Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ Με Ομονοιάτικο χρώμα η προετοιμασία της Εθνικής

Με Ομονοιάτικο χρώμα η προετοιμασία της Εθνικής

 


Δειλά – δειλά η Εθνική Ανδρών Κύπρου άρχισε την προετοιμασία της ενόψει του βαρυφορτωμένου προγράμματος που την περιμένει το 2017, αναφέρεται στο ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ. Με Ομονοιάτικο χρώμα οι προπονήσεις, αφού αρκετοί “πράσινοι” κλήθηκαν ενόψει των διεθνών υποχρεώσεων. Αναλυτικά πιο κάτω:

Η Εθνική μεταξύ Μαΐου με Ιουνίου σε διάστημα 20 ημερών θα συμμετάσχει σε τρεις διοργανώσεις και θέλει να δείξει την πρόοδό της. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Βαγγέλη Κουτουλέα θα συμμετάσχει μεταξύ 11-15 Μαΐου στην τελική φάση των Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης στην Ισλανδία. Ακολούθως, μεταξύ 23-28 Μαΐου η Εθνική θα ταξιδέψει στην Τσεχία όπου θα συμμετάσχει στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 με αντιπάλους τις: Τσεχία, Φινλανδία, Ισπανία, Σουηδία και Βόρειος Ιρλανδία. Τέλος, στις 29 Μαΐου μέχρι 03 Ιουνίου 2017 θα διεξαχθούν οι ΑΜΚΕ στο Σαν Μαρίνο όπου η Εθνική θέλει να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Στην αρχική κλήση του Ομοσπονδιακού κόουτς Βαγγέλη Κουτουλέα περιλαμβάνονται 34 παίκτες. Οι προπονήσεις άρχισαν την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου και είναι εξειδικευμένες, αφού ο κόουτς δουλεύει με τους διεθνείς ανά θέση. Δηλαδή, την Παρασκευή δούλεψε με τους πασαδόρους στο «Θεμιστόκλειο», την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου προπονήθηκαν οι ακραίοι και οι λίμπερο στο «Θεμιστόκλειο» και την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου θα γυμναστούν οι κεντρικοί και διαγώνιοι στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου.

Η Προεθνική δουλεύει κυρίως σε θέματα τεχνικής και η μέθοδος αυτή θα βοηθήσει τον κ. Κουτουλέα να επιλέξει τις καλύτερες ομάδες ενόψει των υποχρεώσεών μας. Το επόμενο ραντεβού ορίστηκε για τις 14 Ιανουαρίου 2017, ενώ στο πλάνο βρίσκεται η διεξαγωγή παρεμφερών προπονήσεων μέχρι το τέλος Μαρτίου. Από τότε μέχρι τον Μάϊο θα γίνει η τελική κλήση για τις ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στις διεθνείς διοργανώσεις.