Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ Να μπει με το δεξί στους τελικούς!

Να μπει με το δεξί στους τελικούς!


Η ΟΜΟΝΟΙΑ αντιμετωπίζει απόψε (20:00, live @OmonoiaNews, Cytavision Sports 5) την ομάδα του Παφιακού για τους τελικούς του Πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι» κουβαλάνε το 2-0 από την κανονική διάρκεια και ψάχνουν άλλες δύο νίκες για την κατάκτηση του τίτλου, θέλοντας σήμερα να κάνουν το αποφασιστικό βήμα.

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν τέσσερις φορές φέτος. Η ΟΜΟΝΟΙΑ μετράει ισάριθμες νίκες, εκ των οποίων οι δύο έδωσαν τίτλους (Σούπερ Καπ και Κύπελλο) και οι άλλες δύο ένα σημαντικότατο προβάδισμα. Η ομάδα μας έχει πλεονέκτημα με το 2-0 στη σειρά από την κανονική διάρκεια και απόψε κυνηγάει την 3η νίκη που θα τη φέρει ένα βήμα πριν από την κατάκτηση του μεγαλύτερου τίτλου. Από την αρχή της χρονιάς ο στόχος ήταν να επιστρέψει η ΟΜΟΝΟΙΑ στο θρόνο της και απόψε χρειάζεται να κάνει το σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση του.

Η πρωταθλήτρια ομάδα θα είναι αυτή που θα φτάσει πρώτη τις 4 νίκες, οπόταν καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντική θα είναι η σημερινή νίκη. Οι λεβέντες του φιλέ καλούνται να δείξουν το ίδιο πρόσωπο με αυτό που παρουσιάζουν καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. Συγκεντρωμένα, με καθαρό μυαλό και πάθος για τη νίκη.

Διαβάστε το αφιέρωμα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετόσφαιρας για την αποψινή αναμέτρηση:

H ώρα των μεγάλων αγώνων που θα κρίνουν τον πρωταθλητή της περιόδου 2018-19 στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Ανδρών έφθασε. Την Παρασκευή στις 20:00 στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» θα αρχίσουν τα ντέρμπι ΟΜΟΝΟΙΑ – Green Αir Παφιακός (ζωντανά από τη Cytavision).

Δεν χωρεί καμιά αμφιβολία ότι πρόκειται για τις δυο ομάδες που μονοπωλούν τους τίτλους τα τελευταία χρόνια. Το θέαμα αναμένεται να φθάσει σε υψηλά επίπεδα αφού στις δυο ομάδες αγωνίζονται μερικοί από τους καλύτερους πετοσφαιριστές Κύπριους και ξένους στο πρωτάθλημα μας.

Δεν υπάρχουν μυστικά μεταξύ «πρασίνων» και «μπλε» αφού ήδη τη φετινή χρονιά αγωνίστηκαν τέσσερις φορές με την ΟΜΟΝΟΙΑ να κατακτά ισάριθμες νίκες και δυο τίτλους (σ.σ. Σούπερ Καπ και Κύπελλο). Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα επιδιώξει το βράδυ της Παρασκευής το 3-0 στις νίκες για να κάνει το αποφασιστικότερο βήμα τίτλου. Αντίθετα, ο Green Air Παφιακός πάει στη Λευκωσία για το break και τη μείωση του σκορ σε 1-2 νίκες. Η ομάδα που θα κάνει τέσσερις νίκες κατακτά τον τίτλο.

Μετά από ένα μήνα

Η ΟΜΟΝΟΙΑ επιστρέφει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις μετά από ένα μήνα. Από τους ημιτελικούς με την Αναγέννηση Δερύνειας και την πρόκριση με 4-0 στους τελικούς μεσολάβησαν 28 ημέρες από τον τελευταίο αγώνα. Σε αυτό το διάστημα ο Σάββας Σάββα και οι συνεργάτες του προσπάθησαν να κρατήσουν τους παίκτες τους σε εγρήγορση μέσω των προπονήσεων. Η αποχή όμως από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις στέρησε από το «τριφύλλι» τη δυνατότητα ρυθμού κάτι που θα φανεί στην πορεία εάν θα επηρεάσει. Ο κόουτς Σάββας Σάββα δήλωσε ότι: «μείναμε εκτός αγώνων ένα μήνα, αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να παλέψουμε για το πρωτάθλημα. Ο αγώνας της Παρασκευής είναι πάρα πολύ σημαντικός».

Σε φουλ φόρμα

Ο Green Air Παφιακός είναι πανέτοιμος από κάθε άποψη. Οι «μπλε» μετά από ένα μήνα και μια εξοντωτική σειρά με το Αποέλ που κρίθηκε στις λεπτομέρειες με νίκες 4-3 για την παφιακή ομάδα πάει στους τελικούς για να επαναλάβει τον περσινό θρίαμβο με την κατάκτηση του τίτλου. Μειονέκτημα για την ομάδα της Πάφου το 0-2 σε βάρος του από την regular season που βάζει πίεση στους παίκτες του Αντώνη Κωνσταντίνου. Πλεονέκτημα όμως έναντι των αντιπάλων είναι ο αγωνιστικός ρυθμός αφού έπαιξαν τρία παιχνίδια παραπάνω στα πλέϊ-οφς από τους «πράσινους». Η εμφάνιση της περασμένης Παρασκευής απέναντι στο Αποέλ και η νίκη με 3-0 έδειξε ότι ο Green Air Παφιακός βρίσκεται σε άριστη κατάσταση.

Τον πρώτο τελικό θα διαιτητεύσουν οι Γιώργος Παπαγεωργίου και Χρίστος Μαϊφόσιης. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Παντελής Τοφή και παρατηρητής αγώνα ο Τηλέμαχος Σαββίδης.