Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Βασικοί ξανά Κατελάρης και Φραγκέσκου

Βασικοί ξανά Κατελάρης και Φραγκέσκου

u17-far


Καλή αρχή, απογοητευτικό φινάλε για την Εθνική Παίδων που απέτρεψε την ήττα στο τελευταίο λεπτό του σημερινού αγώνα.

Το θετικό αποτέλεσμα (0-0) της πρεμιέρας με αντίπαλο την Αυστρία είναι γεγονός πως δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες από την παρουσία της Εθνικής Παίδων στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-17 της UEFA.

Ακολούθησε το βαρύ 1-5 από την Ελβετία και το αποψινό 1-1 από τα Νησιά Φαρόε και μείναμε για τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση προκριματικής φάσης χωρίς νίκη.

Η ομάδα μας από την αρχή επέβαλε το ρυθμό  της και κυνήγησε το γκολ, όμως δεν ευτυχίσαμε να σκοράρουμε και το χειρότερο: στη μοναδική αξιόλογη προσπάθεια της ομάδας των Νησιών Φαρόε δεχτήκαμε το γκολ.

Στο πρώτο μέρος η Εθνική μας ήταν καλύτερη σε ολόκληρη τη διάρκεια του και δεν απειλήθηκε σε κανένα στάδιο του αγώνα.

Στο 32’ δυνατό σουτ του Μιχαϊλοβιτς σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Ρασμούσεν και στο 34’ μετά από προσπάθεια του Μιχαϊλοβιτς και γύρισμα το δυνατό σουτ του Ασσιώτη εξουδετέρωσε σωτήρια ο τερματοφύλακας των Νησιών Φαρόε στις καλύτερες φάσεις του ημιχρόνου.

Με την έναρξη του β’ μέρους η Κύπρος συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό όμως τα Φαρόε στην πρώτη τους επιθετική προσπάθεια (55’) άνοιξαν το σκορ με τον Μπετουέλ Χάνσεν.

Γκολ που γέμισε με επιπρόσθετο άγχος τους νεαρούς διεθνείς μας που διατήρησαν μεν τον έλεγχο αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Τελικά ήρθε το 1-1 στο 80’ με κεφαλιά του Ανδρέα Νικολάου και με το βαθμό της ισοπαλίας τερματίζουμε στην τρίτη θέση με απολογισμό δύο βαθμούς.

Η Εθνική μας αγωνίστηκε με τους Παναγιώτου, Αντωνίου, Λίλλη, Κατελάρη, Νικολάου, Φραγκέσκου, Φράγκου (77’ Γρηγορίου), Μιχαϊλοβιτς (58’ Γουήλερ), Πιττάτζιη (52’ Κωνσταντίνου), Ασσιώτη και Κατσιατή.

Το παιχνίδι έγινε στο Στάδιο Hall της Αυστρίας, χωρητικότητας 400 θέσεων και διαιτήτευσε ο Laurent Kopriwa από το Λουξεμβούργο με βοηθούς τον συμπατριώτη του Roland Flenghi και τον Αυστριακό Michael Baumann.

Την πρώτη θέση στον όμιλο μας εξασφάλισε η Ελβετία που αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την Αυστρία. Οι Αυστριακοί περνούν επίσης στην επόμενη φάση μετά την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

πηγή: cfa