Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Σερβίς στο πρωτάθλημα βόλεϊ

Σερβίς στο πρωτάθλημα βόλεϊ

img_8780
Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Α΄Κατηγορίας ανδρών όπου αύριο Παρασκευή 19 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α΄Κατηγορίας ανδρών 2012-13 το οποίο αναμένεται να έχει αυξημένο ενδιαφέρον.


Πρώτο σέρβις λοιπόν στο 36ο πρωτάθλημα πετόσφαιρας ανδρών με 4 ενδιαφέρουσες συναντήσεις.

Η πρωταθλήτρια Pokka ΑΕ Καραβά με νέα τεχνική ηγεσία και νέο αγωνιστικό πρόσωπο φιλοξενεί στη κλειστή αίθουσα Σπύρος Κυπριανού την ανανεωμένη ομάδα της Ολυμπιάδας Φρενάρους. Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ στοχεύει και φέτος την εκ νέου κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η κυπελλούχος Ανόρθωσις θα παίξει εκτός έδρας στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» (γίνονται βελτιωτικά έργα στο Λευκόθεο) όπου θα αντιμετωπίσει την Ομόνοια. Αρκετές οι αλλαγές και στη κυπελλούχο Ανόρθωση, ενώ με απαιτήσεις κατεβαίνει η φετινή Ομόνοια.

Σπουδαίο ματς αναμένεται να γίνει στη Δερύνεια όπου η τοπική Αναγέννηση παρουσιάζεται πολύ ενισχυμένη και με νέα τεχνική ηγεσία, φιλοξενεί την Energy Standard Νέα Σαλαμίνα. Οι ερυθρόλευκοι παρουσιάζονται και φέτος με ισχυρή ομάδα και στοχεύει να κατακτήσει την κορυφή για πρώτη φορά από το 2003.

Τέλος στην Πάφο επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια στον πάγκο του Παφιακού ο προπονητής Χριστάκης Παναγίδης ο οποίος είχε οδηγήσει την ομάδα του Παφιακού στον πρώτο του τίτλο το 1992. Ο Παφιακός και αυτός ενισχυμένος αντιμετωπίζει την Ολυμπιάδα Νεάπολης η οποία για μια ακόμα χρονιά θα παίξει χωρίς ξένους παίκτες.

Όλοι οι αγώνες αρχίζουν στις 8.00μ.μ.

Πως παρουσιάζονται οι ομάδες:
Pokka ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ
Η πρωταθλήτρια Pokka ΑΕ Καραβά παρουσιάζεται με νέα ομάδα φέτος. Τους Κνλέζεβιτς και Κολά πλαισιώνουν οι νεοαποκτηθέντες Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου από τον Παφιακό και ο γνώριμός στην ομάδα Γιάννης Χατζηφιλίιππου που πέρσι έπαιξε στη Νέα Σαλαμίνα. Στην ομάδα επέστρεψε ο Κωνσταντλίνος Ευσταθίου ενώ είχε αρχικά δηλώσει ότι θα σταματούσε το βόλεϊ. Νέος προπονητής της ομάδας ο Αργεντινός με Ιταλικό διαβατήριο του Χόρχε Καννεστράτσι ο οποίος κράτησε στην ομάδα τον Βραζιλιάνο Ροντόλφο Χουόζας και έφερε τους Γιόνλεν Μπαρέτο, Χοσέ Καρράσκο και Ντέντε από την Βενεζουέλα.

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ
Η κυπελλούχος Ανόρθωση έφερε πίσω στην ομάδα της τον Γιώργο Πλατρίτη που πέρσι αγωνίστηκε στη Νέα Σαλαμίνα. Ενέγραψε στην ομάδα της μόνο δύο ξένους τον Εγγλέζο Φίλιπ Σμιθ και τον Μάξιμο Μοντόγια από την Βενεζουέλα ο οποίος πέρσι ήταν η δύναμη πυρός της πρωταθλήτριας ΑΕ Καραβά. H ομάδα της Αμμοχώστου θα δώσει και φέτος τη μάχη για τον τίτλο.

Energy Standard ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
Η φιλόδοξη φέτος ομάδα της Νέας Σαλαμίνας με νέο προπονητή στον πάγκο της τον γνωστό μας από το πέρασμά του ως παίκτη της Ομόνοιας, Σκοπιανό Ζάρκο Ριστόσκι. Πολλές οι αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας. Επέστρεψε ο Κυριάκος Αδάμου, απέκτησε με ελευθέρα μεταγραφή τον διαγώνιο Αχιλλέα Πετρακίδη, με υποσχετική από την Ανόρθωση τον Γιώργο Μοσχοβάκη και τρείς ξένους τους Σέρβους Ιβάν Τοντόροβιτς και Μίλος Αντονιτς και τον Κενυάτη Τζέϊμς Οντέρε Νυανγκάου.

ΟΜΟΝΟΙΑ
Στην Ομόνοια νέος προπονητής και παίκτης θα είναι ο Ουκρανός Ιγκόρ Βορονίν ενώ στην ομάδα θα αγωνιστεί για άλλη μια χρονιά ο Σωτήρης Πετρακίδης. Στην ομάδα επέστρεψε ο Δημήτρης Αποστόλου ενώ θα την ενισχύσει και ο αρχηγός της Πάνος Ηρακλέους.

Planet Adventure ΠΑΦΙΑΚΟΣ
Μετά από πολλά χρόνια επέστρεψε στην ομάδα ο προπονητής Χριστάκης Παναγίδης με την φιλοδοξία να ξανακάνει τον Παφιακό μεγάλη ομάδα ώστε στο μέλλον να στοχεύει σε κατακτήσεις τίτλων. Δύο ξένοι παίκτες εντάχθηκαν στην ομάδα της Πάφου και αυτοί είναι οι Μαυροβούνιοι Μίλος Σίμοβιτς και Νίκολα Ραζνάτοβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΦΡΕΝΑΡΟΥΣ
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα δώσει το παρών της η Ολυμπιάς Φρενάρους και μάλιστα στο νέο πρωτάθλημα θα παρουσιαστεί πιο δυνατή αφού ενισχύθηκε με τρείς ξένους. Τους Βούλγαρους νεαρούς Στέφαν Γκεοργκίεφ και Ίλιαν Γκεοργκίεφ καθώς και τον Σέρβο Αλεκσάνταρ Μιλοβάντσεβιτς. Το πόστο του προπονητή ανέλαβε ο Ντιμίτρι Λέτσιεφ.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ
Η πάλαι πότε μεγάλη ομάδα της Αναγέννησης φιλοδοξεί φέτος να είναι από τους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος. Νέος προπονητής ανέλαβε ο Αντώνης Κωνσταντίνου και έφερε στην ομάδα του Μίμη Παμπακά από την ΑΕ Καραβά και Κωνσταντίνο Αχιλλέως από την Νέα Σαλαμίνα. Ξένοι παίκτες της Αναγέννησης είναι ο Βραζιλιάνος Ντιέγκο Γκουαρντιάνο, και ο Σκοπιανός Αλεξάντερ Λιάφτοφ και ο Βόσνιος Νέμανια Τόμιτς.

Οι πάγκοι των ομάδων:
ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ: Χόρχε Καννεστράτσι (Αργεντινή)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Αντώνης Κωνσταντίνου (Κύπρος)
ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ : Μάριος Κοντός (Κύπρος)
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ : Ζάρκο Ριστόσκι (Σκόπια)
ΟΜΟΝΟΙΑ: Ιγκόρ Βορονίν (Ουκρανία)
ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΦΡΕΝΑΡΟΥΣ : Ντιμίτρι Λέτσιεφ (Κύπρος)
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ : Κώστας Φαούτας (Κύπρος)
ΠΑΦΙΑΚΟΣ : Χριστάκης Παναγίδης (Κύπρος)

Πρώτη στις κατακτήσεις των τίτλων από τότε που ιδρύθηκε η Ομοσπονδία (1978) η ομάδα της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ (17 πρωταθλήματα) και την ακολουθεί η ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ (8 πρωταθλήματα), το ΑΠΟΕΛ με (5 πρωταθλήματα), ο Παφιακός με (3 πρωταθλήματα) και η ΑΕ Καραβά με (1 πρωτάθλημα).

1η αγωνιστική 2012-132007-082008-092009-102010-112011-12
Αναγέννηση – Ν Σαλαμίνα1-31-30-30-3
Ομόνοια – Ανόρθωσις2-31-30-3,1-30-3,0-30-3,1-3
ΑΕ Καραβά – Ολυμπιάδα Ν3-03-0
Παφιακός – Ολυμπιάς Φρ.3-03-2,3-1

πηγή: ΚΟΠΕ