Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ Αρχίζει η δράση στην Πετόσφαιρα

Αρχίζει η δράση στην Πετόσφαιρα

img_8234


Διεξάγεται σήμερα Παρασκευή 12 Οκτωβρίου και ώρα 8:00μμ στη κλειστή αίθουσα «Σπύρος Κυπριανού» ο ετήσιος αγώνας ΟΠΑΠ Σούπερ Καπ Ανδρών ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Pokka AE Καραβά και την κυπελλούχο Ανόρθωση.

Η ομάδα της Ανόρθωσης μετρά επτά κατακτήσεις τροπαίων Σούπερ Καπ και μαζί με την Νέα Σαλαμίνα έχουν τις περισσότερες κατακτήσεις επί συνόλου 19 διοργανώσεων. Ο θεσμός άρχισε το 1993.

Η πρωταθλήτρια Pokka AE Καραβά έχει μόνο μία κατάκτηση στο ενεργητικό της και τους υπόλοιπους τίτλους κέρδισαν ο Παφιακός 2 φορές και ο Διόνυσος 1 φορά.

Pokka AE Καραβά και Ανόρθωσις συναντήθηκαν μόνο μία φορά στο Σούπερ Καπ.  Συγκεκριμένα στις 22 Οκτωβρίου 2010 οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και πάλι στο Σπύρος Κυπριανού και η ΑΕ Καραβά τότε είχε νικήσει με 3-1 σετ. (25-23, 19-245, 25-17, 25-23).

Από τις ομάδες τότε αγωνίζονται οι Κνέζεβιτς, Κολάς, Χατζηφιλίππου, Μιχαήλ, Χατζηδαμιανού για την Pokka ΑΕ Καραβά και Ιωάννου, Οικονομίδης, Γ.Κοντός, Πλατρίτης, Γεωργίου, Παναγιωτίδης για την Ανόρθωση.

Ο σημερινός αγώνας αναμένεται να είναι αμφίρροπος χωρίς προβλέψεις μιας και οι δύο ομάδες βρίσκονται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους. Τόσο η Pokka ΑΕ Καραβά όσο και η Ανόρθωσις θα παρουσιαστούν πολύ αλλαγμένες όσον αφορά το έμψυχο υλικό στον τομέα των ξένων.

Σίγουρα η ατραξιόν της βραδιάς θα είναι ο Μάχιμο Μοντόγια ο οποίος πέρσι κέρδισε το πρωτάθλημα με την Pokka ΑΕ Καραβά και φέτος θα ενισχύσει την ομάδα της κυπελλούχου Ανόρθωσης.

Η πρωταθλήτρια Pokka ΑΕ Καραβά θα παρουσιαστεί πολύ αλλαγμένη σε σχέση με την περσινή της ομάδα. Οσο αφορά τους ξένους παίκτες παρέμεινε μόνο ο Βραζιλιάνος διαγώνιος Ροντόλφο Χουόζας ενώ ο Μοντόγια είχε φύγει για Ρουμανία και στην Τομίς Κωνστάντζα αλλά προτίμησε να γυρίσει πίσω αλλά στο αντίπαλο στρατόπεδο. Επέστρεψε στην ομάδα και ο Ντέντε από την Βενεζουέλα. Από αυτή την χώρα εντάχθηκαν στην Pokka ΑΕ Καραβά άλλοι δύο ξένοι οι Χοσέ Καράσκο και Γιονλένιν Μπαρέττο. Από την ομάδα αποχώρησαν οι Ευσταθίου (σταμάτησε το βόλεϊ), Παμπακάς (μεταγράφηκε στην Αναγέννηση) και Ζαχαρία (έγινε βοηθός προπονητή στην Ανόρθωση). Στο τιμόνι της ομάδας ανέλαβε ο Αργεντινός Χόρχε Κανεστράτσι ο οποίος διαδέχθηκε τον Μέϊφορθ.

Το ΟΠΑΠ Σούπερ Καπ θα αρχίσει στις 8.00μ.μ. και διαιτητές της συνάντησης θα είναι οι κ.κ. Σοφοκλέους και Κωνσταντινίδης.

πηγή: ΚΟΠΕ