστούμε γι΄ αυτό.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ, τα τελευταία τρία χρόνια, καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να συμβάλει αποφασιστικά στην πρόοδο της πετόσφαιρας στην Κύπρο.

Προσπαθούμε να διατηρούμε μία ποιοτική ομάδα που να προσφέρει θέαμα στα παιχνίδια της, ώστε να προσελκύει όσο το δυνατό περισσότερους φίλαθλους στο γήπεδο. Επίσης, επιδιώκουμε την Ευρωπαϊκή διάκριση, προκειμένου η Κύπρος να μπει για τα καλά στον Ευρωπαϊκό χάρτη της πετόσφαιρας. Επιπλέον, βασικός στόχος μας παραμένει και η συνεχής αναβάθμιση της Ακαδημίας Πετόσφαιρας, ούτως ώστε οι νέοι μας να έρχονται κοντά στο άθλημα.

Αυτά τα τρία χρόνια έχουμε πετύχει πάρα πολλά.

Κατακτήσαμε δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και τρεις Ασπίδες, ενώ μετρούμε 28 συνεχόμενες νίκες στις εγχώριες διοργανώσεις. Ακόμη, είχαμε πολύ καλές παρουσίες στην Ευρώπη, με αποκορύφωμα την ιστορική συμμετοχή μας στους “16” του CEV Cup.

Ονειρευόμαστε, όμως, πολύ περισσότερα.

Είμαστε το μεγαλύτερο Σωματείο της Κύπρου και έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε να πρωτοπορούμε και να επιτυγχάνουμε. Γι΄ αυτό και στην φετινή αγωνιστική περίοδο, θέσαμε τον πήχη ακόμη πιο ψηλά.

Όσο αφορά το προπονητικό μας επιτελείο, συνεχίζει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στη θέση του προπονητή ο Σάββας Σάββα. Ο άνθρωπος που οδήγησε την ομάδα μας στην κορυφαίες επιτυχίες της ιστορίας της. Δίπλα του, στη θέση του βοηθού προπονητή, βρίσκεται ο έμπειρος Γιαννάκης Χριστοφόρου, ενώ η στατιστικολόγος μας, Ζανέτ Σωκράτους, θα είναι το δεξί χέρι του προπονητή μας, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Μεγάλη επιτυχία αποτελεί το γεγονός ότι έχουμε διατηρήσει τον βασικό κορμό Κυπρίων παικτών, πάνω στους οποίους η ομάδα “έκτισε” τις μεγάλες επιτυχίες των τελευταίων χρόνων. Οι Κύπριοι παίκτες μας αποτελούν και την ραχοκοκαλιά της εθνικής μας ομάδας. Μοναδική αλλαγή σε Κύπριους είναι η προσθήκη του επίσης διεθνή, Μαρίνου Παπαχριστοδούλου, στη θέση του Αντώνη Αντωνίου, που για προσωπικούς λόγους αποχώρησε, μετά από απόλυτα πετυχημένη παρουσία δύο χρόνου.

Εκεί που κάναμε σαρωτικές αλλαγές, είναι στην τριάδα τον ξένων. Επενδύσαμε φέτος στην εμπειρία, με την απόκτηση των Αντριάνο και Πάολο Μαρσέλο, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν αγωνιστεί σε πολύ ψηλό επίπεδο. Επίσης, αποκτήσαμε τον ταλαντούχο νεαρό Ροντρίγκο Ντα Σίλβα, ο οποίος την περσινή αγωνιστική περίοδο ήταν από τους καλύτερους ξένους παίκτες στην πρώτη κατηγορία της Ελλάδας.

Όπως ανέφερα και προηγουμένως, ο πήχης για την ομάδα πετόσφαιρας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι πολύ ψηλά.

