Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Φιλικό με την Ακαδημία Παγκύπριος-Ελευθέρια Νέας Υόρκης

Φιλικό με την Ακαδημία Παγκύπριος-Ελευθέρια Νέας Υόρκης


Η Ακαδημία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έδωσε φιλική αναμέτρηση στο «Ηλίας Πούλλος» με την Ακαδημία Παγκύπριος-Ελευθέρια Νέας Υόρκης

Αναλυτικά:

Φιλικό παιχνίδι με την Ακαδημία Παγκύπριος – Ελευθέρια Νέας Υόρκης έδωσε χθες το απόγευμα στο «Ηλίας Πούλλος» η Ακαδημία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Οι συμπατριώτες μας που ζουν μόνιμα στην Αμερική βρίσκονται στην Κύπρο για ολιγοήμερη προετοιμασία.

Σε αυτό το πλαίσιο διευθετήθηκε φιλικός αγώνας απέναντι στην ομάδα μας, την οποία αποτελούσαν παιδιά από όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Στόχος φυσικά δεν ήταν η νίκη, αλλά να αναπτυχθούν ισχυροί δεσμοί μεταξύ των δύο πλευρών και στο μέλλον να καταστούν θεσμός τέτοια παιχνίδια.

Οι άνθρωποι του Παγκύπριου – Ελευθέρια Νέας Υόρκης δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τη φιλοξένια που έτυχαν και εξέφρασαν τη χαρά και την ικανοποιήση τους για την ευκαιρία που είχαν να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις του «Ηλίας Πούλλος», αλλά και να αγωνιστούν απέναντι στην ομάδα μας.

Άλλωστε η Κύπρος αποτελεί την πατρίδα τους και τέτοιες ενέργειες κρατούν ζωντανή τη σχέση των συμπατριωτών μας με τον τόπο που γεννήθηκαν!

Λίγα λόγια για τον Παγκύπριο Νέας Υόρκης

Ο Παγκύπριος – Ελευθέρια Νέας Υόρκης είναι Ελληνοκυπριακός ποδοσφαιρικός σύλλογος με έδρα τη συνοικία «Τζαμάικα» του Κουίνς της Νέας Υόρκης. Ιδρύθηκε το 1974 από Κύπριους πρόσφυγες της τουρκικής εισβολής. Αγωνίζεται στην 1η κατηγορία της Κοσμοπόλιταν Σόκερ Λιγκ της Νέας Υόρκης.

Έχει κυανόλευκα χρώματα και αγωνίζεται στο Στάδιο Μπέλσον χωρητικότητας 2.600 θεατών. ΟΜΟΝΟΙΑ και Παγκύπριος διατηρούν ιδιαίτερους δεσμούς καθώς δύο παλαίμαχοι αστέρες της ομάδας μας, οι Ευαγόρας Χριστοφή και Κώστας Πέτσας, αγωνίστηκαν στον σύλλογο της Νέας Υόρκης κατά την περίοδο των σπουδών τους στην Αμερική.

Φωτορεπορτάζ από το φιλικό: