Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ Τρίτη καλύτερη ομάδα για τρίτη σερί χρονιά

Τρίτη καλύτερη ομάδα για τρίτη σερί χρονιά

 


Την 3η θέση στη ψηφοφορία της ΕΑΚ για τις καλύτερες ομάδες του 2017 κατέλαβε η πετοσφαιρική ΟΜΟΝΟΙΑ, κάτι που γίνεται για τρίτη σερί χρονιά και στο τμήμα του συλλόγου δηλώνουν ευχαριστημένοι. Το βραβείο παρέλαβε ο αρχηγός της ομάδας, Σωτήρης Πετρακίδης, που στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου θέλει να σηκώσει άλλους δύο τίτλους. Οι “πράσινοι” έλαβαν 277 ψήφους, έναντι 444 και 385 των ποδοσφαιρικών ομάδων του Αποέλ και του Απόλλωνα αντίστοιχα.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ:

Για τρίτη σερί σεζόν η ΟΜΟΝΟΙΑ ανακηρύχθηκε τρίτη καλύτερη ομάδα της χρονιάς στην εκδήλωση Αρίστων της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 09 Ιανουαρίου στο «Χίλτον Παρκ».

Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις των «πρασίνων» για τη νέα αυτή διάκριση και χαρακτηριστική είναι η δήλωση στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ www.volleyball.org.cy του αρχηγού πετοσφαιρικού τμήματος Φώτου Ιωάννου ο οποίος ανέφερε ότι «η ανάδειξή μας σε τρίτη καλύτερη ομάδα της χρονιάς μας περιποιεί τιμή και μόνο. Αποτελεί ένα κίνητρο για να συνεχίσουμε με στόχο η ΟΜΟΝΟΙΑ να συνεχίσει στα ίδια επίπεδα με στόχο τις κατακτήσεις τίτλων στην Κύπρο, αλλά και νέες ευρωπαϊκές διακρίσεις».

Το 2017 η ΟΜΟΝΟΙΑ κατέκτησε το τρίτο σερί πρωτάθλημα, έφθασε στον Τελικό Κυπέλλου όπου έχασε από τον Παφιακό 3-2, ενώ κατέκτησε το Σούπερ Καπ κερδίζοντας αυτή τη φορά τον Παφιακό με 3-2 σετ.

Στην Ευρώπη η ΟΜΟΝΟΙΑ αγωνίστηκε στον δεύτερο γύρο του Champions League όπου στον πρώτο αγώνα «διέλυσε» την ομάδα Jedistvo Βemax από το Μαυροβούνιο με 3-0 σετ, ενώ κέρδισε και στο Μαυροβούνιο με 3-2. Στην επόμενη φάση αγωνίστηκε με την πολωνική Jastrebski Wegiel την οποία είδε στα «μάτια» αλλά έχασε και τα δυο παιχνίδια με 0-3 στο Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία με 0-3 και 3-0 σετ.

Παρά τον αποκλεισμό δεν σταμάτησε εκεί η ευρωπαϊκή πορεία, αλλά η ΟΜΟΝΟΙΑ συνέχισε στη φάση των οκτώ τελικών του CEV Cup Aνδρών όπου αντιμετώπισε την ελβετική Armiswil όπου στην Ελβετία έχασε άδικα με 0-3 σετ στην Ελβετία, ενώ κέρδισε στο «Ελευθερία» με 3-2 σετ, αλλά αποκλείστηκε.

Όσον αφορά στην περίοδο 2017-18 η ΟΜΟΝΟΙΑ «γκέλαρε» μόνο με τον Παφιακό στην 4η αγωνιστική όπου έχασε 0-3 στο «Ελευθερία» και με τη συμπλήρωση 10 αγωνιστικών ισοβαθμεί με τον Παφιακό στην πρώτη θέση με 27 βαθμούς.