Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ Προμήνυμα για μεγάλη μάχη όσα έγιναν στον πρώτο γύρο

Προμήνυμα για μεγάλη μάχη όσα έγιναν στον πρώτο γύρο

 


Ο απολογισμός του πρώτου γύρου στο Πρωτάθλημα Πετόσφαιρας αφήνει ένα… προμήνυμα για όσα θα ακολουθήσουν. Καμία ομάδα δεν είναι αήττητη μετά το πέρας εφτά αγωνιστικών, ενώ οι αποστάσεις είναι μικρές και τίποτα δεν έχει κριθεί για καμία θέση. Πολλές συγκινήσεις έχει προσφέρει έως τώρα η κούρσα, όμως η μάχη που θα ακολουθήσει αναμένεται να δώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην προσπάθεια κατάληψης όσο το δυνατό ψηλότερης θέσης στη βαθμολογία ενόψει της β’ φάσης.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ, που έχει μπροστά της ένα… “Γολγοθά”, να σημειωθεί πως μαζί με το Αποέλ έχουν δώσει παιχνίδι λιγότερο από τις υπόλοιπες ομάδες. Εκκρεμεί το αιώνιο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής, που είναι προγραμματισμένο για τις 16 Ιανουαρίου.

Δείτε τη βαθμολογία του Πρωταθλήματος:

ααΟμάδαΑγ.Ν.Η.3-03-13-22-31-30-3ΣετΒ.
1.Παφιακός76132101019-717
2.Αναγέννηση75222101115-1014
3.ΟΜΟΝΟΙΑ64222010114-813
4.Νέα Σαλαμίνα74321011212-1310
5.Ανόρθωσις73411121114-1510
6.ΑΕ Καραβά73412003112-149
7.Αποέλ63320103012-118
8.Ε.Ν.Παραλιμνίου7070000161-210

 

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής (Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου, 20:00):
Νέα Σαλαμίνα-ΟΜΟΝΟΙΑ
Ανόρθωση-Αναγέννηση
Αποέλ-ΑΕ Καραβά
ΕΝΠ-Παφιακός

Η ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ κάνει μια αναδρομή στην πορεία των οκτώ ομάδων, στο μέχρι στιγμής δείγμα που έχουν παρουσιάσει:

Παφιακός
Η πιο σταθερή ομάδα είναι η ομάδα της Πάφου. Οι «μπλε» κάνουν εξαιρετική πορεία και έχουν μόλις τέσσερις βαθμούς απώλειες αφού έχασαν από την Αναγέννηση Δερύνειας με 2-3 και κέρδισαν την ΟΜΟΝΟΙΑ με 3-2. Οι Παφίτες δεν επηρεάστηκαν ούτε από την αλλαγή προπονητή αφού τον Σέρβο Β. Σέρανετς αντικατέστησε ο συμπατριώτης του Μ. Γκρέσιτς. Το ίδιο συνέβη και με τη φυγή του Βραζιλιάνου Ίγκορ Σοάρες και την έλευση του Σκοπιανού Β. Μίλεφ. Οι Παφίτες είναι πρώτοι με 17 βαθμούς. Με την έναρξη του Β’ Γύρου στις 9 Ιανουαρίου αντιμετωπίζουν την Ε. Ν. Παραλιμνίου.

Αναγέννηση Δερύνειας
Η έκπληξη της χρονιάς μέχρι στιγμής. Οι «πράσινοι με τον ανατέλλοντα ήλιο» προχώρησαν σε αναδόμηση του ρόστερ τους αφού έφεραν τρεις πολύ καλούς ξένους Μεντούριτς, Φελίπας και Ντας και προχώρησαν και σε μεταγραφές Κυπρίων όπως τους Αχιλλέως και Πέτρου. Η δουλειά του Ελλαδίτη Γιάννη Μέλκα κάνει εξαιρετική πορεία και βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 14 βαθμούς. Ηττήθηκε από την ΟΜΟΝΟΙΑ και την Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα με 0-3 σετ, ενώ κέρδισε με 3-2 Ανόρθωση και Παφιακό. Όπλο για την ομάδα της Δερύνειας αποτελεί η έδρα της όπου είναι αήττητη. Στην πρεμιέρα του Β’ Γύρου στις 9 Ιανουαρίου 2017 ταξιδεύει στη Λεμεσό για να αντιμετωπίσει την Ανόρθωση στο «Θεμιστόκλειο».

ΟΜΟΝΟΙΑ
Η κυπελλοπρωταθλήτρια των τελευταίων ετών βρίσκεται στην 3η θέση με 13 βαθμούς και ένα αγώνα λιγότερο. Οι «πράσινοι» δεν έφθασαν στα στάνταρ απόδοσης των τελευταίων ετών και ήδη δέχθηκαν δυο ήττες από Ανόρθωση 0-3 και Παφιακό 2-3. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει το υλικό για να ανακάμψει και να κάνει ένα πολύ καλύτερο Β’ Γύρο, αφού από τον Ιανουάριο δεν θα έχει και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Δεν αποκλείεται οι «τριφυλλοφόροι» να εκμεταλλευτούν και τη μεταγραφική περίοδο. Επόμενη υποχρέωση για τους «πράσινους» τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 απέναντι στην Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα στο «Σπύρος Κυπριανού».

Ανόρθωση
Η «Μεγάλη Κυρία» πληρώνει το μέτριο ξεκίνημά της αφού παρά τη μεγάλη νίκη επί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με 0-3 στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία» έχασε στην πρεμιέρα από την Αναγέννηση με 2-3, από τον Παφιακό 0-3, από το Αποέλ 2-3 και από την Pokka ΑΕ Καραβά με 1-3. Η ομάδα του Αντώνη Παπαδόπουλου έχουν το υλικό να αντιδράσουν στο Β’ Γύρο. Στην πρεμιέρα του Β’ Γύρου η Ανόρθωσις υποδέχεται στις 9 Ιανουαρίου την Αναγέννηση Δ. Οι «κυανόλευκοι» συγκέντρωσαν τον Α’ Γύρο 10 βαθμούς.

Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα
Η έτερη ομάδα της Αμμοχώστου έκανε εντυπωσιακό come-back στο τέλος του Α’ Γύρου και με την ολοκλήρωση των πρώτων επτά αγωνιστικών «σκαρφάλωσε» στην 5η θέση με 10 βαθμούς. Η ομάδα του Αντώνη Κωνσταντίνου δείχνει καλά στοιχεία και πέτυχε σημαντική νίκη την 7η αγωνιστική επί της Αναγέννησης Δερύνειας με 3-0. Η πορεία της στο Β’ Γύρο θα κρίνει και την τελική της κατάταξη. Οι «ερυθρόλευκοι» στην πρεμιέρα του Β Γύρου στις 9 Ιανουαρίου 2017 φιλοξενούν την ΟΜΟΝΟΙΑ στο «Σπύρος Κυπριανού».

Pokka ΑΕ Καραβά
Το άσχημο ξεκίνημα των «κιτρινόμαυρων» στοίχισε στην ομάδα του Ντιμίτρι Λέτσιεφ. Οι συνεχείς ήττες επηρέασαν την ομάδα και οι δυο συνεχόμενες νίκες επί Ανόρθωσης (σ.σ. κυρίως αυτή) με 3-1 και Ε.Ν.Παραλιμνίου με 3-0 ανέβασαν την ομάδα στους 9 βαθμούς και στην 6η θέση. Η ομάδα διαθέτει νεανικό σύνολο με ταλέντο και οι πρώτες αγωνιστικές του Β’ Γύρου θα είναι καθοριστικές για την πορεία τους. Στην 8η αγωνιστική – πρεμιέρα του Β’ Γύρου η ομάδα της Pokka ΑΕ Καραβά παίζει καθοριστικό αγώνα με το Αποέλ στο «Λευκόθεο».

Αποέλ
Αλλαγμένο προς το καλύτερο παρουσιάζεται το φετινό Αποέλ, αλλά οι ήττες από Pokka ΑΕ Καραβά μόλις την 1η αγωνιστική και Αναγέννηση Δερύνειας στην 6η έριξαν την ομάδα στην 7η θέση, αν και υπολείπεται ο αγώνας της 7ης αγωνιστικής με την ΟΜΟΝΟΙΑ στο «Λευκόθεο». Η ομάδα του Γιούρι Φιλιποφ με τους 8 βαθμούς που διαθέτει έχει μια καλή παρακαταθήκη για τη συνέχεια, αρκεί να κερδίσει τα καθοριστικά παιχνίδια του Β Γύρου. Οι «γαλαζοκίτρινοι» διαθέτουν μια πολύ κακή εξάδα όμως δείχνουν να υστερούν στις εναλλακτικές λύσεις. Στις 9 Ιανουαρίου 2017 το Αποέλ φιλοξενεί σε ένα κρίσιμο αγώνα την Pokka ΑΕ Καραβά.

Ε. Ν. Παραλιμνίου
Η φιλότιμη ομάδα του Παραλιμνίου βρίσκεται στην 8η και τελευταία θέση χωρίς βαθμούς. Οι «βυσσινί» που παρεμπιπτόντως έδωσαν όλα τα παιχνίδια στον Α’ Γύρο εκτός έδρας λόγω έλλειψης έδρας (η αίθουσα αθλοπαιδειών στο Παραλίμνι δεν πληροί τις προϋποθέσεις ασφάλειας πάλεψε σχεδόν όλους τους αγώνες, αλλά έχασε. Η ομάδα του Ζόραν Λούκοβιτς θα κάνει την προσπάθειά της και στο Β’ Γύρο και ό,τι βγει. Στον αγώνα της πρεμιέρας του Β’ Γύρου στις 09 Ιανουαρίου η Ένωση φιλοξενεί τον Παφιακό.