Ξεκινήσαμε με την τρίτη συνεχόμενη κατάκτηση Σούπερ Καπ και τρίτη στην ιστορία μας. Αδιαπραγμάτευτος στόχος για εμάς είναι η κατάκτηση και του πρωταθλήματος, κάτι που εάν πετύχουμε θα είναι η τρίτη στην σειρά, αλλά και να στεφθούμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κυπελλούχοι και για πέμπτη στην ιστορία μας.

Εάν πω ότι μας αφήνει αδιάφορους η διεύρυνση του νικηφόρου σερί μας, στις εγχώριες διοργανώσεις, θα είμαι ψεύτης. Θέλουμε να καταρρίψουμε το ρεκόρ όλων των εποχών, το οποίο διατηρεί η Ανόρθωση.

Η Ακαδημία Πετόσφαιρας είναι άλλο ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς. Με βάση το πλάνο που έχουμε καταρτίσει, σε κάποια χρόνια θέλουμε να δούμε δικά μας παιδιά να στελεχώνουν την πρώτη ομάδα και να αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Επενδύουμε στην Ακαδημία μας και φροντίζουμε συνεχώς να την αναβαθμίζουμε. Μέχρι στιγμής, στις προπονήσεις συμμετέχουν πέραν των 40 παιδιών, αγόρια και κορίτσια.

Η φετινή χρονιά είναι ξεχωριστή και ιδιαίτερη για την ομάδα πετόσφαιρας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Η συμμετοχή μας στο Τσάμπιονς Λιγκ, είναι κάτι για το οποίο νιώθουμε περήφανοι. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που Κυπριακή ομάδα συμμετέχει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Και δεν θέλουμε απλά να συμμετάσχουμε. Θα διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη διάκριση.

Το πρώτο μας παιχνίδι θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 02 Νεομβρίου, στις επτά το βράδυ, στο στάδιο “Ελευθερία”. Αντίπαλός μας είναι μία έμπειρη και ποιοτική ομάδα, η Σλοβένικη Λουμπλιάνα. Τα εισιτήρια ήδη κυκλοφορήσαν, ενώ θα διατίθενται και από τα ταμεία του σταδίου. Αξίζει στην τεχνική μας ηγεσία και στους πετοσφαιριστές μας να παίξουν αυτά τα παιχνίδια, που αποτελούν γιορτή για το άθλημα, μπροστά σε γεμάτες εξέδρες.

Υπάρχει και κάτι άλλο σημαντικό που θα πρέπει να αναφερθεί. Βάσει των κανονισμών της CEV, θα επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο στην ομάδα μας εάν διαθέσει λιγότερα από 1000 εισιτήρια για τον αγώνα αυτό. Ωστόσο, η δυναμική και το εκτόπισμα του κόσμου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αποτελεί εγγύηση για τη δημιουργία μίας γιορτινής ατμόσφαιρας, με γεμάτες κερκίδες.

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους συναδέλφους μου στο Διοικητικό Συμβούλιο και στην Επιτροπή Πετόσφαιρας, την Τεχνική μας ηγεσία, τους Πετοσφαιριστές μας και όλους όσους εργάζονται για την Ακαδημία του Τμήματος. Όλοι τους καταβάλλουν την καλύτερη δυνατή προσπάθεια, με μοναδική τους έγνοια την πρόοδο και την ανάπτυξη του Τμήματος.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε και στον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που για χρόνια ακολουθεί πιστά την ομάδα πετόσφαιρας.

Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στους χορηγούς μας, καθώς η στήριξή τους είναι ζωτικής σημασίας για το Τμήμα. Θερμές ευχαριστίες, λοιπόν, οφείλουμε στην Ψησταριά ΚΑΠΑΤΣΟΣ, στην GMS Litho Foto, στα Μεταλλικά Ηρακλής Μιχαηλίδης, στην ΟΠΑΠ Κύπρου, στο Presse Cafe, στο Europa Hotel, αλλά και στην Τράπεζα Κύπρου, η οποία αποτελεί τον βασικό χορηγό για τους Ευρωπαϊκούς αγώνες».

Φωτογραφίες από τη διάσκεψη: