Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ FUTSAL Μεγάλο διπλό στο «Λευκόθεο» με νίκη στα πέναλτι

Μεγάλο διπλό στο «Λευκόθεο» με νίκη στα πέναλτι


Η ΟΜΟΝΟΙΑ επικράτησε με 3-2 στα πέναλτι (5-5 κανονική διάρκεια) του Αποέλ στο «Λευκόθεο» και έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών. Σκόρερ για τους «πράσινους» οι Μαντέλι (2), Σέζαρ, Μανώλη και Μάρκος Ιωάννου.

Καλύτερα ξεκίνησε το παιχνίδι ο «αιώνιος» και εκμεταλλευόμενος τις αδράνειες της άμυνας μας, προηγείτο από νωρίς με 2-0. Στη συνέχεια η ομάδα μας ανέβασε ρυθμό και με πρωταγωνιστή τον Μαντέλι απάντησε άμεσα, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Ο ρυθμός στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν ξέφρενος με τις φάσεις των δύο ομάδων να διαδέχεται η μια μετά την άλλη. Μάλιστα η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε και δύο δοκάρια με τους Μανώλη και Σέζαρ. Από το 10ο λεπτό και έπειτα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τις δύο ομάδες να είναι πιο προσεκτικές και έτσι οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε όπως το πρώτο, με τις δύο ομάδες να παρουσιάζονται με πρώτο μέλημα την προσοχή στην άμυνα. Οι φάσεις που δημιούργησαν ήταν λίγες και από τις δύο πλευρές. Στο 29′ μια έμπνευση του Σέζαρ έδωσε προβάδισμα για την ΟΜΟΝΟΙΑ, με τον Βραζιλιάνο να σκοράρει από την κλειστή γωνία του αντίπαλου πορτιέρο. Το Αποέλ όμως ισοφάρισε μετά από 3 λεπτά, μετά από αδράνεια στην άμυνα της ομάδας μας. Στο 36′ ο Σκαμπύλης έκανε λάθος έξοδο με τον αντίπαλο με ψηλοκρεμαστό πλασέ να κάνει το 4-3. Η ΟΜΟΝΟΙΑ όμως δεν είπε την τελευταία της λέξη και με γκολ του Μανώλη, 50 δεύτερα πριν το τέλος, έμεινε ζωντανή και πήρε το παιχνίδι στην παράταση.

Στο πρώτο μέρος της παράτασης το Αποέλ είχε κάποιες φάσεις, με κυριότερη το δοκάρι. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ωστόσο είχε την ουσία και με γκολ του Μάρκου Ιωάννου μετά από άψογη συνεργασία, έδωσε προβάδισμα στην ομάδα μας. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας κρατούσε το υπέρ της προβάδισμα, ωστόσο ένα φάουλ του Στυλιανού 36 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, έδωσε στο Αποέλ την ευκαιρία να εκτελέσει πέναλτι και να ισοφαρίσει.

Στα πέναλτι εκτέλεσε πρώτος ο Μαντέλι και ήταν εύστοχος, με το Αποέλ να απαντάει. Εύστοχος ήταν και ο Μανώλη, με τον «αιώνιο» να ισοφαρίζει εκ νέου. Τρίτο πέναλτι από τον Σέζαρ που ήταν και αυτός εύστοχος, με τον Σκαμπύλη να αποκρούει το πέναλτι του αντιπάλου και να δίνει τη νίκη στην ομάδα μας.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε ένα τεράστιο διπλό κάνοντας το break στην έδρα του αντιπάλου και έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο. Καλείται πλέον να εκμεταλλευτεί την έδρα της στο δεύτερο τελικό και να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα.

Φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι:

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης: