Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ Προ το πυλών το αιώνιο ντέρμπι του φιλέ

Προ το πυλών το αιώνιο ντέρμπι του φιλέ

 


Μια μέρα μας χωρίζει από το αιώνιο ντέρμπι του φιλέ, που είναι εξ αναβολής για την 7η αγωνιστική του Πρωταθλήματος. Η πετοσφαιρική ΟΜΟΝΟΙΑ προέρχεται από ευρωπαϊκό αγώνα και κουραστικό ταξίδι, όμως προετοιμάστηκε κατάλληλα για την αναμέτρηση, στην οποία κυνηγάει το “τρίποντο”. Ο αντίπαλος παρουσιάζεται αρκετά δυνατός φέτος και αναμένεται ένα μεγάλο ματς, που θα διεξαχθεί στο Λευκόθεο.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ της ΚΟΠΕ για το αιώνιο ντέρμπι:

Το μεγάλο ντέρμπι Αποέλ-ΟΜΟΝΟΙΑ που θα γίνει τη Δευτέρα στις 20:00 στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον για τους πετοσφαιρόφιλους. Ο αγώνας που είναι αναβληθέντας θα διεξαχθεί στο «Λευκόθεο» στο πλαίσιο της 7Ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Τη Δευτέρα θα διεξαχθεί επίσης ο αγώνας Ολυμπιάς Φρ. – Νέα Σαλαμίνα στη σάλα του Γυμνασίου «Φώτη Πίττα» στο Φρέναρος.

«ΛΕΥΚΟΘΕΟ»: Αποέλ – ΟΜΟΝΟΙΑ
Μεγάλο ντέρμπι θα γίνει στο «Λευκόθεο» μεταξύ των δυο μεγάλων ομάδων της Λευκωσίας ο οποίες φέτος έχουν κοινούς στόχους και βλέψεις για τίτλο. Με τα υφιστάμενα βαθμολογικά δεδομένα το Αποέλ προπορεύεται κατά ένα βαθμό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, 16 (στη δεύτερη θέση αλλά σε επτά αγώνες) έναντι 15 της ΟΜΟΝΟΙΑΣ (σε έξι όμως αγώνες).

Το Αποέλ μετά από πάρα πολλά χρόνια διαθέτει ομάδα που θέλει να χτυπήσει το πρωτάθλημα και θα παλέψει στο ντέρμπι για να κερδίσει και να ανέβει κορυφή, έστω και με ένα αγώνα παραπάνω από τον Παφιακό. Οι «γαλαζοκίτρινοι» που ολοκληρώνουν σήμερα την προετοιμασία τους αναμένεται να παραταχθούν χωρίς ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα πλην του κεντρικού Ιωάννη Χάσικου που παραμένει τραυματίας.

Ο κόουτς Γιάννης Μέλκας μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ www.volleyball.org.cy έκανε αναφορά για ένα πραγματικό ντέρμπι ανάμεσα σε δυο ομάδες που θα διεκδικήσουν με μανία τη νίκη. Ο Ελλαδίτης κόουτς χαρακτήρισε την εβδομάδα που μπαίνει ως «διιαβολοβδομάδα» αφού την Παρασκευή ακολουθεί ο αγώνας με τον Παφιακό πάλι στο «Λευκόθεο». Ο κ. Μέλκας δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος από την πορεία του Αποέλ τη φετινή χρονιά έστω και εάν ήλθε άδικα ο αποκλεισμός στην Ευρώπη και ζήτησε τη συμπαράσταση του κόσμου ενόψει του ντέρμπι της Δευτέρας.

Ο προπονητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Γιάννης Καλματζίδης μιλώντας επίσης στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ χαρακτήρισε το ντέρμπι «σκληρό» ενώ όταν ρωτήθηκε για το πώς βιώνει τον αγώνα ανέφερε ότι έχει εμπειρία από μεγάλα ντέρμπι στην Ελλάδα (Άρης – ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός).

Ο κόουτς Καλματζίδης έκανε αναφορά και στην ποιότητα του Αποέλ λέγοντας ότι πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα αν και ανέφερε ότι οι «πράσινοι» διαθέτουν πιο ποιοτική και πλήρη ομάδα. Ο Μακεδόνας τεχνικός είπε ότι θα πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση αφού μετά το ντέρμπι ακολουθεί αγώνας με την Pokka ΑΕ Καραβά και ακολούθως στις 20 Δεκεμβρίου ο επαναληπτικός με την Armiswil.

Η προετοιμασία της Ομόνοιας ολοκληρώνεται την Κυριακή και θα αποφασιστεί η αποστολή.
Τον αγώνα θα διαιτητεύσουν οι: A. Δανιήλ – Γ. Παπαγεωργίου με παρατηρητή διαιτησίας τον Π. Τοφή.

Η βαθμολογία του Πρωταθλήματος, με αρκετές εκκρεμότητες: